Περιφερειακή Ενότητα Άρτας

Διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβου καταπολέμησης κουνουπιών
Η Περιφερειακή ενότητα Άρτας προκηρύσσει τη διενέργεια συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου (εργολάβου) εκτέλεσης του έργου καταπολέμησης κοινών και ανωφελών κουνουπιών, για το έτος 2020, στην περιοχή της Π.Ε. Άρτας στις υπαίθριες ενδοοικιακές και περιοικιακές εστίεςσε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως θα υποδεικνύεται από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου (Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου), προϋπολογισμού τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000,00 €) με Φ.Π.Α..
Η δαπάνη θα γίνει σε βάρος των πιστώσεων του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2017ΕΠ53000002 «Αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ειδικών δράσεων Περιφέρειας Ηπείρου 2017-2019», υποέργο: Καταπολέμηση κουνουπιών για την περιοχή της ΠΕ Άρτας για το έτος 2020.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 15-04-2020, ημέρα Μ. Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. στη Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας από την αρμόδια Επιτροπή της Π.Ε. Άρτας

Η Δ/ση Πολιτικής Προστασίας συγχαίρει τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πήγασο»
H Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου συγχαίρει την φιλότιμη- ερασιτεχνική μεν, αλλά επαγγελματική όσον αφορά το αποτέλεσμα- προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατείας Πάργης Ιωαννίνων «Πήγασος», ο οποίος με δική του πρωτοβουλία και ενέργειες των μελών του, κατασκευάζει επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες για ανάγκες και υποχρεώσεις της Υπηρεσίας μας.
Ενέργειες και πράξεις, όπως αυτή, που κινούνται στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, στην κρίσιμη χρονική συγκυρία που διέρχεται ολόκληρος ο κόσμος και ιδιαίτερα ο τόπος μας στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι θα βρουν και άλλους μιμητές.

«Στον αέρα» το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο του ΤΕΕ
«Στον αέρα» το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο του ΤΕΕ για την καταγραφή προβλημάτων μηχανικών και τεχνικών εταιρειών από την κρίση του κορωνοϊού. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο του ΤΕΕ για την καταγραφή προβλημάτων μηχανικών και τεχνικών εταιρειών από την κρίση του κορωνοϊού.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποφάσισε το ΤΕΕ να δημιουργήσει ηλεκτρονικό παρατηρητήριο καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, ανοιχτό στα μέλη του ΤΕΕ, όπου οι μηχανικοί μέλη του – αλλά και οι εγγεγραμμένοι τεχνολόγοι και τεχνικές εταιρείες – θα μπορούν να καταγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προτάσεις τους σε ειδικά ζητήματα, ώστε το ΤΕΕ να έχει κατά τον δυνατόν «ζωντανή» καταγραφή και μετά από επεξεργασία να προωθεί προτάσεις προς τις αρμόδιες αρχές.

Σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας στην Φιλοθέη
Δημοπρατούνται με προϋπολογισμό ενός εκατομμυρίου ευρώ
Δημοπρατείται στις 5 Μαΐου και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα ακόμη έργο για το Δήμο Αρταίων, προϋπολογισμού, 1.064.516,13ευρώ.Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και από πόρους του Δήμου Αρταίων.
Ειδικότερα το έργο αφορά τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση υφιστάμενων αγροτικών δρόμων μήκους 8 χιλιομέτρων στη Δ.Ε Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα στις περιοχές Καλοβάτου –Χαλκιάδων –Καλαμιάς εκατέρωθεν της αρδευτικής διώρυγας Δ0.
Στόχος του έργου αυτού είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των πτηνο-κτηνοτροφικών επιχειρήσεων και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής.
«Ένα ακόμη σημαντικό έργο για το Δήμο μας, που αφορά την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πτηνο- κτηνοτρόφων και των αγροτών της περιοχής μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Για εμάς, η αγροτική ανάπτυξη της περιοχής μας αποτελεί προτεραιότητα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων 
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
•Τρίτη (07-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
•Τετάρτη (08-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Άγιος Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
•Πέμπτη (09-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή
•Παρασκευή (10-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Άγιος Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
•Σάββατο (11-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.

Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας: Απαγορεύονται το κολύμπι και η υποβρύχια αλιεία
Με δελτίο τύπου το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας επισημαίνει τα εξής:
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, γνωρίζεται ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού (κολύμπι), χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία, δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου-πρώτου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με αριθμό Δ1α/Γ.Π οικ 20036/22-3-2020 (Β΄986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται
Τηλέφωνα επικοινωνίας
Α΄ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
τηλ: 2642022340
fax: 2642022340
e-mail: amfiloxia@hcg.gr

Ανακοίνωση Κινήματος Αλλαγής: Μητρώο Δωρεών στο ΕΣΥ
Οι δωρεές για τη στήριξη του ΕΣΥ είναι συγκινητικές, και πολύτιμες. Ένα κύμα προσφοράς και αλληλεγγύης κυριολεκτικά σαρώνει τη χώρα. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους, επιχειρήσεις και ιδιώτες, φτωχούς και πλούσιους. Είναι σκόπιμο να δημιουργηθεί μητρώο δωρεών.
Καθώς πυκνώνουν οι πρόσφορες είναι σημαντικό μια επιτροπή, μετά από καταγραφή των αναγκών αλλά και των χορηγιών να κατευθύνει τους δωρητές σε χορηγίες με βάση έναν ρεαλιστικό προγραμματισμό.
Θα είναι κρίμα μιας τέτοια έκτασης προσφορά να μείνει αναξιοποίητη ή ακόμα χειρότερα να χαθεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.