Πλήθος κόσμου στην ομιλία του Ντίνου Παπαδημητρίου

Την Πέμπτη το βράδυ στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ

«Μπαίνω σε αυτή την μάχη ύστερα από την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του νομού μας για να μπορέσουμε επιτέλους ν’ αξιοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, τις δομές υγείας και άλλα πλεονεκτήματα που παράγει ο νομός μας» τόνισε στην ομιλία του σε φίλους και ψηφοφόρους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του καφε ΒΥΖΑΝΤΙΟ, στο κέντρο της πόλης, ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, Ντίνος Παπαδημητρίου.

«Είναι τιμή – είπε ο κ. Παπαδημητρίου- για μένα να είναι εδώ απόψε τόσα πολλά και σημαντικά στελέχη και μέλη της παράταξής μας. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά από καρδιάς όλους σας, για την παρουσία σας απόψε! Με τιμάτε ιδιαίτερα. Είμαι πολύ περήφανος που υπηρέτησα την Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο ως Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κυρίου Γιώργου Παπαβασιλείου, όσο και σαν Περιφερειακός σύμβουλος στο πλευρό του Περιφερειάρχη Ηπείρου κυρίου Αλέξανδρου Καχριμάνη ο οποίος μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει τα καθήκοντα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη με αντικείμενο τα οικονομικά και τις μεταφορές, ενώ παράλληλα συμμετείχα στην Οικονομική Επιτροπή όπου αποτελεί το κέντρο λήψης αποφάσεων για όλη την Περιφέρεια.

Όλα αυτά μου έδωσαν δύναμη και γνώσεις, κ’ έγιναν το εφαλτήριο της μετάβασής μου στην Κεντρική πολιτική σκηνή προερχόμενος από το μητρώο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Ένα μητρώο καινοτόμο, πρωτοποριακό, όπου αξιολογήθηκαν στελέχη κ’ εκτός του χώρου μας κ’ εγώ προσωπικά είμαι περήφανος που επιλέχθηκα μέσα από αυτήν τη διαδικασία. Είμαι λοιπόν εδώ για να στηρίξω τον τόπο μου, τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τον τόπο που κινούμαι κ’ εργάζομαι».

Στην ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής της Νδ, μεταξύ άλλων τόνισε:
-Θα ήθελα ν αναφερθώ στον πρωτογενή τομέα που είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, στους αγρότες μας και στους κτηνοτρόφους μας. Γίναμε όλοι μάρτυρες της ζημιάς που υπέστησαν τελευταία οι παραγωγοί ακτινιδίων εξαιτίας της σφοδρής χαλαζόπτωσης που έπληξε την περιοχή μας. Βλέπουμε μια Κεντρική διοίκηση κ’ έναν ΕΛΓΑ απαρχαιωμένο που δε μπορούν να δώσουν λύσεις στους αγρότες μας και αυτό έχει ως συνέπεια να μη μπορούν να δοθούν αποζημιώσεις. Αυτό από την δική μας Κυβέρνηση θ’ αλλάξει, ο τρόπος λειτουργίας του ΕΛΓΑ θα είναι τελείως διαφορετικός, με άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

-Άλλος ένας βασικός πυλώνας για τον νομό μας θεωρώ ότι είναι ο τουρισμός, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι ο τόπος μας, διαθέτει όλα τ’ αναγκαία χαρακτηριστικά υψηλού επιπέδου. Με μεθοδική δουλειά και συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων μπορεί να γίνει ένα πρότυπο οικοτουριστικού μοντέλου και ν’ αναδείξουμε την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά μας και τα βυζαντινά μνημεία του Τόπου μας. Να ενταχθούν ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αμβρακίας και οι αρχαιότητες της Άρτας σε δίκτυα τουριστικών διαδρομών μαζί με Δωδώνη, Αχέροντα, Νικόπολη και η πόλη της Άρτας σε εθνικό δίκτυο πόλεων θρησκευτικού τουρισμού. Να υπάρξει οικολογική και τουριστική ανάπτυξη της Κορωνησίας και του αλιευτικού τουρισμού στον Αμβρακικό Κόλπο.

-Ιδιαίτερης σημασίας είναι το κομμάτι που σχετίζεται με τους οδικούς άξονες, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Πιο συγκεκριμένα, να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης Άρτας – Τρικάλων. Να γίνει σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό και να προβλεφθεί και σύνδεση με την υφιστάμενη Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στο ύψος της Γέφυρας «Καλογήρου».

-Η ολοκλήρωση του Επιχειρηματικού Πάρκου στα διοικητικά όρια του Δήμου Αρταίων πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Είμαστε η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα της Ηπείρου και από τις ελάχιστες στην Ελλάδα, που δεν έχουμε κατασκευάσει Επιχειρηματικό Πάρκο. Ο χρόνος περνάει και οι επιχειρήσεις, πέραν των τοπικών που στηρίζουν την Άρτα, φεύγουν.

-Θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις Δομές Υγείας του νομού μας. Όλοι γνωρίζουμε τα πραγματικά προβλήματα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας καθώς και τη στήριξη που θα πρέπει να έχουν όλες οι Δομές στην Άρτα τόσο σε υλικοτεχνικό πεδίο, όσο και με την ανάλογη ενίσχυση του προσωπικού.

-Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει απόλυτα την Ελληνική Οικογένεια γιατί πολύ απλά θεωρούμε ότι η οικογένεια είναι το κύτταρο της κοινωνικής συνοχής. Γι’ αυτό το λόγο θα δίνουμε επίδομα 2000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην πατρίδα μας, αυξάνοντας και το όριο του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί όπως ακριβώς έχει δεσμευτεί και ο Πρόεδρός μας, ότι κανένα παιδί δε θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού.

-Άμεση προτεραιότητα της παράταξής μας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να νιώθουν ξανά οι Έλληνες ασφαλείς στα σπίτια τους και στις γειτονιές τους. Θα παρθούν άμεσα μέτρα και όπως δεσμευτήκαμε θα προσληφθούν άμεσα 1500 νέοι αστυνομικοί, θα επαναφέρουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ, θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, θα καταργήσουμε άμεσα τον νόμο Παρασκευόπουλου, θα δημιουργήσουμε φυλακές τύπου Γ’ υψίστης ασφαλείας και βεβαίως θα καταργήσουμε αμέσως το πανεπιστημιακό άσυλο για να τελειώνουμε με τους διακινητές ναρκωτικών, τους μπαχαλάκηδες και την τεράστια ανομία που επικρατεί σε όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

-Είμαι πολύ περήφανος που ανήκω σ’ αυτή τη μεγάλη πατριωτική παράταξη που βάζει πάντα το Εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, όπως επίσης και για τον Ιδρυτή μας Κων/νο Καραμανλή να βάλει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ν’ ανήκουμε σήμερα στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Μην αφήσουμε αυτή τη χρυσή ευκαιρία για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για τη χώρα μας. Θέλω να στείλουμε το δικό μας ηχηρό, δυνατό μήνυμα όχι μόνο για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ αλλά για να μπορέσουμε με τους καλύτερους, με όλους εσάς συμμάχους, τον ελληνικό λαό στο πλευρό μας να κάνουμε αυτά που σας υποσχόμαστε.

-Σε αυτή την τεράστια πολιτική αλλαγή που θα έχουμε στις 7 Ιουλίου σας ζητώ να είμαι η νέα σας επιλογή. Γνωρίζεται τις αρχές και τις αξίες μου και πως έχω πορευτεί όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την Αυτοδιοίκηση όπου και σας εκπροσώπησα. Επέλεξα να δώσω την μάχη μου στην πρώτη γραμμή και να διεκδικήσω τον σταυρό προτίμησης των συμπολιτών μου. Γι’ αυτούς τους λόγους ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας. Πιστεύω πολύ στην αμέριστη υποστήριξή σας !!!!!!!!!