Περιοδείες ΤΖΕΝΗΣ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ

Η υποψήφια δήμαρχος Αρταίων με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους επισκέφθηκαν την Ανέζα και το Καλογερικό. Συζητήθηκαν τα προβλήματα της περιοχής και όπως αναφέρει δήλωση της Τζένης ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ «επιβεβαιώθηκε η πλατιά συμπαράσταση του κόσμου στον συνδυασμό μας».

Το θεατρικό εργαστήρι του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης “Ο ΣΚΟΥΦΑΣ’’ θα παρουσιάσει στην Πνευματική του Στέγη την Τρίτη 16 έως το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 και ώρα 9:30 το έργο του Ιταλού νομπελίστα Λουίτζι Πιραντέλλο «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε».
Το «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε» είναι μια περίπλοκη, ιδιοφυής σάτιρα, ποιητική και συνάμα σκληρή, σαρωτική αλλά και γεμάτη οίκτο για την αδυναμία του ανθρώπου να κατανοήσει τα αληθινά κίνητρα ακόμα και των δικών του πράξεων.

Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Άρτας
Ο Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Άρτας καλεί όλους τους φιλάθλους να σταθούν δίπλα στην ομάδα της πόλης μας, την ιστορική Αναγέννηση Άρτας, με την παρουσία τους στο γήπεδο στους αγώνες play off για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, που ξεκινούν αυτή τη Τετάρτη 17/4
Ενημερώνει επίσης ότι τα εισιτήρια διαρκείας δεν θα ισχύουν σε αυτούς τους αγώνες.
Όλοι μαζί για να πανηγυρίσουμε την επιστροφή της ομάδας μας στη Γ΄ Εθνική.

Ορειβατικός σύλλογος Άρτας
21/04 Άθλος Τζουμέρκων & πεζοπορία Καταρράκτης Άγναντα
Για πρώτη φορά ο σύλλογός μας συμμετέχει ομαδικά σε έναν ορεινό αγώνα τρεξίματος!! Τρέχουμε όλοι μαζί στον Άθλο Τζουμέρκων.
Όσοι προτιμούν να εμψυχώσουν τους αθλητές μπορούν να περπατήσουν σε μια πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή και να απολαύσουν τη θέα των χιονισμένων Τζουμέρκων. Η πορεία μας ξεκινάει από τον Καταρράκτη για να περάσει από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και να καταλήξει στην Άγναντα.
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: περίπου 5
Αρχηγός: Θεόδωρος Κοσσυβάκης (τηλ. 6944549854)
Αναχώρηση: Κυριακή 7:30 από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
Γνωρίζουμε τα Μνημεία της Άρτας
H ξενάγηση στο μεσαιωνικό Κάστρο Άρτας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:30, αναβάλλεται για την Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 και ώρα 18:00.
Το κοινό θα ξεναγήσει στο μνημείο η αρχαιολόγος της Υπηρεσίας κ. Μαρία Νιάρου
Σημείο συνάντησης: Κεντρική πύλη

Περιοδείες της «Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο»


Το Σάββατο 13 Απριλίου κλιμάκιο της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Ζήκο έκανε παρέμβαση σε κεντρικές οδούς της πόλης των Ιωαννίνων (Βηλαρά, περιοχή Γηροκομείου και Ναπ. Ζέρβα), καθώς και στα «Ζεύγαρια».
Την Κυριακή 14 Απρίλη κλιμάκιο της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Ζήκο επισκέφτηκε τις περιοχές Καλαπακίου, Παρακάλαμου, Αρετής, Κουκλιών, Μαζαρακίου, Δελβινακίου και είχε συνάντηση και συζητήσεις με τους κατοίκους των περιοχών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι στις 20/04/2019 ημέρα Σάββατο στις 10π.μ.-2,00.μ.έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία στα Γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας (Σκουφά 79).
Η αιμοδοσία διοργανώνεται από τον Σύλλογο Εθελοντών Ν. Άρτας και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Άρτας σε συνεργασία με τους παρακάτω φορείς: Ιερά μητρόπολις Άρτης, Εμπορικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρική Εταιρεία, Κέντρο Υγείας, Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Άρτας, Σύλλογος φίλων Βυζαντινού Ναού Αγίας Θεοδώρας, Δικηγορικός Σύλλογος, Σύλλογος Μονογονεϊκών Οικογενειών, Εταιρεία Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΕΠΠΑΜΑ)Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας.

Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
-Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
-Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
-Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
-Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.

Συζήτηση για την Πρωτομαγιά
Το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ διοργανώνει εκδήλωση συζήτηση με θέμα: «Εργατική Πρωτομαγιά, 133 χρόνια μετά» την Παρασκευή 19 Απρίλη 2019, στις 8 το βράδυ στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άρτας.
Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Αλεξάτος, ιστορικός συγγραφέας και ο Περικλής Κανελλόπουλος, μέλος της ΕΕ του Νομαρχιακού Τμήματος Άρτας της ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενος στο Δήμο.
Θα ακολουθήσει συζήτηση για την κατάσταση στο εργατικό κίνημα σήμερα.

Εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άρτας
Τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άρτας θα πραγματοποιηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αρταίων στεγάζεται στην οδό Φιλελλήνων 11 στην πρώην τράπεζα ALPHA.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών και κηδεύεται στην Αθήνα, ο Βαγγέλης Νικολάου, ένας άνθρωπος που διατέλεσε επί σειρά ετών παλιότερα στέλεχος σε Διοικητικά συμβούλια της ομάδας μας.
Το Δ.Σ. της Αναγέννησης Άρτας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Eγκαίνια Eκλογικού Kέντρου
Ο συνδυασμός ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ πραγματοποιεί, εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, που λειτουργεί στην οδό Β. Πύρρου αρ.18,την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 8.30 μ.μ.

Επίσκεψη Βασίλη Μιχαλολιάκου
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ Δημήτριος Σκανδάλης ενημερώνει πως την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 18:00, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Οργάνωσής μας, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του κόμματός μας κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος, όπου θα παραχωρήσει σύντομη συνέντευξη τύπου και θα συζητήσει με τα στελέχη της ΝΟ.Δ.Ε. Άρτας.
Στις 19:30 θα επισκεφθεί το μαρτυρικό Κομμένο Άρτας και θα συζητήσει με τους κατοίκους. Τέλος πριν αναχωρήσει για τα Ιωάννινα θα επισκεφθεί και το Νεοχώρι Άρτας.
Την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 18:30, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Οργάνωσής μας, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του κόμματός μας κ. Δημήτριος Μελάς. Στις 19:15 θα επισκεφθεί το Κομπότι, του δήμου Νικολάου Σκουφά, και θα συζητήσει με τους κατοίκους.
Τέλος την Κυριακή και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο OSCAR, θα διεξαχθεί σεμινάριο εκλογικών αντιπροσώπων στην Αμφιλοχία Αιτ/νίας, παρουσία του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Στυλιανού Κονταδάκη και του Γενικού Διευθυντή του κόμματος κ. Νίκου Παπαθανάση.

Γιώργος Στύλιος: Άνιση κατανομή των νέων θέσεων καθηγητών 
Το θέμα της ανισοβαρούς κατανομής των νέων θέσεων ΔΕΠ, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε βάρος της Άρτας, ανέδειξε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε αναφορά στον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, ότι η πρόταση, προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι να δοθούν μόλις 4 θέσεις μελών ΔΕΠ στα τμήματα της Άρτας, όπως αυτά προέκυψαν μετά την συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι το γεγονός αυτό, δίχως άλλο θέτει υπό αμφισβήτηση το μέλλον των Τμημάτων της Άρτας. Υπενθύμισε στον κ. Υπουργό ότι έρχεται σε πλήρη ανακολουθία με τις διαβεβαιώσεις του περί ουσιαστικής ενίσχυσης των εν λόγω Τμημάτων από το βήμα της Βουλής τον Αύγουστο 2018 κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

«Η Άρτα έπαψε να είναι έδρα του τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος, το όνομα του ΤΕΙ Ηπείρου χάθηκε για πάντα και τώρα σιγά σιγά ξεκινά η ανισοβαρής ενίσχυση των τμημάτων των Ιωαννίνων σε σχέση με τα Τμήματα της Άρτας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο. Ο κ. Στύλιος, ζήτησε από τον Υπουργό να προβεί στην ουσιαστική ενίσχυση των Τμημάτων, δεδομένων των σοβαρών ελλείψεων που αντιμετωπίζουν και να προτείνει δίκαια κατανομή των θέσεων. Καταλήγοντας, αιτήθηκε διαρκή ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος.

Γιαούρτι πωλείται στη Ρουμανική αγορά με την επωνυμία «ελληνικό γιαούρτι»
Ερωτήσεις Στύλιου και Κεφαλογιάννη σε Βουλή και Κομισιόν αντίστοιχα
Τη διακοπή της παράτυπης χρήσης του όρου «ελληνικό γιαούρτι» στη Ρουμανία ζητούν ο βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. Γιώργος Στύλιος και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και του Ε.Λ.Κ., Μανώλης Κεφαλογιάννης, με ερωτήσεις που κατέθεσαν στο Εθνικό Κοινοβούλιο και την Κομισιόν αντίστοιχα. Αφορμή για την κοινή πρωτοβουλία του κ. Στύλιου και του κ. Κεφαλογιάννη ήταν έγγραφο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι το οποίο αναφέρει ότι «κατόπιν έρευνας σε καταστήματα πώλησης τροφίμων και στις μεγαλύτερες αλυσίδες super market στη Ρουμανία, εντοπίστηκαν επτά (7) εταιρίες που παράγουν γιαούρτι με την ένδειξη «ελληνικό» ή «ελληνικού τύπου». Ενδεικτικά, υπάρχει ρουμάνικη γαλακτοβιομηχανία που παράγει και πουλάει «ελληνικό γιαούρτι από βουβαλίσιο γάλα». Επίσης αλυσίδα σούπερ μάρκετ εισάγει από την Πολωνία γιαούρτι που παράγεται εκεί και το πουλάει στη Ρουμανία σαν γιαούρτι «ελληνικού τύπου-greek style».

Οι κύριοι Στύλιος και Κεφαλογιάννης τονίζουν ότι σύμφωνα με το σχετικό κανονισμό της Ε.Ε., η ονομασία «ελληνικό γιαούρτι» είναι αποδεκτή από την Ε.Ε. μόνο ως ένδειξη προέλευσης. Η χρήση του όρου «ελληνικό γιαούρτι» για προϊόντα που παράγονται εκτός Ελλάδας θα αποτελούσε εξαπάτηση των καταναλωτών και θα δημιουργούσε άδικο ανταγωνισμό στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, θα πρέπει να εξεταστεί το κατά πόσο οι μέθοδοι παραγωγής και οι χρησιμοποιούμενες πρώτες ύλες ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του ελληνικού γιαουρτιού.