Πολιτιστικός - λαογραφικός, εξωραϊστικός Σύλλογος Άρτας "ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ"

“Σας περιμένουμε όλους για διασκέδαση με τραγούδι και χορό”!
Ο Πολιτιστικός – λαογραφικός, εξωραϊστικός Σύλλογος Άρτας “ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ” διοργανώνει το 1ο ΠΑΝΗΓΥΡΙ του, με δημοτική και λαϊκή βραδιά στην Πλατεία Κρυτάλλη (απέναντι από το υπεραστικό ΚΤΕΛ) αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου!
Η πρόσκληση που λάβαμε και υπογράφουν ο πρόεδρος, Γιώργος Παπαποστόλης και ο γραμματέας Γιώργος Λαυδαριάς, αναφέρει ότι το γλέντι θα κρατήσει ως το πρωί.

ΕΙΠΑΝ
«Κατανοώ απολύτως την τακτική του Πρωθυπουργού που υπαγορεύει το πρώτο δείγμα γραφής της Κυβέρνησής του. Σπεύδει πρώτον, να δείξει γρήγορα ανακλαστικά και ετοιμότητα και δεύτερον, να δημιουργήσει κλίμα ενεργού στήριξης της Κυβέρνησης φέρνοντας για ψήφιση ότι ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά των πολιτών (…)
Δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία του. Ούτε για τη μονιμότητα των φορολογικών ελαφρύνσεων, ούτε για τη σιγουριά της τελευταίας φοράς στη ρύθμιση των δανείων. Κι αυτό γιατί έχω ισχυρή αμφιβολία κατά πόσο αποσπασματικές ρυθμίσεις εντάσσονται σε ένα συνολικά αναπτυξιακό σχέδιο».
Από την ομιλία του Κώστα Σκανδαλίδη Εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής, στο Ν/Σ του Υπουργείου Οικονομικών «Μείωση του ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση του ν. 4611/2019»

«Αλήθεια, τους μετακλητούς που διορίζετε τους λέτε κανονικούς γιατί μέχρι πριν είκοσι μέρες τους αποκαλούσατε πρόκληση. Γιατί ήταν πρόκληση ο Γιώργος Τσίπρας στο Πρωθυπουργικό γραφείο σαν ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα και δεν είναι πρόκληση ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη κ. Δημητριάδης. Έγινε ξαφνικά κανονικότητα;»
Από την τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην κατ΄ άρθρο συζήτηση του σχεδίου νόμου για την οργάνωση και λειτουργία του κράτους

«να μη γίνει το Κίνημα Αλλαγής μουσείο έκθεσης της μεγάλης παρακαταθήκης της δημοκρατικής παράταξης, με ημερομηνίας λήξης το βιοτικό επίπεδο όσων διατηρούν πολιτικούς, ηθικούς και συναισθηματικούς δεσμούς με…
αυτήν»
ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης.
σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Η τρίτη δύναμη του πολιτικού συστήματος»,

Προσφέρεται για πρώτη φορά στην Πάτρα απο την ΕΕΔΕ
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
Την Τιμητική Διάκριση “HERA HRM Εκπαίδευση 2019” έλαβε η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο HR Community Conference & Awards 2019 «Παραγωγικά Παίγνια» που διοργάνωσε το Skywalker.gr.

Η ΕΕΔΕ, πιστή στο όραμά της, δεσμεύεται για την διαρκή ποιοτική αναβάθμιση του Human Resources Management στην Ελλάδα και προσφέρει το Μεταπτυχιακό της Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού για πρώτη φορά στην πόλη της Πάτρας με ημερομηνία έναρξης την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις της ΕΕΔΕ.
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα προσφέρεται από την ΕΕΔΕ με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας (ΣΕΒΠΔΕ).
Mια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις αποτελεί η αποτελεσματική Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Η επιτακτική ανάγκη για εργαζόμενους με περισσότερες γνώσεις, ικανότητες και “εργαλεία” εργασίας, σε συνδυασμό με την σημασία τους ως “πηγή” ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, επιβάλλουν την αναζήτηση νέων και πιο αποτελεσματικών τρόπων Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:
-Υπεύθυνους Προσωπικού και στα Στελέχη των Τμημάτων Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού,
-Διευθυντές ή Προϊστάμενους διαφόρων Τμημάτων μίας Επιχείρησης (Οικονομικό Τμήμα, Λογιστήριο, Πωλήσεις, Marketing, Logistics, Παραγωγή),
-Ιδιοκτήτες ή διαχειριστές μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων,
-Συμβούλους Επιχειρήσεων και Ελεύθερους Επαγγελματίες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους με αποτελεσματικό τρόπο
H παρακολούθηση του Προγράμματος προσφέρει ολοκληρωμένη γνώση που θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να διαχειρίζονται αποδοτικότερα το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησής τους, καθώς και εργαλεία, που θα τους βοηθήσουν:
-στη μεθοδική επιλογή προσωπικού
-στην ομαλή ένταξη του προσωπικού αυτού στην επιχείρηση
-στη συστηματική εκπαίδευση των εργαζομένων της επιχείρησης με στόχο τη βελτιστοποίηση της απόδοσής τους

-στη μεθοδική και τεκμηριωμένη αξιολόγησή του προσωπικού
-στις τεχνικές και μεθόδους εφαρμογής συστημάτων παρακίνησης και αμοιβών
-στην απόκτηση εμπειρίας μέσω εφαρμογής της γνώσης, των εργαλείων και των συστημάτων, με χρήση ασκήσεων και εξειδικευμένων case studies για κάθε ενότητα
Το Πρόγραμμα διαρκεί 14 μήνες και τα μαθήματα διεξάγονται στα Ελληνικά κάθε δεύτερη εβδομάδα (Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί). Το κόστος μπορεί να καλυφθεί με το 0,24% της επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς που καταβάλλουν οι εταιρίες για την ενίσχυση των προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο παράρτημα της ΕΕΔΕ στην Πάτρα, 28ης Οκτωβρίου (πρ. Πλατεία Πίνδου), Γούναρη & Αγ. Ανδρέου, 1ος όροφος. Τηλ. 2610 318 573 / 2610 336 352, email: patra@eede.gr website: www.eede.gr

Η κίνηση των τουριστικών καταλυμάτων το 2018
Αυξητική τάση δείχνουν τα στοιχεία της Έρευνας Κίνησης Καταλυμάτων Ξενοδοχειακού Τύπου και Κάμπινγκ, που διενεργείται από την ΕΛΣΤΑΤ, κατά το έτος 2018.
Στο σύνολο των καταλυμάτων αυτών παρουσιάζεται αύξηση στις αφίξεις κατά 4,7% και στις διανυκτερεύσεις κατά 2,6% σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του έτους 2017. Συγκεκριμένα, κατά το 2018 παρουσιάζεται αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών κατά 8,0% και 4,1% αντίστοιχα, σε σχέση με το 2017 και μείωση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των ημεδαπών κατά 3,3% και 5,3% αντίστοιχα.
Η συνολική πληρότητα κλινών στα ξενοδοχειακά καταλύματα (πλην κάμπινγκ) το έτος 2018 ανήλθε σε 52,7%, έναντι 51,9% το έτος 2017.

Σε ότι αφορά την Ήπειρο είμαστε στα χαμηλά, αφού οι αφίξεις στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ, το 2017 έφτασαν συνολικά τις 473.055 και αποτελούσαν μόλις το 2,2% του συνόλου των αφίξεων στη χώρα. Το 2018 όμως ο αριθμός αυτός ανήλθε στις 501.106 (αύξηση κατά 5,9 μονάδες), παραμένοντας όμως μόλις το 2,2 στο γενικό σύνολο.
Αναφορικά με τις διανυκτερεύσεις στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ, το 2017 στην Ήπειρο ο αριθμός τους έφτασε τις 1.153.945 που μεταφράζεται στο 1,3% επί του συνόλου των διανυκτερεύσεων στη χώρα ενώ το 2018 ανήλθε στα 1.224.913 (+6,2%) παραμένοντας στο 1,3% των συνολικών διανυκτερεύσεων στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, από τη μηνιαία κατανομή των στοιχείων προκύπτει ότι, το 85,3% των αφίξεων και το 92,2% των διανυκτερεύσεων στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και στα κάμπινγκ της Χώρας, συγκεντρώνεται στους μήνες Απρίλιο έως Οκτώβριo.
Από τα στοιχεία της έρευνας κατά Περιφέρεια, παρατηρείται αύξηση της κίνησης καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ, κατά απόλυτες τιμές, στις Περιφέρειες της Κρήτης (9,2% στις αφίξεις και 2,5% στις διανυκτερεύσεις), του Νοτίου Αιγαίου (7,5% στις αφίξεις και 5,3% στις διανυκτερεύσεις) και στην Αττική (3,9% στις αφίξεις και 3,0% στις διανυκτερεύσεις).

Τη μεγαλύτερη συμμετοχή, με βάση τις αφίξεις, κατέχει η Γερμανία (14,4% των αφίξεων και 18,9% των διανυκτερεύσεων), το Ηνωμένο Βασίλειο (13,0% των αφίξεων και 16,1% των διανυκτερεύσεων), η Γαλλία (7,7% των αφίξεων και 6,6% των διανυκτερεύσεων), η Ιταλία (4,6% των αφίξεων και 3,9% των διανυκτερεύσεων) και η Πολωνία (4,4% των αφίξεων και 5,2% των διανυκτερεύσεων).
Από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης τη μεγαλύτερη συμμετοχή παρουσιάζει η Ρωσία (4,8% των αφίξεων και 6,4% των διανυκτερεύσεων). Από τις χώρες των υπολοίπων ηπείρων τη μεγαλύτερη συμμετοχή παρουσιάζουν οι ΗΠΑ (6,3% των αφίξεων και 2,9% των διανυκτερεύσεων).