«Πράσινη Γιορτή» στην Άρτα Οι μαθητές βραβεύθηκαν για τις περιβαλλοντικές τους πρωτοβουλίες

Ο Δήμος Αρταίων διοργάνωσε εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης Followgreen, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, όπου πραγματοποιήθηκαν υπαίθριες περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας. Τα σχολεία βραβεύτηκαν για τη συλλογή πόντων από τη διαλογή στην πηγή για ανακύκλωση τεσσάρων ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες). Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ τα πρώτα σχολεία βραβεύτηκαν με δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Παράλληλα, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η περιβαλλοντική δράση στην περιοχή της Κορωνησίας. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Αγροτικός-Αλιευτικός Συνεταιρισμός «Η Λογαρού», η Κοινότητα Κορωνησίας και το Δημοτικό σχολείο Κιρκιζατών.

Συμμετείχαν επίσης σχολεία του νομού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τη φύση, ενημερώθηκαν για την περιοχή και τις περιβαλλοντικές της ανάγκες και προοπτικές και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την απελευθέρωση άγριων πουλιών τα οποία, μετά από την περίθαλψη και την ανάρρωσή τους στο Κέντρο Προστασίας Άγριας Ζωής “ΑΝΙΜΑ”, πέταξαν ξανά πάνω από τη θάλασσα του Αμβρακικού.

Τα παιδιά τίμησαν με τον δικό τους τρόπο την Ημέρα Περιβάλλοντος και οι εργασίες τους επιβραβεύτηκαν. Η προστασία περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων και η ενημέρωση μέσω της εκπαίδευσης αποτελεί θεμέλιο λίθο για την επίτευξη του στόχου. Η σημερινή γενιά μαθητών έχει τη δύναμη να διαμορφώσει ένα βιώσιμο μέλλον, μέσω της γνώσης και της δράσης. Με εκδηλώσεις όπως αυτή, ενισχύεται η σημασία της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής συνείδησης και καλλιεργείται η κουλτούρα σεβασμού προς τον πλανήτη.