Ποιοι «κλειδώνουν» στο ψηφοδέλτιο της Άρτας

Το ΚΙΝΑΛ ετοιμάζεται για έκτακτο Συνέδριο

Τον οδικό χάρτη προς το έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) στον Πειραιά, σκιαγραφεί ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης με την εγκύκλιο που εξέδωσε για τον τρόπο που θα γίνει η εκλογή των συνέδρων, με βάση την απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στην συνεδρίαση της 3ης Φεβρουαρίου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι αναγράφονται στο μητρώο μελών του Κινήματος Αλλαγής και όσοι εγγραφούν ηλεκτρονικά μέχρι την 15/2/2019 και ώρα 20.00, ενώ μέχρι την ίδια ημερομηνία επίσης 15/2/2019 τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής μπορούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην «ιστοσελίδα» του Κινήματος Αλλαγής kinimaallagis.gr, να διορθώσουν – επικαιροποιήσουν – συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία στο μητρώο μελών.
Η κάθε νέα εγγραφή συνοδεύεται από καταβολή αντιτίμου τριών (3) ευρώ.
Για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου όλα τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής θα καταβάλλουν δύο (2) ευρώ.

Σύνεδροι

Οποιοδήποτε μέλος του Κινήματος Αλλαγής μπορεί να είναι υποψήφιος για εκλογή του ως Σύνεδρος για το «Συνέδριο». Η υποβολή υποψηφιότητας από τα γραμμένα στο μητρώο μέλη κατατίθεται είτε μέσα από την «Ιστοσελίδα» είτε στις κατά τόπους Ν.Ε που θα τις διαβιβάσουν στην Κ.Ε.Ε. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει τα μεσάνυχτα της 20ης Φεβρουαρίου 2019. Η προθεσμία απόσυρσης ή παραίτησης από υποβληθείσα υποψηφιότητα λήγει την δωδεκάτη (12) μεσημβρινή της 22 Φεβρουαρίου 2019.
Οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019.

Υποψήφιοι βουλευτές

Εν τω μεταξύ και μετά τις ανακατατάξεις που έγιναν λόγω της αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ, αλλά και την ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί στην Άρτα, λόγω της αντιπαλότητας που αναπτύχθηκε μεταξύ των ανθρώπων που διεκδικούν μια θέση στα ψηφοδέλτια, η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Πληροφορίες από τα κεντρικά του ΚΙΝΑΛ, θέλουν να αίρονται οι επιφυλάξεις για τον Χρήστο Μέγα, που μαζί με πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, παραμένουν στο ΚΙΝΑΛ και θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Όλα δείχνουν πως στην Άρτα, μάλλον θα υπάρχουν 4 άνδρες, ενώ αναζητείται η γυναίκα για την 5η θέση. Έτσι, εκτός του πρώην βουλευτή Χρήστου Γκόκα και του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Άλκη Παπαχρηστάκη, υποψήφιος επίσης λέγεται πως θα είναι ο Χρυσοβαλάντης Αθανασίου.