Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στα Ιωάννινα

Ομιλητής ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Du Lac.
«Το ΚΚΕ καλεί στην εκδήλωση όσους θέλουν πραγματικά ν’ ακούσουν τις θέσεις και τις απαντήσεις του ΚΚΕ, στα αμείλικτα ερωτήματα που βασανίζουν καθημερινά κάθε λαϊκή οικογένεια», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα.

Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων
Μεταφέρεται ο εορτασμός της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την μεταφορά ημέρας εορτασμού της Πολιούχου Άρτας Αγίας Θεοδώρας για φέτος την Τρίτη 12 Μαρτίου, καθώς συμπίπτει με τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας (11 Μαρτίου).
Επίσης, αποφασίστηκε πως εκείνη την ημέρα θα είναι κλειστά τα σχολεία όλων βαθμίδων στο Δήμο Αρταίων.

Εκδήλωση της Αδελφότητας Κομποτίου στην Αθήνα

Εκδήλωση πραγματοποίησε η Αδελφότητας Κομποτίου στην Αθήνα και σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ν. Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης, που παρευρέθηκε αναφέρει: «Μια όμορφη εκδήλωση της Αδελφότητας Κομποτίου στην Αθήνα μου έδωσε την δυνατότητα να συναντήσω πολύ καλούς φίλους και να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μου δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια.
Ένα μεγάλο μπράβο στην διοίκηση για την άψογη οργάνωση».

Αποκριάτικος Χορός του Πανηπειρωτικού Πατρών

«Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεών του, σας προσκαλεί στον Μεγάλο Αποκριάτικο Χορό του που διοργανώνει την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019, στις 1.00 το μεσημέρι στο Κοσμικό Κέντρο “Συμπόσιο” (Αθηνών & Κανελλοπούλου).

Μαζί μας θα είναι ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Νίκος Φιλιππίδης, με την αμιγώς παραδοσιακή ορχήστρα του. Στο τραγούδι η Λευκοθέα Φιλιππίδη.
Σας περιμένουμε να ανταμώσουμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να γλεντήσουμε, εορτάζοντας παράλληλα τα 100χρονα του Ιστορικού Συλλόγου.
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και λόγω της αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για κρατήσεις τραπεζιών/προσκλήσεων στα τηλ. 6977965689/ 2610224995
Η πρόσκληση περιλαμβάνει πλήρες μενού (ορεκτικά, σαλάτα, τυριά, δύο επιλογές κυρίως πιάτου, κρασί, αναψυκτικό, εμφιαλωμένο νερό και φρούτο)».

Με ρύθμιση στη Βουλή
Εκατό δόσεις και για οφειλές σε δήμους

Ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν οφειλές σε δήμους από τέλη, φόρους, κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, πρόστιμα και κάθε είδους μισθώματα δίνει σχετική ρύθμιση, που πρόκειται να ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών από τη Βουλή και ρυθμίζει τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών τους, απαλλαγμένων πλήρως από τόκους, προσαυξήσεις και πρόστιμα, σε έως 100 δόσεις.

Με τη ρύθμιση θα διευκολύνονται χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που δεν είχαν αντικειμενική δυνατότητα εξόφλησης αυτών των επιπλέον υποχρεώσεων και την ίδια στιγμή θα τονωθούν και τα έσοδα των δήμων. Αντίστοιχη διάταξη είχε προβλεφθεί και σε νομοσχέδιο του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη που είχε θετικά αποτελέσματα για δήμους και πολίτες.

Ειδικότερα η διαγραφή των προσαυξήσεων υπολογίζεται σε ποσοστό:
-100% αν η οφειλή εξοφληθεί εφάπαξ
-80%, αν η οφειλή εξοφληθεί σε 2-4 δόσεις
-70% αν η οφειλή εξοφληθεί σε 25-48 δόσεις
-60% αν εξοφληθεί σε 49-72 δόσεις
-50% αν εξοφληθεί σε 73- 100 δόσεις

Δυνατότητα υποβολής αίτησης θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος της ρύθμισης. Αν δηλ. το σχετικό ΦΕΚ εκδοθεί αρχές Μαρτίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν έως τα τέλη Ιουλίου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στην αρμόδια υπηρεσία του οικείου δήμου. Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες και καμία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 20 ευρώ.
Η καθυστέρηση της δόσης συνεπάγεται επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού, ενώ στη ρύθμιση μπορεί να υπαχθούν και ήδη ρυθμισμένα χρέη, αν ο οφειλέτης κρίνει ότι είναι πιο συμφέρουσα.