Πλειοψηφία οι KASELISTAS στις επιτροπές που θα αναλάβουν τη διεξαγωγή του Καταστατικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στον Στέφανο Κασσελάκη θα είναι η πλειοψηφία στις επιτροπές που θα αναλάβουν τη διεξαγωγή του

Καταστατικού Συνεδρίου του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τις 4 με 6 Οκτωβρίου έπειτα από απόφαση που πάρθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε τη σύσταση Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, η οποία θα αριθμεί 31 μέλη, οκτώ εκ των οποίων από τη μειοψηφία, ενώ η Επιτροπή Καταστατικών Αλλαγών μετρά 25 μέλη, έξι εκ των οποίων ανήκουν στη μειοψηφία.

Τρεις είναι οι ομάδες που διακρίνονται αυτή την ώρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους ακραιφνείς «κασσελακικούς», οι οποίοι τάσσονται και υπέρ των μαζικών εκκαθαρίσεων των διαφωνούντων, τους ενδιάμεσους που ανήκουν στο «κλίμα Παππά», τα στελέχη δηλαδή που επηρεάζονται από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος διεκδικεί
ρόλο τόσο εντός του κόμματος όσο και σε ενδεχόμενο νέο φορέα, και τους 87 «αντάρτες».
Έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις

Οι σχέσεις των τελευταίων με τους «κασσελακικούς» έχουν μεν διαταραχθεί, καθώς ο Νίκος Παππάς δεν επιθυμεί τις διαγραφές των αντιφρονούντων, από την άλλη όμως σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες
-για το μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη στο κόμμα η ομάδα του Νίκου Παππά τον βοηθά, ενίοτε διασώζοντάς τον.

Στην Επιτροπή Καταστατικού επικεφαλής τέθηκε ο Φώτης Κουβέλης, ενώ τα υπόλοιπα στελέχη είναι οι Τρύφων Αλεξιάδης, Παναγιώτα Αράπη-Μπελώνη, Ρένα Δούρου, Κώστας Ζαχαριάδης, Διονύσης Καλαματιανός, Νίνα Κασιμάτη, Χαρά Καφαντάρη, Πάνος Κορμάς, Φωτεινή Κούβελα, Μαρία Κουβέλη, Λευτέρης Κρέτσος, Γιάννης Μαντζουράνης, Γιάννης
Μπουρνούς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Θανάσης Οικονόμου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιώτα Παναγοπούλου, Γιώτα Πούλου, Μαρία Ρεπούση, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Λίλα Σουλελέ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Από αυτούς στη μειοψηφία ανήκουν οι Κώστας Ζαχαριάδης, Διονύσης Καλαματιανός, Πάνος Κορμάς, Παναγιώτης Παναγιώτου, Μαρία Ρεπούση, Λίλα Σουλελέ.

Στη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου μετέχουν ex officio ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, η γραμματέας της ΚΕ Ράνια Σβίγκου, ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Γιάννης Βουλγαράκης και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος.
Επίσης συμμετέχουν οι Ευάγγελος Αποστολάκης, Παναγιώτα Αράπη-Μπελώνη, Όλγα Γεροβασίλη, Ρένα Δούρου, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης
Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Βούλα Κεχαγιά, Μαρία Κουβέλη, Κυριακή Μάλαμα, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, Γιάννης Μπουρνούς, Θάνος Μωραΐτης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιώτα Πούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας, Γιάννης Σαρακιώτης, Νίκος Σκορίνης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Θεοδώρα Τζάκρη, Αλέκος Φλαμπουράρης και Ραλλία Χρηστίδου.
Στη μειοψηφία εδώ ανήκουν οι Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ελένη Συμεωνίδου και Αλέκος Φλαμπουράρης.

Δεν θα πάει στη ΔΕΘ;
Εν τω μεταξύ, πρωτοφανής χαρακτηρίζεται η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να μην πραγματοποιήσει ομιλία στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης τον Σεπτέμβρη, παρά να ανέβει στη Θεσσαλονίκη παραχωρώντας μονάχα την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
«Την ομιλία την πληρώνει το κόμμα και δεν έχουμε καθόλου λεφτά. Στη ΔΕΘ θα παραχωρήσω μόνο συνέντευξη Τύπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία, αφήνοντας τους πάντες άφωνους, με τη μειοψηφία μάλιστα να τάσσεται κατά της συγκεκριμένης απόφασης.
Το κόστος πάντως μιας τέτοιας ομιλίας στη ΔΕΘ δεν ξεπερνά τις 70.000 ευρώ και αφορά τα κόστη ήχου, εικόνας και σκηνικών. Το πιθανότερο είναι ο Στέφανος Κασσελάκης να κάνει τη συγκεκριμένη κίνηση επικοινωνιακά για να δείξει πως το κόμμα «ματώνει», όλοι χρειάζεται να κάνουν περισσότερες θυσίες ώστε οι απολύσεις στα κομματικά ΜΜΕ να περά-
σουν αναίμακτα.