Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου. Απόπειρες  απάτης με δήθεν εξόφληση λογαριασμών

Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει γνωστές νέες απόπειρες εξαπάτησης πολιτών από αγνώστους για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου.

Οι άγνωστοι αντλούν στοιχεία από τη «Διαύγεια», επικοινωνούν τηλεφωνικά  με τους δικαιούχους πληρωμών, επικαλούμενοι ονόματα δήθεν υπαλλήλων του Περιφερειακού Ταμείου και   ζητούν ή στοιχεία κωδικών τραπεζικών λογαριασμών ή τους παραπέμπουν σε ψεύτικα link υποτίθεται άλλων συνεργαζόμενων τραπεζών προκειμένου να τους καταβάλουν τις οφειλές.

Η Περιφέρεια Ηπείρου επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά,  ότι  δεν υπάρχει περίπτωση υπάλληλος  της, ως και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης να ζητήσει από συναλλασσόμενο ή και από οποιονδήποτε άλλο πολίτη   κωδικούς τραπεζών και όσοι γίνονται αποδέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων να επικοινωνούν άμεσα με τις υπηρεσίες της.

Επισημαίνονται επίσης ότι:

Τα email του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου και των στελεχών του είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του.
Τα τηλέφωνα του ΠΤΑ Ηπείρου είναι τα 2651034054 και 2651037781. Οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο σας καλέσει εκ μέρους μας να γνωρίζετε εκ των προτέρων πως δεν μας ανήκει.

 

Πρέβεζα: Συνελήφθη   ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη στις 07-11-2023 το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να επιβαίνει σε αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτό και στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -633- γραμμαρίων, που ήταν τοποθετημένη σε βάζα και νάιλον συσκευασίες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης στην Άρτα

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έλαβε χώρα στις 5-11-2023  το πρωί στην πόλη της Άρτας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενες εισήλθαν σε σπίτι ηλικιωμένης και αφού απέσπασαν την προσοχή της, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 600 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Σχηματισμός δικογραφίας  για απάτη με το πρόσχημα της αγοραπωλησίας///////

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, που κατηγορείται για απάτη, η οποία έλαβε χώρα τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, με το πρόσχημα πώλησης ηλεκτρονικής παιχνιδομηχανής μέσω αγγελίας που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο, έπεισε ημεδαπό που επικοινώνησε μαζί του να του καταβάλει για την αγορά αυτής, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ σε τραπεζικό του λογαριασμό, χωρίς να πραγματοποιηθεί η αγορά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

 

Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Συνελήφθη στις 7-11-2023 μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, διότι ύστερα από αλκοολομέτρηση στην οποία υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος