Πολιτιστικός Σύλλογος ΄Αρτας «Ο Μακρυγιάννης»

Μία γεμάτη και δημιουργική χρονιά τελειώνει 
Τα πολυάριθμα τμήματα του Συλλόγου μας: παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων,με τους μοναδικούς δασκάλους μας,έδωσαν την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα και τις δεξιότητες τους σε δραστηριότητες όπως: Χορός (Παραδοσιακός-Σύγχρονος), Θέατρο(Παιδικό -Εφηβικό –Ενηλίκων), Χορωδία(Παιδική -Ενηλίκων), Μουσική μέσω της Φιλαρμονικής, Ζωγραφική- Σχέδιο,Δημιουργική Γραφή, Χειροτεχνία, Αγγειοπλαστική, Κοπτική-Ραπτική.
Φέτος σε ένα κύκλο εξωστρέφειας, μετά την δύσκολη εποχή του COVID,πολλά από τα τμήματα του Συλλόγου μας έχουν ταξιδέψει και θα ταξιδέψουν σε πολλά όμορφα μέρη της Ελλάδας καθώς και στο εξωτερικό, καλεσμένα σε διεθνή Φεστιβάλ.
Η Χρονιά αυτή ήταν και είναι γεμάτη από υπέροχες εκδηλώσεις και αυτό μας επιτρέπει να οραματιζόμαστε για την επόμενη, με πολλές ιδέες,όνειρα και προσδοκίες.
Η Πρόεδρος και το Δ.Σ του Συλλόγου μας εύχονται σε όλους Καλό Καλοκαίρι,,Καλές Διακοπές και καλή μας συνάντηση τον Σεπτέμβριο, όπου στις 15 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εγγραφές για όλα τα τμήματα και από 1η Οκτωβρίου η λειτουργία των τμημάτων.

Ευχαριστήριο
Όλοι μας, και εγώ προσωπικά, οφείλουμε ένα θερμό και ειλικρινές ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς τους γιατρούς Παύλο Στασινό και Κώστα Παπαμιχαήλ που ήδη συνταξιοδοτούνται, αλλά και στους συνεργάτες τους στη Χειρουργική Κλινική. Η προσφορά τους υπήρξε σπάνια και ανεκτίμητη για την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου καλείται να καλύψει άμεσα το μεγάλο κενό που δημιουργείται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου μας.
Θεόδωρος Κολιοπάνος
π. Βουλευτής – Υφ. ΠΕΧΩΔΕ

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ευχαριστεί
Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ευχαριστεί τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών-Περιφερειακή Ένωση Β/Δ Ελλάδος για την παραχώρηση υποτροφιών που αφορά την εκμάθηση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Braille σε μέλη της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ όπως και για τη συμμετοχή αυτών στις εξετάσεις πιστοποίησης.
Είναι σημαντικό για εμάς το ενδιαφέρον και η υποστήριξή σας, τα οποία αποτελούν έμπρακτη αναγνώριση του κοινωνικού έργου που επιτελούμε.
Γιατί….. όλοι μαζί μπορούμε!

Δήμος Ηγουμενίτσας
2ο Φεστιβάλ Χορωδιών
Το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο έχοντας ενσωματωθεί στα πολιτιστικά του δρώμενα.
Η αρχή έγινε τον Ιούλιο του 2022 και ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Το όραμα του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου», το οποίο, ως Δήμος, αγκαλιάσαμε και υιοθετήσαμε από την αρχή, έγινε πραγματικότητα.
Συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε και να στηρίζουμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου μας γιατί πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός είναι υπόθεση όλων μας.
Σας περιμένουμε το Σάββατο 8 Ιουλίου, στις 7:30 μ.μ. στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων με κλασικό ρεπερτόριο (είσοδος ελεύθερη, μόνο με πρόσκληση) και την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. στην Αρχαία Ελέα με παραδοσιακά – πολυφωνικά τραγούδια (είσοδος ελεύθερη), σημειώνεται σε ανακοίνωση που υπογράφει η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού κ.Χριστίνα Τζέλλου.

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Νεκρή 21χρονη που παρασύρθηκε από φορτηγό
Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα Ιωάννινα όπου 21χρονη παρασύρθηκε από φορτηγό.
Ειδικότερα, το τροχαίο συνέβη στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας, όταν ένας 50χρονος που οδηγούσε φορτηγό παρέσυρε την άτυχη νεαρή.
Σύμφωνα με το epirus-tv-news, στο σημείο πήγε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και η Τροχαία με την κοπέλα να μεταφέρεται με βαριά τραύματα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η κοπέλα δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά της.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος γίνεται από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Αμαλιάδα
Της έκοψαν το ρεύμα και πήγε να αυτοκτονήσει 
Ένα αδιανόητο συμβάν έλαβε χώρα στην Αμαλιάδα, καθώς μία γυναίκα ηλικίας 52 ετών αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της επειδή της έκοψαν το ρεύμα λόγω ενός υπέρογκου λογαριασμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για διακοπή ηλεκτροδότησης στο σπίτι της λόγω οφειλών, οδήγησε τη γυναίκα, μέσα στην απελπισία και τη στεναχώρια της, στην απόπειρα αυτοκτονίας με μεγάλη ποσότητα χαπιών.
Η γυναίκα έγινε, εγκαίρως, αντιληπτή από τους γείτονές της, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Ωστόσο, για άλλη μία φορά υπήρξε πρόβλημα με έλλειψη ασθενοφόρου καθώς το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ απάντησε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο διότι εξυπηρετούσε ένα πιο επείγον περιστατικό.
Η γυναίκα τελικά μεταφέρθηκε με αστυνομικό όχημα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.