Περιφέρεια Ηπείρου

Εγκρίθηκε το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης καταστροφών από πλημμυρικά φαινόμενα
Το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης καταστροφών εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων, ενέκρινε στη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην τοποθέτησή του, η Περιφέρεια έχει παρέμβει σε κάθε ποταμό, παραπόταμο και τάφρο, «δημιουργώντας όλες εκείνες τις συνθήκες για να μην έχουμε πλημμύρες.

Ενδεικτικά ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που δρομολογούνται στις Περιφερειακές Ενότητες, ήτοι: •Στη δημοπράτηση μελέτης 2. 7 εκ. ευρώ για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. •Στην αποκατάσταση των ρεμάτων της Π.Ε. Πρέβεζας ( Τούση και Καρυδά) τα οποία παίρνουν το δρόμο υλοποίησης, μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».
•Για την Ηγουμενίτσα πρόκειται να υλοποιηθεί έργο αξίας περίπου 4,3 εκ. ευρώ, το οποίο εντάχθηκε με μελέτη του Δήμου στο Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».
•Στην Άρτα καθαρίστηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια το ρέμα Μπούση και πλέον είναι δυνατή η εκπόνηση μελετών για οριστικές λύσεις.
Επίσης ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι χάρη στις έγκαιρες παρεμβάσεις της Περιφέρειας αποφεύχθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Χρηματοδότηση για το νοσοκομείο Πρέβεζας
Την εγγραφή της πίστωσης των 570.000 ευρώ για βελτίωση των κτιριακών
υποδομών του νοσοκομείου Πρέβεζας στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 05/01/2021 ημέρα Τρίτη στις 9.00π.μ. – 13.30μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας Γ.Ν. Άρτας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Δημητρίου(Σκουφά 91-93) στην Άρτα.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
•Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
•Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
•Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
•Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνοντας αίμα:
•Αισθάνεται ως άνθρωπος την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του σώζοντας μια ζωή και ως πολίτης ότι συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του λαού.
•Δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.
•Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.
•Συμβάλει ανεκτίμητα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Άφησε οδηγίες για την κηδεία και αυτοκτόνησε!
Γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής του Λουτρακίου έβαλε τέλος στη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου, 26 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το loutrakiblog.gr, ο 36χρονος επιχειρηματίας έφυγε το βράδυ των Χριστουγέννων από το σπίτι του, αφού προανήγγειλε στην οικογένειά του τον θάνατό του. Η οικογένειά του δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και εκείνος έφυγε με τη μοτοσικλέτα προς άγνωστη κατεύθυνση. Η οικογένεια ειδοποίησε την Aστυνομία, η οποία αμέσως άρχισε να τον ψάχνει. Λίγες ώρες αργότερα, γύρω στις 7:00 το πρωί του Σαββάτου ο άνδρας βρέθηκε νεκρός κοντά στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λουτρακίου. Ο επιχειρηματίας, που ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, αυτοκτόνησε με όπλο, ενώ σύμφωνα με το loutrakiblog άφησε ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο έδινε οδηγίες για την κηδεία του, και για την μοιρασιά της περιουσίας του.