Πραγματοποιήθηκε η φετινή διοργάνωση της Πίτας του Ηπειρώτη

Με ευδιάκριτη την μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η φετινή διοργάνωση της Πίτας του Ηπειρώτη, ενός πολιτιστικού γεγονότος , που τα πολλά προηγούμενα χρόνια αποτελούσε το κορύφωμα των εκδηλώσεων της αποδημίας των Αθηνών και το μεγαλύτερο αντάμωμα των απανταχού Ηπειρωτών.
Οι απουσίες τόσο από πλευράς κόσμου , όσο και από τον πολιτικό κόσμο ήταν εμφανής . Από τους 11 βουλευτές στην Ήπειρο το παρόν έδωσαν μόλις 3, Η κ.Μαρία Κεφάλα και ο κ. Γιάννης Τσίμαρης από το Νομό Ιωαννίνων και ο κ. Γιώργος Στύλιος από το Νομό Άρτας, ενώ έλειπαν Δήμαρχοι, αλλά και Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Περιφέρεια και τους Δήμους της Ηπείρου.

Η «Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας» (Π.Σ.Ε.), έκοψε την «Πίτα του Ηπειρώτη 2024» που φέτος ήταν αφιερωμένη στα «Μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου», στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στις 25 Φεβρουαρίου 2024, όπου συμμετείχαν πάνω απο εβδομήντα χορευτικοί όμιλοι από την Ελλάδα και την Βόρεια Ήπειρο με 1500 χορευτές/τριες, πλήθος μουσικών και κομπανιών, η Χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής της Π.Σ.Ε. με μαέστρο τον Βαγγέλη Κώτσου και το Πολυφωνικό Εργαστήρι της Π.Σ.Ε. με κυρατζή τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη.