Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης του Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου

Παρουσία πολλών εκατοντάδων συνέδρων και με το επιστημονικό πρόγραμμα να εκτυλίσσεται σε 7 παράλληλες αίθουσες, συνεχίζονται οι εργασίες του Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου της ΕΚΕ που ξεκίνησε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 στα Ιωάννινα.
Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης του συνεδρίου, με την παρουσία τοπικών Αρχών και επισήμων.
Συγκεκριμένα χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κύριος Μάξιμος, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κύριος Μωυσής Ελισάφ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κύριος Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, η Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια κυρία Άννα Μπατιστάτου και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων κα Σταυρούλα Τσιάρα.
Ο Περιφερειάρχης Ιωαννίνων, κύριος Αλέξανδρος Καχριμάνης κήρυξε επίσημα την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καθηγητής κ. Ιωάννης Γουδέβενος,αφού καλωσόρισε τους συνέδρους στα Ιωάννινα, πραγματοποίησε ομιλία κατά την οποία ανέδειξε συνολικά τη δραστηριοποίηση της ΕΚΕ σε όλους τους τομείς, επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς, καθώς και τις πολύπλευρες κοινωνικές δράσεις της εταιρείας.
Ακολούθησε διάλεξη του Καθηγητή κ. Χαράλαμπου Μουτσόπουλου με τίτλο «Ο Ιατρός ως Μέντωρ». Συγκινητική ήταν ηστιγμή της προσφώνησης, με τον κ. Γουδέβενο να χαρακτηρίζει τον κ. Μουτσόπουλο ως τον δικό του μέντορα στην ιατρική.
Στη συνέχεια έγινε τιμητική απονομή σε προσωπικότητες που έχουν προσφέρει στον Έλληνα ασθενή και συγκεκριμένα στους καθηγητές Νικόλαο Κούνη και Χαράλαμπο Μουτσόπουλο.
Τέλος, όπως κάθε χρόνο, ανακοινώθηκαν οι υποτροφίες και βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στις εξετάσεις για το ΕυρωπαϊκόΔίπλωμα Καρδιολογίας,οι καλύτερες εργασίες και τα καλύτερα ερευνητικά πρωτόκολλα.

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ: εκπαίδευση στο προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου
Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ εκπαίδευσαν το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου δυο διήμερα (7.10.19 & 8.10.19, 15.10.19 & 16.10.19) με θεματολογία: Τα Προγράμματα Μείωσης της βλάβης και οι δυνατότητες παρέμβασης και παραπομπής, το μοντέλο θεραπείας του ΚΕΘΕΑ από την Συμβουλευτική στην Θεραπεία και στην Κοινωνική Επανένταξη, ο ρόλος της Οικογένειας στην εξάρτηση και στην θεραπεία, χαρακτηριστικά και συμπεριφορές ενός εξαρτημένου, το προφίλ των εξαρτημένων ατόμων, τα Προγράμματα απεξάρτησης από το αλκοόλ και το Δίκτυο απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.

Δήμος Ιωαννιτών 
«Πάμε Ανακύκλωση» στα δημοτικά σχολεία
Ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, www.followgreen.gr/ioannina ξεκίνησε στα Δημοτικά Σχολεία το πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση».
Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου “Κάθε Κουτί Μετράει” και την ΑΦΗΣ Α.Ε.
Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Καθαριότητας διανεμήθηκε στα σχολεία ο απαραίτητος εξοπλισμός για την έναρξη του πρωταθλήματος.
«Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε πολίτες, γονείς και μαθητές ώστε η ανακύκλωση να αποτελέσει μέρος της καθημερινότητάς μας. Στην κατεύθυνση αυτή οι μικροί μαθητές είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι» ανέφερε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ο οποίος μαζί με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Βαγγέλη Πήχα επισκέφθηκαν το συγκρότημα της Ακαδημίας για την έναρξη του προγράμματος.

Στο πρωτάθλημα ανακύκλωσης, όπως τόνισαν εκπρόσωποι του followgreen, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετούνται μέσα στα σχολεία, για χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες.
Η πορεία των σχολείων καταγράφεται ηλεκτρονικά στην ειδική σελίδα του Followgreen Δήμου Ιωαννιτών, «Σχολεία εν Δράσει», όπου οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν τις προσπάθειες των παιδιών. Αρωγοί στην προσπάθεια των μαθητών είναι και οι γονείς, οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παιδιών, με τη δωρεά πόντων στο σχολείο της επιλογής τους, αφού πρώτα κάνουν την εγγραφή τους στη δημοτική πλατφόρμα.

Αποτελέσματα πρώτου ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος Κινήματος Αλλαγής
Ολοκληρώθηκε την, Τρίτη 15/10, το πρώτο ηλεκτρονικό δημοψήφισμα του Κινήματος Αλλαγής για το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες κάτοικους εξωτερικού.
Αποτελέσματα:
▪ Ερώτηση 1:Συμφωνείτε να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και τα δημοτολόγια, στη χώρα διαμονής τους;
ΝΑΙ – 89.49%
ΟΧΙ – 10,41%
▪ Συμφωνείτε η συμμετοχή των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού, στις εκλογικές διαδικασίες, να εκφράζεται με επιστολική ψήφο;
ΝΑΙ – 75.08%
ΟΧΙ – 24.92%
▪ Συμφωνείτε η ψήφος των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού να προσμετράται στο συνολικό εθνικό εκλογικό αποτέλεσμα;
ΝΑΙ – 84.38%
ΟΧΙ – 15.62%
▪ Συμφωνείτε με την κατοχύρωση διακριτής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης που θα αναδεικνύεται από τη συμμετοχή των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού στην εκλογική διαδικασία;
ΝΑΙ – 64.53%
ΟΧΙ – 35.47%

Την 20η Οκτωβρίου γιορτάζει η Ελληνική Αστυνομία
H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία και εορτάζεται η «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ».
Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας», από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30’, θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.
Μετά την Δοξολογία, θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2019:
•Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ηγουμενίτσα και ώρα 10:15.
•Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, στην Άρτα και ώρα 10:30.
•Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην Πρέβεζα και ώρα 09:45.
Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές της περιοχής, εκπρόσωποι τοπικών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και όλοι οι πολίτες.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου συμμετέχει ενεργά στην πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Aίματος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ οι μισές από τις φιάλες αίματος, που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε παιδιά με μεσογειακή αναιμία.