Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής «Η Αγία Παρασκευή» «O δρόμος του κάστανου»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής Άρτας «Η Αγία Παρασκευή», μαζί με όλους τους φορείς του χωριού μας και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Αρταίων, οργανώνουν στις 11, 12 & 13 Οκτωβρίου 2024 τις φθινοπωρινές εκδηλώσεις αφιερωμένες στα καλούδια της εποχής!

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024, (9:00 – 12:30).
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, σε συνεργασία με τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και όλους τους φορείς της Ροδαυγής.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024
Πεζοπορικό – Ψυχαγωγικό Πρόγραμμα, «7ος Δρόμος του Κάστανου» & «Το κυνήγι του Κάστανου». Ανακαλύπτουμε την περιοχή μας μέσα από διαδρομές με μεγάλη θεματική ποικιλία και ενδιαφέρον, με κύριο πρωταγωνιστή το «αρτόδεντρο».

15:30. Εκκίνηση πεζοπορίας από την πλατεία του χωριού. Οι διαδρομές για τον «Δρόμο του Κάστανου» θα είναι δύο και ο κάθε περιπατητής θα επιλέγει, ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας, ποια θα ακολουθήσει. Με την επιστροφή τους στο χωριό θα τύχουν της υποδοχής από τους φο- ρείς του χωριού, οι οποίοι θα τους προσφέρουν κάστανα ψητά και βραστά και τηγανίτες.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
14η γιορτή κάστανου, ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ., έναρξη εκδήλωσης 12:00. Ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τη ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα και τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων: Αδελφότητας Ανωγειατών Φιλιππιάδας & Περιχώρων «Ο Παπαγιώτης», Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς και Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής «Η Αγία Παρασκευή».