Περιφερειακή Παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» Άμεση ανάγκη έναρξης του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας στην περιφέρεια Ηπείρου

Την άμεση ανάγκη έναρξης του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας Βασικής Υλικής Συνδρομής (πρώην ΤΕΒΑ) στην περιφέρεια Ηπείρου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» υπογραμμίζοντας και τα εξής: «Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση για την κοινωνία με την τεράστια ακρίβεια ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής θεωρούμε ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας η παροχή βοήθειας σε όσους συνανθρώπους μας τη χρειάζονται.

Υπενθυμίζουμε ότι η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη συνεδρίαση στις 16-1-2024 ενέκρινε την υποβολή πρότασης της ένταξης έργου, για την Περιφέρεια Ηπείρου, στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027» με τίτλο «Υλοποίηση Πλέγματος Δράσεων για την αντιμετώπιση της Υλικής Στέρησης με παροχή Τροφίμων ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΒΥΣ) προς τους απόρους της Περιφέρειας.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει από την Περιφέρεια Ηπείρου οι διαδικασίες για την προκήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με σκοπό την προμήθεια τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής για τις ανάγκες του προγράμματος.

Με δεδομένο ότι η κατάσταση για τους οικονομικά ασθενέστερους γίνεται κάθε μέρα και δυσκολότερη αφού η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει αποτελεσματικά για τη μείωση των τιμών και την ενίσχυση των εισοδημάτων, επιβάλλεται η άμεση έναρξη του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας, Βασικής Υλικής Συνδρομής (πρώην ΤΕΒΑ) το οποίο θα διαχειριστεί η Περιφέρεια Ηπείρου.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2024 ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξή μας Σάββας Δημητριάδης, έθεσε εκ νέου το θέμα της ανάγκης επίσπευσης της έναρξης του εν λόγω προγράμματος.
Ως «Κοινό των Ηπειρωτών» πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης η κάλυψη των καθημερινών αναγκών διατροφής αλλά και αξιοπρεπούς διαβίωσης για όσους συμπολίτες μας τη στερούνται.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου να ενημερώσει σε ποια φάση βρίσκονται οι διαδικασίες έναρξης και εφαρμογής του προγράμματος στην Ήπειρο και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την γρήγορη υλοποίησή του.