Που θα προσγειώνονται υδροπλάνα στην Ήπειρο

Λίγο πριν την λήψη της άδειας τα Ιωάννινα
Αίτημα από Δήμο Πάργας, αλλά και τον Δήμο Βόνιτσας

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με στόχο την λειτουργία των υδατοδρομίων και τον προγραμματισμό των πτήσεων των υδροπλάνων μέσα στους επόμενους μήνες είχε ο Υφυπουργός Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλα Χαραλάμπους, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Κατά την συνάντηση, η συζήτηση στράφηκε προς την ενημέρωση του Υφυπουργού για όλα τα νέα γύρω από την προετοιμασία της αεροπορικής εταιρείας όντας ένα βήμα πριν την εκκίνηση της πτητικής λειτουργίας της.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η ετοιμότητα των υδατοδρομίων που έχουν ήδη άδεια λειτουργίας (Κέρκυρα Παξοί και Πάτρα), αλλά και τα υδατοδρόμια που βρίσκονται λίγο πριν την λήψη της άδειας μεταξύ των οποίων και των Ιωαννίνων αλλά και της Αμφιλοχίας με τον κατάλογο να περιλαμβάνει τις εξής περιοχές: Βόλος, Ρέθυμνο, Πάτμος, Τήνος, Σίφνος, Ιός, Σκύρος, Ερεικούσσα, Οθωνούς, Μαθράκι, Καλαμάτα, Σκόπελο, Αλόννησο, Κυλλήνη, Ιωάννινα, Σητεία, Λουτράκι, Καβάλα και Αμφιλοχία.
Παράλληλα συζητήθηκε η ετοιμότητα των υδατοδρομίων που έχουν ήδη άδεια λειτουργίας (Κέρκυρα Παξοί και Πάτρα), αλλά και τα 30 υδατοδρόμια σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση τους η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (εκτός της Φολεγάνδρου), τα 5 υδατοδρόμια της Εύβοιας σε συνεργασία με τον ΟΛΝΕ όπου τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνουν την αδειοδοτική τους διαδικασία καθώς και τα υδατοδρόμια Χίου, Ψαρών και Οινουσσών όπου επανήλθαν δυναμικά στην τροχιά αδειοδότησής τους.

Ενδιαφέρον και συζητήσεις για την έναρξη αδειοδότησης υδατοδρομίων έχουν ξεκινήσει με τον Δήμο Πάργας, Δήμο Αβδήρων, τον Δήμο Άγιου Ευστράτιου, τον Δήμο Αγρινίου στην λίμνη Λυσιμαχία, Δήμο Βόνιτσας για υδατοδρόμιο στο Άκτιο, Δήμο Αλεξανδρούπολης, Δήμο Αμφίπολης, Δήμο Ναύπακτου, Δήμο Ανατολικής Μάνης, Δήμο Δυτικής Μάνης, Δήμο Αριστοτέλη, Δήμο Αράχοβας & Αντικύρων, Δήμο Μετεώρων, Δήμο Ελαφονήσου, Δήμο Ερμιονίδας, Δήμο Ζαχάρους, Δήμο Ικαρίας, Δήμο Λήμνου, Δήμο Λοκρών, Δήμο Ύδρας, Δήμο Σπετσών, Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων, Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, Λίμνης Πλαστήρα, Δήμο Μεγαρέων, Δήμο Κατερίνης και αρκετοί άλλοι …