Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Άρτας

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες της Ουκρανίας 
Σημαντική ποσότητα τροφίμων μακράς διάρκειας, ειδών προσωπικής υγιεινής και υγειονομικού υλικού, συνολικού βάρους πλέον του ενός τόνου, συγκέντρωσε και έκανε την πρώτη του αποστολή στην Κεντρική Αποθήκη του Ε.Ε.Σ, το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συμμετέχοντας στην Πανελλήνια προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού για συγκέντρωση βοήθειας στους πρόσφυγες του πολέμου της Ουκρανίας.
«Η βοήθεια αυτή προσφέρθηκε από συμπολίτες μας καθώς και Φορείς, όπως ο Δήμος Αρταίων, η ΝΟΔΕ Άρτας, Σχολεία και διάφοροι τοπικοί Σύλλογοι, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η περιοχή μας διαθέτει μεγάλα αποθέματα ανθρωπιστικής αλληλεγγύης και ιδιαίτερης ευαισθησίας όταν πρόκειται για ενίσχυση και στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την προσφορά τους και ευχόμαστε, πιστεύοντας ότι σε αυτό εκφράζουμε όλους τους συμπολίτες μας, να τελειώσει το συντομότερο δυνατό ο καταστροφικός και απάνθρωπος αυτός πόλεμος και οι συνάνθρωποί μας αυτοί που σήμερα πολύ σκληρά δοκιμάζονται και υποφέρουν να επανέλθουν στον τόπο τους, στις περιουσίες τους και κοντά στους δικούς τους ανθρώπους» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ε.Ε.Σ Άρτας

Εκδήλωση για τον αθλητισμό ΔΙ.Π.Ε. Άρτας με τον Δήμο Αρταίων
Όπως ενημερώνει η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Κλεοπάτρα Βασιλείου εκδήλωση για τον αθλητισμό, διοργανώνει η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας με τον Δήμο Αρταίων, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 και ώρα 10:00΄π.μ. στο κλειστό Γυμναστήριο T9 Κωστακιών Άρτας, με θέμα: “Αθλητισμός και νέοι. Αξίες διαχρονικές και σχέσεις ζωής”.
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:
Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης αθλητής της άρσης βαρών.
Μπακοχρήστος Δημήτριος, Παραολυμπιονίκης άρσης βαρών.
Τριφύλλης Χρήστος, Εθνικός προπονητής της άρσης βαρών.
Βασίλειος Σκουντής, Αθλητικογράφος, συντονιστής της εκδήλωσης.

Γενική Συνέλευση των μελών του Μ/Φ Συλλόγου Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ»
Στις 03-04-2022 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 π.μ., θα συνέλθει η Γενική Συνέλευση των μελών του Μ/Φ Συλλόγου Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» στην αίθουσα συγκεντρώσεων της Πνευματικής Στέγης του με θέματα:
1. Έκθεση πεπραγμένων 2021.
2. Απολογισμός 2021.
3. Προϋπολογισμός 2022.
4. Εκλογή τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής για το 2022.
5. Διάφορες θέματα – Προτάσεις
Αν δεν υπάρξει απαρτία, η Γεν. Συνέλευση θα συνέλθει στις 10-04-2022 την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα. «Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη Γενική Συνέλευση» τονίζεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος Νικόλαος Μπανταλούκας και η Γεν. Γραμματέας Ελένη Μπανταλούκα.

Πεζοπορία στο ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΣΤΡΟ του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών
H Πεζοπορική-Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών καλεί κάθε έναν/μία που νοιάζεται για τo περιβάλλον, τον ενδιαφέρει η πεζοπορία και θέλει να μάθει περισσότερα για τη μαγεία των περιβαλλοντικών περιπάτων να συμμετέχει στην πρώτη αναγνωριστική εξόρμηση της ομάδας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 3 Απριλίου 2022, στην περιοχή του Πουρναρόκαστρου. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι: Πουρναρόκαστρο – Γλαύκος- Βρύση Πουρναρόκαστρο.
Οδηγός της ομάδας, η Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος και μέλος του Συλλόγου μας, Λαμπρινή Οικονόμου.
Προετοιμασία: θερμοκρασία είναι λίγο χαμηλότερη από της πόλης, οπότε ο/η καθένας/καθεμιά φροντίζει το πόσο βαριά θα ντυθεί. Άνετα ρούχα, ορειβατικά παπούτσια, νεράκι, καπελάκι και κάποια σνακ. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, θα υπάρχει στάση και χρόνος για πικ νικ, όπου ο διατροφολόγος και μέλος του Συλλόγου μας, Κουτρούμπας Δημήτρης, θα μας ενημερώσει για θέματα διατροφής και άσκησης.
Μέρος συνάντησης: Είσοδος του χωριού Πουρναρόκαστρο.
Ώρα συνάντησης: 11:30 π.μ.
Διάρκεια περιπάτου: 30 λεπτά