ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ”

«Δημιουργία ειδικού λογαριασμού για COVIT-19»

Συμφωνεί στη δημιουργία «ειδικού λογαριασμού για COVIT-19» ο επικεφαλής της παράταξης“ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ” Γιώργος Ζάψας. Σε ανακοίνωση που υπογράφει, σημειώνει τα εξής: «Αναφορικά με την πρόταση της περιφερειακής παράταξης “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ” για την τροποποίηση του προϋπολογισμού και την δημιουργία «ειδικού ταμείου» χρηματοδότησης των αυξημένων αναγκών που σίγουρα θα υπάρξουν στη μάχη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας του «κορωνοϊού», εκτιμούμε ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση. Όπως επίσης και οι παρατηρήσεις της παράταξης “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ” για το ίδιο θέμα, που μας κοινοποιήθηκαν.

Γνωρίζουμε ότι, η περιφερειακή Αρχή προχώρησε ήδη στην απ’ ευθείας χρηματοδότηση του ΠΓΝΙ (Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων) με 190.000 € την προηγούμενη εβδομάδα και ακολούθησε η κανονική διαδικασία με την τροποποίηση του προϋπολογισμού για την απορρόφηση και διάθεση της έκτακτης ενίσχυσης των 285.000€, χορηγώντας 68.000€ στο Γενικό Νοσοκομείο «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», 120.000€ στο Νοσ/μείο της Άρτας και 70.000€ στο Νοσ/μείο Πρέβεζας. Τα ποσά αυτά έρχονται να καλύψουν επείγουσες και ειδικές για την περίσταση ανάγκες, σύμφωνα με τα αιτήματα των διοικήσεων των νοσοκομείων, αλλά συγχρόνως είναι και δηλωτικά της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων της χώρας.

Και η δική μας γνώμη είναι πως πρέπει να υπάρξει ένας ενισχυμένος «ειδικός λογαριασμός» εκκίνησης στην περιφέρεια για την περίσταση των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε, το ύψος του οποίου να ικανοποιεί τις αυξημένες ανάγκες μελλοντικά και καλούμε την περιφέρεια να φέρει την πρόταση της στο περιφερειακό Συμβούλιο. Η πρόβλεψη ειδικού κωδικού στον προϋπολογισμό της περιφέρειας θα αποτελέσει και πρόκληση για χορηγίες συμπατριωτών μας που έχουν την οικονομική επιφάνεια. Άλλωστε οι Ηπειρώτες διακρίθηκαν για την ευεργεσία τους στο παρελθόν!
Σε κάθε περίπτωση το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα πρέπει να υποστηριχθεί κεντρικά και περιφερειακά. Να σταθούμε δίπλα στους υγειονομικούς των νοσοκομείων που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την περίθαλψη των ασθενών και την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το σημαντικό είναι να μην χάσουμε ανθρώπους και στο τέλος θα κάνουμε το λογαριασμό.
Τα έργα μπορούν να περιμένουν!
Προσοχή και καλή δύναμη!»