Περιοδεία Κασσελάκη στους νομούς της Ηπείρου Να ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ η αλαζονεία της κυβέρνησης

Θέλουμε θετική ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι απλά τιμωρία της ΝΔ

Θα αλλάξουμε την Ελλάδα, είτε το θέλουν, είτε όχι

Ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλασσαν οι πολίτες της Ηπείρου στον Στέφανο Κασσελάκη. Σε όλους τους Νομούς της Ηπείρου άτομα κάθε ηλικίας τον σταματούσαν για να του μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς των κατά τόπους περιοχών, περπάτησε σε δρόμους και πλατείες, μίλησε στο κόσμο και αναφέρθηκε στα προβλήματα, αλλά και στις δικές του προτάσεις για την επίλυσή τους.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη στην Ήπειρο ήταν η Θεσπρωτία, την Τρίτη του Πάσχα, όπου πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε το πρωί την αποκαλούμενη Γ’ Φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας η οποία έχει παραχωρηθεί στην ιταλική εταιρεία «Grimaldi».
Συνομιλώντας με πολίτες και με αφορμή την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «τα λιμάνια, ειδικά τα κομβικά λιμάνια, είναι δημόσια αγαθά για μας» επισημαίνοντας πως «δεν είναι δυνατό να ξεπουλιούνται δημόσιες υποδομές χωρίς καν να υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία». Και πρόσθεσε: «Είναι γεωπολιτικά, είναι εθνική υπόθεση. Άρα, λοιπόν, θα τα διαχειριστούμε χρηστά κατ’ αυτό τον τρόπο. Και δεν πρόκειται να τα ξεπουλάμε σε ξένους, χωρίς καμία δέσμευση για τους Έλληνες πολίτες».
Μιλώντας για τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να πάψει να έχει α λα καρτ σχέση με την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να είμαστε ευρωπαϊκή χώρα μόνο κατ’ επιλογή.

ΠΡΕΒΕΖΑ
Το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο επισκέφθηκε την Πρέβεζα. Συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Πρέβεζας Κ. Μπάρκα, υποψήφιους Ευρωβουλευτές και κομματικά στελέχη επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Δημ. Σκανδάλη και με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα.
Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε «Όπως βλέπετε στα Νοσοκομεία, πρόκειται για μια κοροϊδία νεοφιλελεύθερης πολιτικής σε μια χώρα που το 40% της δαπάνης για την Υγεία είναι από τις τσέπες του Έλληνα πολίτη, πέρα και πάνω από όσα ήδη έχει πληρώσει σε φόρους. Με Νοσοκομεία τα οποία είναι τελείως υποστελεχωμένα, με εργαζόμενους που υπηρετούν το λειτούργημά τους με τεράστια επισφάλεια και πολύ χαμηλές αμοιβές. Με τεράστια υπερεφημέρευση και δυστυχώς έχουνε φτάσει στο σημείο που αντί αυτοί οι άνθρωποι να ακούνε το ‘ευχαριστώ ‘ από την κοινωνία, ξεσπούν πάνω τους οι άνθρωποι. Για ποιο λόγο; Γιατι δεν αντέχουν άλλο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε ακόμη «Έξω το κέρδος από το ΕΣΥ! Να επενδύσουμε ό,τι χρειάζεται, να μπορεί ο Έλληνας και η Ελληνίδα να έχει υγεία!».
Να σημειωθεί πως ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε και την Φιλιππιάδα, ιδιαίτερη πατρίδα του βουλευτή Κώστα Μπάρκα, όπου περπάτησε στους δρόμους και συνομίλησε με κατοίκους.

 

ΑΡΤΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε την Τετάρτη σε Φιλιππιάδα και Άρτα όπου έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής, ενώ συνομίλησε με φορείς, καταστηματάρχες και κατοίκους στους κεντρικούς δρόμους και στο Επιμελητήριο της πόλης.
Αφού αναφέρθηκε στην πολύτιμη, – όπως τη χαρακτήρισε – προσφορά της Όλγας Γεροβασίλη, εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «κλεισμένος στην αλαζονεία του γυάλινου πύργου της «Μαξίμου Α.Ε.», δεν τολμά να ακούσει τους πολίτες και τις αγωνίες τους» ενώ ανέλυσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς στο επιμελητήριο, περπάτησε στον πεζόδρομο της Σκουφά και επισκέφθηκε τον βυζαντινό Ναό της Παναγίας Παρηγορήτριας, όπου και ξεναγήθηκε.
Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε από την Λαϊκή Αγορά και επισκέφθηκε το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που ξεκίνησε την καριέρα της ως ακτινολόγος η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ τον συνόδευαν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Μυρτώ Κοροβέση και Μάριος Κάτσης. «Έχουμε απέναντί μας ένα τεράστιο σύστημα προπαγάνδας, που θέλει να αποπροσανατολίσει τον λαό και να πει πως μόνο οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ είναι εγγύηση για την ανάπτυξη. Όμως ο λαός ξέρει πολύ καλά ότι αυτό που βιώνει είναι μια τεράστια αδικία, μια οικονομική και κοινωνική ανασφάλεια, η οποία πρέπει κάποια στιγμή να πάρει απάντηση από τους Έλληνες πολίτες. Και αυτή η στιγμή θα είναι στις 9 Ιουνίου» τόνισε μιλώντας στα ΜΜΕ.

Όπως τονίζεται και σε ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, ο Στέφανος Κασσελάκης «…εστίασε στο νέο μοντέλο πολιτικής που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος έρχεται σε επαφή με τους πολίτες αδιαμεσολάβητα και όχι φιλτραρισμένα. Και στη συνέχεια ανέλυσε την κοστολογημένη πρόταση, που πρόσφατα, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την οικονομία και τη φορολογία. «Δεν πρόκειται εμείς να είμαστε το ίδιο με τους άλλους, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν οφείλει τίποτα σε τράπεζες και μηχανισμούς συμφερόντων. Γι’ αυτό και οι αλλαγές θα γίνουν πράξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Κασσελάκης, δίνοντας επίσης έμφαση στις αλλαγές που προτείνει για τα αγροτικά ζητήματα, θυμίζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κατάργηση του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, καθώς και τον συνολικό ανασχεδιασμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τη συγκρότηση Αγροτικής Τράπεζας. «Δικαιούμαστε μια καλύτερη χώρα, το πρώτο μήνυμα πρέπει να σταλεί στις 9 Ιουνίου. Θέλουμε θετική ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι απλά τιμωρία της ΝΔ», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, θέτοντας το στόχο ενόψει της επικείμενης εκλογικής μάχης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, οι οποίοι ανέπτυξαν τις πάγιες θέσεις και τις ανησυχίες τους σχετικά με την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου, αλλά και την συνέχιση της λειτουργίας του Πρωτοδικείου στην πόλη της Άρτας, υπό την απειλή σύμπτυξης ή κατάργησης Πρωτοδικείων και Εφετείων σε όλη την χώρα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Υπό δυνατή βροχή έγινε ο χαιρετισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη έξω από το εκλογικό περίπτερο του κόμματος στα Γιάννενα, στη συμβολή των πεζόδρομων Μιχαήλ Αγγέλου και Μελανίδη το απόγευμα της Τετάρτης του Πάσχα.
Παρά την πρόβλεψη που υπήρχε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων, για μεταφορά της εκδήλωσης σε εσωτερικό χώρο (σε γειτονικό καφέ) σε περίπτωση βροχής, ο κ. Κασσελάκης μίλησε στους φίλους και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε εξωτερικό χώρο, κρατώντας ομπρέλα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στη σύντομη τοποθέτησή του λόγω των καιρικών συνθηκών, μίλησε για την ανάγκη που υπάρχει για αξιοκρατία, δημοκρατία και δικαιοσύνη.
«Τρομάζετε; Δεν φοβόμαστε εμείς. Αφήστε τους να χτυπάνε» είπε και πρόσθεσε ότι οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές «γιατί η Ευρώπη καθορίζει τις ζωές μας, διότι η Ελλάδα δικαιούται μια επανεκκίνηση μακριά από το άλλοθι του 41%». Επεσήμανε ότι η πολιτική του κόμματος είναι «ανθρωποκεντρική», σε αντίθεση με αυτήν της ΝΔ «Η καλύτερη ζωή είναι στα χέρια σας. Πάμε δυνατά» είπε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη να τερματιστεί η αλαζονεία του 41% της ΝΔ, ενώ ήταν αναλυτικότερος αργότερα μιλώντας σε πολίτες σε καφετέρια της πόλης. Εκεί σημείωσε πως το κεντρικό μήνυμά του κόμματός του στις ευρωεκλογές είναι να πραγματοποιήσει την αλλαγή στην πολιτική κουλτούρα του τόπου και στη σχέση της πολιτικής με τους πολίτες. «Και πριν και την ημέρα των εκλογών θα είμαστε έτοιμοι για όλα 100%. Θα οδηγήσουμε τη χώρα προς την πρόοδο. Είτε το θέλουν είτε όχι θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη μέχρι η δικαιοσύνη να ανοίξει ρήγμα σε αυτή την εμπιστοσύνη με τη στάση της. Δεν έχω, πάντως, εμπιστοσύνη στο πώς χειρίζεται η κυβέρνηση τη δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.