Προγράμματα ΟΑΕΔ: 86.000 νέες θέσεις εργασίας «ανοίγουν» το 2022

Συνολικά 86.000 νέες θέσεις εργασίας, θα ανοίξουν μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ το 2022, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 587 εκατ. ευρώ. Η παρουσίαση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για τη φετινή χρονιά βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε το πρωί στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ενημερώθηκε επίσης από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, για τα αποτελέσματα των προγραμμάτων τόνωσης της απασχόλησης την τελευταία διετία. Όπως επισημάνθηκε, από τον Μάιο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021, φάση κατά την οποία ήταν σε εξέλιξη η πανδημία, δημιουργήθηκαν 50.131 νέες θέσεις εργασίας χάρη σε 16 προγράμματα που υλοποίησε ο ΟΑΕΔ. Το 2022 θα προσφερθούν επιπλέον 86.000 νέες θέσεις, μέσω 11 νέων τα οποία θα αντλήσουν σχεδόν 590 εκατομμύρια ευρώ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, αλλά και μέσω επτά συνεχιζόμενων δράσεων.

Δήμος Ιωαννιτών
Παραδόθηκαν τα δύο ποδήλατα από την κλήρωση της ανακύκλωσης
Τα δύο ποδήλατα που είχαν κληρωθεί από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης κατά την διάρκεια εκδήλωσης που είχε γίνει με τη συμμετοχή μαθητών παραδόθηκαν σήμερα στους τυχερούς.
Τα ποδήλατα παρέδωσαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο Αντιδήμαρχος ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων Βαγγέλης Πήχας.
Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η αύξηση της ανακύκλωσης στην περιοχή μας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για όλους και στην κατεύθυνση αυτή η συμβολή των παιδιών είναι πολύ μεγάλη.

ΠΡΕΒΕΖΑ-Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα τοίχου στο Δημοτικό Στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα”
Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα στο πίσω μέρος του τοίχου στο Δημοτικό Στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” στην Πρέβεζα. Σύμφωνα με αναγνώστες του mypreveza.gr στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στην Πρέβεζα, ο τοίχος έπεσε προχθές τα ξημερώματα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση, ενώ όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά είναι επικίνδυνο να πέσει και νέο τμήμα αν δεν ο Δήμος δεν προχωρήσει άμεσα σε αποκατάσταση.

Ορισμός μελών στις Επιτροπές του Δήμου Ιωαννίνων
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής όρισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ προκειμένου να συσταθούν πλήρως τα συγκεκριμένα όργανα και να συνεχίσουν την εργασία τους.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μέλη ορίστηκαν η αντιδήμαρχος Χριστίνα Κωτσαντή και η αντιδήμαρχος Αναστασία Τύρου- Ούζα.
Στην Οικονομική Επιτροπή μέλη ορίστηκαν ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης.
Σημειώνεται ότι Πρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή έχει οριστεί ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος και Πρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας.

Δήμος Ηγουμενίτσας
Αλλαγή προγράμματος διενέργειας rapidtest από τον ΕΟΔΥ
Ενημερώνουμε τους δημότες ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκέπτεται την Πλαταριά, για τη διενέργεια δωρεάν rapidtest, κάθε Τετάρτη και όχι κάθε Πέμπτη όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Επομένως, το πρόγραμμα του Ιανουαρίου διαμορφώνεται ως εξής:
-Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά έως και Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, 09:00 – 17:00
-Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Ιανουαρίου, 10:00 – 14:00
-Πλαταριά (Δημαρχείο):Κάθε Τετάρτη του Ιανουαρίου, 10:00 – 14:00
-Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο):Κάθε Παρασκευή του Ιανουαρίου, 10:00 – 14:00