Πλέον δε μιλάμε για ποδόσφαιρο αλλά για μια μεγάλη μπίζνα στο στοίχημα

Το ποδόσφαιρο εδώ κι αρκετά χρόνια έχει μετατραπεί από ένα λαοφιλές και ρομαντικό άθλημα σε μια μεγάλη και παγκόσμια μπίζνα, η οποία υπακούει στα μεγάλα χρηματικά ποσά που την κυριαρχούν στο στοίχημα.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι το τελευταίο τρανό παράδειγμα για να αντιληφθούμε πως πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για αγνό και ρομαντικό ποδόσφαιρο αλλά για μια μεγάλη μπίζνα, στην οποία κουμάντο κάνουν τα χρήματα. Γενικότερα το χρήμα κυβερνάει τον κόσμο κι όπως είναι λογικό δε θα μπορούσε να ξεφύγει και το ποδόσφαιρο. Ολοένα και περισσότερο η κατάσταση γύρω από το άθλημα ξεφεύγει και οι κανόνες που υπάρχουν, τηρούνται μόνο σ’ εκείνους που δε «σπρώχνουν» το χρήμα, τους αδύναμους δηλαδή.

Η UEFA που είναι και η αρμόδια αρχή έχει θεσπίσει έναν κανονισμό προκειμένου να προσπαθήσει να ελέγξει τα χρηματικά ποσά που ξοδεύουν οι ομάδες και να γίνει πιο δίκαιο το άθλημα. Με το να ξοδεύει πολλά λεφτά ο πλουσιότερος, τότε αυτόματα καταστρέφεται ο ανταγωνισμός, διότι όπως γίνεται αντιληπτό, η δύναμη της Ρεάλ μ’ αυτή της Γουλβς είναι εντελώς διαφορετική.

Ο λόγος γίνεται για το περιβόητο Financial Fair Play (FFP), το οποίο ουσιαστικά αφορά τα έσοδα και τα έξοδα κάθε συλλόγου. Δηλαδή αν μια ομάδα έχει ξοδέψει ένα άλφα ποσό για μεταγραφές, οφείλει να δικαιολογήσει ότι το ποσό αυτό προήλθε από κάπου αλλού, όπως για παράδειγμα από ορισμένες πωλήσεις παικτών. Ο συγκεκριμένος κανονισμός ακούγεται πολύ ωραίος και σίγουρα όλα έπρεπε να λειτουργούν κάπως έτσι γύρω από το θέμα των μεταγραφών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως δεν τηρείται όπως θα έπρεπε.

Αν το καλοσκεφτούμε πάντως εν μέρει είναι και λογικό, όπως λέει και ο Άρχοντας, καθώς όσοι είναι βαριά πορτοφόλια και «σπρώχνουν» αρκετό χρήμα στην επιχείρηση που λέγεται ποδόσφαιρο, τότε δεν γίνεται να δέχονται πόλεμο διότι όλο αυτό δε συμφέρει ούτε την αρμόδια αρχή. Ουσιαστικά εκείνες οι ομάδες είναι που φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα και που προσελκύουν μεγάλους χορηγούς, καθώς διαθέτουν τα καλύτερα ρόστερ με παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Δε γίνεται, λοιπόν, να πολεμήσεις έναν σύλλογο που σου φέρνει έσοδα, θέαμα και έξτρα κόσμο, διότι αν τον χάσεις θα πέσει σε όλα τα επίπεδα και το προϊόν σου.

Η υπόθεση πήγε στο CAS και πριν λίγες μέρες η απόφαση που βγήκε δικαίωσε τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία θα πληρώσει ένα πρόστιμο αλλά θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η συγκεκριμένη απόφαση με βάση το γράμμα του νόμου είναι λανθασμένη, καθώς οι «πολίτες» έχουν παραβιάσει χωρίς αμφιβολία το συγκεκριμένο κανονισμό. Όμως ισχύει στην περίπτωσή τους αυτό που αναφέραμε παραπάνω.

Ότι δηλαδή ο ισχυρός έχει τις πλάτες της UEFA διότι «σπρώχνει» το χρήμα και βοηθάει στο να αναπτύσσεται το άθλημα σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε τα διάσημα προγνωστικά του Άρχοντα με τα μοναδικά στατιστικά στα παιχνίδια ημέρας και παράλληλα δείτε για όλες τις προσφορές εγγραφής για τις νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ARXONDASBET.COM