ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στη φίμωση των μειοψηφιών των Δημοτικών Συμβουλίων

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ –όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του- παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις κυβερνητικές αντιδημοκρατικές αποφάσεις, που αποδεδειγμένα πλέον, στόχο έχουν την ολοκληρωτική φίμωση των φωνών της αντιπολίτευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο που μόλις εγκρίθηκε από τη Βουλή, η Κυβέρνηση αφαιρεί το δικαίωμα που έχουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, να θέτουν κατεπείγοντα θέματα προ Ημερησίας Διάταξης στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων επικαλούμενη λόγους δήθεν «διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου»!
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης που τόσο “χαλαρά” αντέδρασαν αλλά κυρίως τα κεντρικά συνδικαλιστικά όργανα της αυτοδιοίκησης, όπως και τα δημοτικά συμβούλια της χώρας να αντιδράσουν άμεσα και σθεναρά.

Ήδη από την αρχή της τρέχουσας δημοτικής θητείας, με επιχείρημα την κυβερνησιμότητα των δήμων, η κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετικές ρυθμίσεις που επί της ουσίας ευνούχισαν τα δημοτικά συμβούλια, καθώς γιγάντωσαν τις επιτροπές (Οικονομική, Ποιότητα Ζωής) των δήμων στις οποίες έχει πλειοψηφία η εκάστοτε δημοτική αρχή. Και αυτά δεν τα καταγγέλλει μόνο το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ αλλά έχει πάρει σχετικές αποφάσεις το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Θεοδωρικάκου, χωρίς δυστυχώς, να ιδρώσει το αυτί τους…
Για το συγκεκριμένο θεμα ο Συμπρόεδρος του Πρασίνου Κινήματος Κωστας Καλογρανης δήλωσε τα εξής: «Η νεα αντιδημοκρατική ροπή της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τα θέματα εκτος ημερήσιας διατάξεων ηταν θεσμικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των μειοψηφιών. Στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο το Πρασινο Κινημα θα αγωνιστεί να ακυρωθεί αυτη η μαύρη σελίδα στην ιστορία της αυτοδιοίκησης».