Περιοδείες Στάθη Γιαννούλη

Ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Νομού Άρτας, κ. Γιαννούλης Ευστάθιος, στις 19 Ιουνίου ημέρα Τετάρτη, τις απογευματινές ώρες πραγματοποίησε περιοδεία στις εξής περιοχές: Κομπότι, Περάνθη, Συκιές, Λουτρότοπο, Παχυκάλαμο, Ακροποταμιά, Ανθότοπο, Αγία Παρασκευή, Κολομόδια.
Επίσης, στις 20 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη, τις απογευματινές ώρες περιόδευσε στις περιοχές: Ρόκκα, Καλαμιά, Φιλοθέη, Πλησιοί, Κιρκιζάτες, Κωστακιούς, Κεραμάτες.

Περιοδείες Ευαγγελίας Καραμπίνα
Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κα Ευαγγελία Καραμπίνα προχώρησε τις τελευταίες ημέρες σε επισκέψεις στον ορεινό και πεδινό όγκο του νομού. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα χωριά Θεοδώριανα, Αθαμάνιο, Παλαιοκάτουνο, Κ. Αθαμάνιο, Τετράκωμο, Μεσούντα, Βουργαρέλι, Καταρράκτη, Άγναντα, Κτιστάδες, Κεραμάτες, Αγία Παρασκευή, Κολομόδια, Παχυκάλαμο, Ανθότοπο, Ακροποταμιά, Γρίμποβο και Παντάνασσα. Κατά τις επισκέψεις της συνομίλησε με κατοίκους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, τον κίνδυνο ερήμωσης, την ανεργία και το υψηλό κόστος παραγωγής. Η κα Καραμπίνα κατέγραψε τα όσα ακούστηκαν, ώστε να γνωρίζει πλήρως την υπάρχουσα κατάσταση.
Περαιτέρω επισκέφθηκε και συνομίλησε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτης, τον Δήμαρχο Αρταίων, εκπροσώπους του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών και του Γηροκομείου.

Τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Π.Ο.Σ.Ε.Α
Το Σάββατο 8 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Τακτικής Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) στην αίθουσα τελετών του Υπουργείου Υγείας με τη συμμετοχή όλων των αιμοδοτικών φορέων της χώρας και ολοκληρώθηκαν με την εκλογή και την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας για την επομένη τριετία.
Το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας εκπροσώπησαν ο Λεωνίδας Σπαής και η Ευαγγελία Κλούρα, οι οποίοι εξελέγησαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας: η κυρία Κλούρα στη θέση της Γενικής Γραμματέως και ο κύριος Σπαής μέλος του Δ.Σ.

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
ΚΕΘΕΑ: «Στάσου πλάι μου»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου, το ΚΕΘΕΑ συνεχίζει την πανελλαδική ενημερωτική του εκστρατεία με το μήνυμα «Στάσου πλάι μου», ενάντια στον στιγματισμό, την αποξένωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Στόχος μας είναι να αναδειχθεί η σημασία των κοινωνικών δεσμών στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της εξάρτησης.

Το ΚΕΘΕΑ, διαφυλάσσοντας τους πολύτιμους για τη θεραπεία πόρους του πραγματοποιεί την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού με την υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών, ΜΜΕ, μέσα μαζικής μεταφοράς, διαφημιστικές εταιρείες, ιδιώτες κ.ά., η οποία στηρίζει κάθε χρόνο αφιλοκερδώς την καμπάνια μας.
Η συμβολή της εφημερίδας σας στην προσπάθειά μας επί σειρά ετών έχει αποδειχθεί πολύ σημαντική για την επίτευξη των στόχων μας.
Επανερχόμαστε και φέτος ζητώντας μία δωρεάν καταχώρηση στο Σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας σας στις 22 Ιουνίου 2019.
Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε θετικά και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση (Τηλ. Επικοινωνίας 26510 77010 κυρία Ιωάννα Κανταρτζή).
Με εκτίμηση
Ο Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Γιάννης Παπαχρήστου

“Ηπειρώτικο Μοιρολόι” στην καρδιά της Πάτρας
Ήταν όλοι εκεί, λάτρεις του βινυλίου, φίλοι του καλού βιβλίου, Ηπειρώτες από κάθε γωνιά της Πάτρας και φίλοι του ηπειρώτικου λαϊκού πολιτισμού, κατακλύζοντας το περιβάλλοντα χώρο του γνωστού φιλόξενου βιβλιοπωλείου “το Δόντι” (Φιλοποίμενος 36-42) προκειμένου να απολαύσουν τον Κρίστοφερ Κινγκ, έναν βραβευμένο μουσικό παραγωγό και μανιώδη συλλέκτη δίσκων γραμμοφώνου.
Ο συγγραφέας, που βρίσκεται στην χώρα μας με σκοπό -εκτός των άλλων- να καταγράψει μια σειρά από πανηγύρια την καλοκαιρινή περίοδο, διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου του, έπαιξε από σπάνιους δίσκους στο πικ απ οργανικά ηπειρώτικα μοιρολόγια και σκάρο, ενώ στο τέλος συνομίλησε με το κοινό.

Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσε ο καθηγητής μουσικολογίας και δεξιοτέχνης του ηπειρώτικου κλαρίνου, Σταύρος Ξιούρας, από το Γηρομέρι Φιλιατών, που άνοιξε την εκδήλωση με ένα οργανικό μοιρολόι του αξέχαστου Τάσου Χαλκιά.
Την παρουσίαση του βιβλίου, “Ηπειρώτικο μοιρολόι” (2018) που συνδιοργάνωσε το βιβλιοπωλείο “το Δόντι” και οι εκδόσεις”Δώμα”, με την υποστήριξη του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, χαιρέτισε ο Πρόεδρός του, κ. Χάιδας Αλέξανδρος.

Μήνυμα της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνης Ζορμπά για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου
Ευρωπαϊκό γεγονός αποτελεί η Γιορτή της Μουσικής που γιορτάζεται σε 22 χώρες της Ευρώπης κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά δήλωσε: «Το μεγάλο στοίχημα είναι η ζωντανή μας σχέση με τη μουσική, που ας μην ξεχνάμε ότι μας συντροφεύει, στις πολλαπλές της εκδοχές, σε όλη μας τη ζωή. Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής δεν είναι μια μέρα μόνο για να γιορτάσουμε τη μουσική. Είναι μια μέρα για να σκεφτούμε το πώς η μουσική απευθύνεται στους πολίτες, από τις μεγάλες αίθουσες και τις μεγάλες ορχήστρες μέχρι εκεί που ανθίζει η μουσικότητα των νέων και η ανεξάρτητη μουσική παραγωγή. Για να σκεφτούμε τη μουσική ως μια πολιτισμική έκφραση που μπορεί να δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος και συνθήκες για συνεργασία, ανταλλαγή, αποδοχή της διαφορετικής έκφρασης, αλλά και για προβληματισμό και πειραματισμό».

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, θα πραγματοποιήσει συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Ηρώδειο στις 21 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ερμηνεύοντας το λαϊκό μπαλέτο «Η θάλασσα» του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα, καθώς το 2019 έχει ανακηρυχθεί έτος Νίκου Σκαλκώτα.
Πλήθος εκδηλώσεων προγραμματίζονται σε ολόκληρη τη χώρα και από τους υπόλοιπους πολιτιστικούς φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ηγουμενίτσας και η Ανοικτή Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας συνδιοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 11:30.
Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο της θεώρησης του αθλητισμού ως μια ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα που προάγει αξίες στον άνθρωπο όπως την αυτοπειθαρχία, τη φροντίδα της σωματικής υγείας και το ομαδικό πνεύμα, μακριά από ουσίες και εξαρτήσεις.
Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούμε να δώσετε το παρόν.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διεξαγωγή έρευνας αγοράς από το Επιμελητήριο Άρτας
Το Επιμελητήριο Άρτας σε μια προσπάθεια να διερευνήσει και να καταγράψει τις πραγματικές ανάγκες & τα πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Νομού Άρτας προχωρά στην διεξαγωγή της 1ης Έρευνας Αγοράς.
Η Έρευνα απευθύνεται στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας στο Ν. Άρτας.
Στόχος είναι η συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με ενδεχόμενα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις, τις πραγματικές ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και την γνώμη των τοπικών επιχειρήσεων σχετικά με το ρόλο και τη δράση του Επιμελητηρίου στην περιοχή, αλλά και δράσεις, που θα ήθελαν να διοργανώσει το Επιμελητήριο το αμέσως επόμενο διάστημα (σεμινάρια, ημερίδες κ.ά.).
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι επιχειρήσεις του νομού Άρτας να ανταποκριθούν στην Έρευνα του Επιμελητηρίου και να αφιερώσουν λίγα λεπτά για να απαντήσουν το ερωτηματολόγιο, που θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά και το οποίο μπορούν επίσης, να βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScXnH88er5gU5YhmLhRIXC0nUZ7kXCTEeD8aOuPBeriNCBfgQ/viewform?vc=0&c=0&w=1.

Μερόπη Τζούφη: στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας για την εκπαιδευτική πολιτική στα Ιωάννινα
Τα πεπραγμένα στην εκπαίδευση και το στρατηγικό σχεδιασμό της επόμενης ημέρας παρουσίασαν ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και η Υφυπουργός Μερόπη Τζούφη στην εκδήλωση «Το μέλλον της Δημόσιας Παιδείας», που διοργάνωσε εχθές ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Η Υφυπουργός και υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη παρουσίασε μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις όπως αυτές υλοποιήθηκαν στην Ήπειρο και τα Γιάννενα. Πιο συγκεκριμένα, υπογράμμισε τα πολλαπλά οφέλη της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και ανέφερε πως ο Δήμος Ιωαννιτών μετέχει εξολοκλήρου στο εγχείρημα. Επίσης, 21 σχολεία των Ιωαννίνων συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα».

Όσον αφορά την Επαγγελματική Εκπαίδευση, η Υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε πως από το 2016 έγιναν στοχευμένες προσπάθειες ώστε τα Επαγγελματικά Λύκεια να βγουν από το περιθώριο. Εξασφαλίστηκαν τα απαραίτητα κονδύλια, 2.000 εκπαιδευτικοί επέστρεψαν από τη διαθεσιμότητα και επαναλειτούργησαν κρίσιμες ειδικότητες. Παράλληλα, σχεδιάστηκαν νέα προγράμματα σπουδών, τοποθετήθηκαν ψυχολόγοι, ενώ υλοποιείται ενισχυτική διδασκαλία στα Νέα Ελληνικά και τα Μαθηματικά. Επιπρόσθετα, για το σύνολο των σχολείων της Ηπείρου, έχει ήδη προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

ΕΙΠΑΝ
«…το δίλημμα της 7ης Ιουλίου συνίσταται στο «αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με ασφάλεια και μ’ όλους τους Έλληνες ή αν θα διακινδυνεύσει την επιστροφή στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τα Δωδεκάνησα εν όψει
των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου

«ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αφού δίχασαν με την ακραία πόλωση, τώρα συμπεριφέρονται λες και έχουν τελειώσει οι εκλογές, όμως ο ελληνικός λαός δεν έχει ψηφίσει, δεν έχει πει την τελευταία του λέξη»
Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σε επίσκεψηστην Αργολίδα

«…στις 7 Ιούλη οι εργαζόμενοι πρέπει να ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ και στη Βουλή και στους αγώνες, στο λαϊκό κίνημα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάμε μπροστά».
Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από την επίσκεψή του στη ΛΑΡΚΟ