Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Γραμμενίτσας "Το Γαιτανάκι"

Με Ελληνικό χρώμα μουσικές και χορούς στην όμορφη πόλη της Σικελιάς!!!

Ένα ακόμη ταξίδι, μια ακόμη όμορφη περιπέτεια έζησαν οι χορευτές του Συλλόγου Γραμμενίτσας “Το Γαιτανάκι” που ταξίδεψε και εκπροσώπησε την χώρα μας στην όμορφη Σικελία της Ιταλίας.
Στο fb του συλλόγου τα μελη και οι χορευτές σημειώνουν: «Ευχαριστούμε θερμά τους συνοδούς μας kalogiro, Toto, Giuseppe, την πόλη Palma di montechiaro για την φιλοξενία, το γραφείο zisis tours και τον Γιώργο τον οδηγό μας, το πρακτορείο AIRNET, την Μαρία για την βοήθεια της, τους υπέροχους μουσικούς μας Θανάση Δούκα, Κωνσταντίνα καράμπα, Γιάννη Σαρκοσακη και Δημήτρη Αξιώτη, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γραφείο Δίαυλος και στην Έφη με την Καίτη για την άψογη συνεργασία μας και τέλος ένα μεγάλο μπράβο στον χοροδιδασκαλο Νίκο Τόλη και δε όλους τους χορευτές».

Παρουσίαση υποψηφίων και προγράμματος της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»

Την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7.00 μμ, στην αίθουσα Δωδώνη του ξενοδοχείου Du Lac στα Ιωάννινα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιάννης Στέφος θα παρουσιάσει τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» και το πλήρες ψηφοδέλτιο, που απαρτίζεται από τους 113 υποψήφιες/ους περιφερειακούς συμβούλους των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Δήμος Ζηρού
Συγκέντρωση των υποψηφίων συμβούλων του υποψήφιου Δημάρχου Γιώργου Ζυγούρη
Την πρώτη συγκέντρωση των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ο συνδυασμός “Μαζί για τον Πολίτη”, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ζηρού Γιώργο Ζυγούρη.
Στην ομιλία του προς τους υποψηφίους, ο κ. Ζυγούρης ευχήθηκε καλό αγώνα και καλή επιτυχία και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως “η ώρα για την αλλαγή στο Δήμο έχει έρθει. Ο κόσμος το ζητά διαρκώς. Ζητά την επιστροφή στην κανονικότητα, στη χρηστή διαχείριση, στον σωστό προγραμματισμό, στο σχέδιο και στο όραμα για το παρόν και το μέλλον”.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα του συνδυασμού τόσο για τον Δήμο συνολικά όσο και για τις τοπικές κοινότητες. Ένα πρόγραμμα που θα συνδιαμορφωθεί και το οποίο είναι πλήρως εφαρμόσιμο και κοστολογημένο και δίνει έμφαση στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, ενώ έχει και έντονη αναπτυξιακή χροιά.

«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
Επίσκεψη στην Παραμυθιά
Η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου, Γιάννη Στέφο ,επισκέφθηκε την Παραμυθιά, την Παρασκευή πρώτη του Σεπτέμβρη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στο παζάρι της Παραμυθιάς και στον εμπορικό δρόμο της πόλης με πολλούς κατοίκους για περισσότερο από πέντε ώρες.
Ο κ. Στέφος καθ όλη τη διάρκεια της περιοδείας συνοδεύονταν από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στο νομό Αριστείδη Κάλλο, Παναγιώτη Λαγό, Ανδρέα Μπάμπα, Ιφιγένεια Μυλωνά-Σκεύη, Αγγελική Προβιδάκη, Αλέξανδρο Χρήστου καθώς επίσης και τον νυν περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Σακαρέλη.
Παρόντες ήταν επίσης η υποψήφια βουλεύτρια Θεσπρωτίας 2023 του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Άννα Στεργίου, το μέλος της ΚΕ Αθηνά Ιωάννου, ο συντονιστής της ΝΕ θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΕ, Ηλίας Φωτίου και ο πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ανδρέας Νταής. Στις συζητήσεις που έγιναν με τους πολίτες τέθηκαν τόσο τα καθημερινά προβλήματα όσο και γενικότερα αναπτυξιακά θέματα . Οι κάτοικοι ζήτησαν να δοθεί έμφαση στη βελτίωση των υποδομών, στην αντιμετώπιση της ερημοποίησης της ευρύτερης περιοχής , στον ουσιαστικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του τουρισμού και αναφέρθηκαν στα χρόνια προβλήματα του πρωτογενούς τομέα αλλά και αυτά του ΤΟΕΒ που βασανίζουν εκατοντάδες καλλιεργητές.
Κοινή πεποίθηση όλων υπήρξε η άποψη πως η δικαιότερη κατανομή πόρων από την Περιφέρεια Ηπείρου , η διαφάνεια και ο δημόσιος απολογισμός και θα δώσουν νέα αναπτυξιακή πνοή στη φθίνουσα πορεία της περιοχής.