Πολιτική εκδήλωση της Κ.Ο. Άρτας με θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις πολιτικές εξελίξεις

Μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Κρόνος» για να χωρέσει τους εκατοντάδες φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ που παρακολούθησαν την εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Άρτας με θέμα «Προσφυγικό-Μεταναστευτικό και οι Πολιτικές Εξελίξεις» και ομιλητή το Νίκο Σοφιανό, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Στην εισηγητική ομιλία του, ο Νίκος Σοφιανός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αιτίες που προκαλούν το ζήτημα, που δεν είναι άλλες από τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και άλλων καπιταλιστικών κρατών, και τους πολέμους που δημιουργούν αυτοί οι ανταγωνισμοί, και ότι η λύση του ζητήματος απαιτεί τη σύγκρουση με αυτές τις αιτίες και τις πολιτικές της ΕΕ.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο ρόλο των ΜΚΟ, πίσω από τις οποίες κρύβονται μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, και οι οποίες στο όνομα της «αλληλεγγύης» θησαυρίζουν από το συνεχιζόμενο ανθρώπινο δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες.
Κάλεσε, τέλος, στην πάλη της εργατικής τάξης και του λαού για να κλείσουν όλα τα hotspotsστα νησιά και τον Έβρο, να μην ανοίξουν καινούρια στην ηπειρωτική Ελλάδα, να εξασφαλιστούν αξιόπιστες και γρήγορεςδιαδικασίες για τα αιτήματα ασύλου, να εξασφαλιστεί πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο μετανάστες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ, για το διάστημα παραμονής τους στη χώρα μας, κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος, να λυθεί τώρα το πρόβλημα της επανένωσης οικογενειών και η μεταφορά σε άλλα κράτη της ΕΕ.