Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Ευχαριστήριο στον συμπολίτη μας Αχιλλέα Σιαπάτη για την ευγενική του χορηγία
Η πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ και ιδιαίτερα ο υπεύθυνος του τμήματος της Φιλαρμονικής Σχολής του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» θα θέλαμε ευχαριστούμε θερμά τον συμπολίτη μας κ. Αχιλλέα Ι. Σιαπάτη, Κοσμηματοπώλη, Ν. Σκουφά 52 Άρτα για την ευγενική του χορηγία (οικονομική ενίσχυση) προς τον Σύλλογό μας. Με την χορηγία αυτή θα προμηθευτούμε μουσικά όργανα απαραίτητα για την λειτουργία του Τμήματος της Φιλαρμονικής Σχολής του Συλλόγου μας.
Εκφράζοντας τις θερμές μας ευχαριστίες για μια φορά ακόμη για την ευγενική του αυτή προσφορά προς το σύλλογο μας ευελπιστούμε ότι θα βρεθούν και άλλοι συμπολίτες μας μιμητές της πράξης του αυτής έτσι ώστε το Τμήμα της Φιλαρμονικής Σχολής του Συλλόγου μας να ολοκληρώσει την προμήθεια των απαραίτητων μουσικών οργάνων για την εύρυθμη λειτουργία του.
Τι ευχαριστήριο υπογράφει το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ: να παράγουμε πολιτική και όχι σουρεαλισμό
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΝΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ιωαννίνων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων, σε συνέχεια της προηγούμενης που διεξήχθη την Παρασκευή, προέδρευσε ο κ. Λάνταβος που διατελεί ακόμη ως Γραμματέας, εφόσον η παραίτηση που έχει υποβάλει δεν έχει γίνει αποδεκτή από τα κεντρικά στην Αθήνα. Συνεδρίασε, λοιπόν, το όργανο που στην Περιφέρεια στηρίζει την παράταξη «Ήπειρος Όλον» του κ. Δημητρίου και μέσω αυτής της παράταξης εκφράζεται στα περιφερειακά συμβούλια. Ωστόσο, συνεδρίασε υπό έναν Γραμματέα που ήδη επίσημα προσχώρησε στην Παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου». Καλώ πλέον όλα τα μέλη της Ν.Ε. και της Κ.Ε. του Νομού να πάρουν θέση επί του ζητήματος που προκύπτει. Επίσης, καλώ τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ, αλλά και τον ίδιο τον Πρόεδρο του Κινήματος, να πάρει θέση. Θέση η οποία θα ενισχύει την στήριξη στο πρόσωπο του κ. Δημητρίου, των εκλεγμένων συμβούλων αλλά και της περιφερειακής παράταξης. Είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, η οποία θεωρώ ότι έχει κλονιστεί από ενέργειες που προκαλούν σύγχυση, και να ξεκινήσουμε να κάνουμε πράξη την εντολή που μας έδωσαν οι 4500 πολίτες στον νομό και οι 270.000 πανελλαδικά. Εντολή για να πάμε την παράταξη εκεί που της αξίζει με θέσεις, όραμα και αξίες που εκφράζουν τον πολίτη. Διότι, είμαστε εδώ για να παράξουμε πολιτική, και όχι σουρεαλισμό».

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Για άλλη μια φορά οι Ηπειρώτες της Πάτρας και οι φίλοι του ιστορικού Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών φανέρωσαν το φιλανθρωπικό πρόσωπό τους, καθώς το τριήμερο, 17-18-19/12/2021, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το «Ηπειρώτικο Παζάρι Χριστουγέννων», στον πάντα ζεστό και φιλόξενο «Σπίτι του Ηπειρώτη», που οργάνωσε η εφορία Κυριών.
Κάθε ηλικίας Ηπειρώτες και φίλοι του ηπειρώτικου λαϊκού πολιτισμού, τηρώντας με σχολαστικότητα τα υγειονομικά μέτρα, τίμησαν με την παρουσία τους την κοινωνική αυτή δράση. Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο χώρος πολιτισμικών δράσεων είχε κατακλυστεί από δεκάδες είδη ξακουστών ηπειρώτικων πιτών, τοπικά γλυκά από την Άπειρο χώρα, μαρμελάδες, κέικ, φρέσκο ηπειρώτικο τσίπουρο, οικολογικές δημιουργίες των μικρών καλλιτεχνών του εικαστικού μας εργαστηρίου, λαϊκές δημιουργίες και χειροτεχνίες μελών και φίλων μας, υλοποιώντας με τον τρόπο αυτό άλλη μια πράξη αλτρουισμού και ευεργεσίας (βοήθεια σε άπορο/η σπουδάζοντα/ζουσα φοιτητή/φοιτήτρια).
Ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, κ. Χάιδας Αλέξανδρος, τόνισε: “Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, φανερώνοντας πολλαπλώς τη δύναμη της συνεργασίας στην επίτευξη κοινωνικών σκοπών”.
Στο τέλος του Παζαριού υλοποιήθηκε δημόσια κλήρωση και τρεις τυχεροί έλαβαν τα δώρα που πρόθυμα ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ηπείρου αλλά και φίλη του Συλλόγου από το Δίστομο Βοιωτίας προσέφεραν για τις ανάγκες του παζαριού.