Προς έγκριση η μελέτη οριοθέτησης

Συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών στην Αθήνα του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά

Επικαιροποίηση των μελετών για τα εγγειοβελτιωτικά έργα

Συζητήθηκε και το χιονοδρομικό κέντρο Θεοδωριάνων

Η μελέτη οριοθέτησης της κοίτης Αράχθου, η δημοπράτηση για την επικαιροποίηση των μελετών για τα εγγειοβελτιωτικά έργα του κάμπου Άρτας και του κάμπου Πέτα – Κομποτίου, αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο Θεοδωριάνων, ήταν τα θέματα που έθεσε σε παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς.
Πρόκειται για έργα υποδομής, τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων και κάθε φορά, επιβάλλεται η παρακολούθηση της πορείας τους, ώστε να προωθούνται οι διαδικασίες και να διευθετούνται τυχόν εμπόδια που μπορεί να προκύπτουν στις υπηρεσίες των Υπουργείων.

Έτσι την προηγούμενη βδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, επισκέφθηκε το Υπουργείο Υποδομών και είχε «εποικοδομητική συζήτηση» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, με αντικείμενο μεγάλα έργα υποδομής που προγραμματίζονται για την ΠΕ Άρτας.
Πιο συγκεκριμένα, στις συναντήσεις του Βασίλη Ψαθά, συζητήθηκαν τα έργα:
– Η μελέτη οριοθέτησης της κοίτης Αράχθου. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται προς έγκριση στο Υπ. Περιβάλλοντος. Η έγκριση αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση, όπου μέσω της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει από το Υπ. Περιβάλλοντος, πιθανόν να υπάρξουν τροποποιήσεις στην αρχική υποβληθείσα μελέτη. Μετά την περιβαλλοντική αδειοδότηση η μελέτη θα οριστικοποιηθεί. Στην Α’ Φάση της μελέτης οριοθέτησης ο προϋπολογισμός των αντίστοιχων έργων είναι της τάξης των 110 εκατομ. € περίπου, ποσό το οποίο Υποδομών προτίθεται να εντάξει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της νέας προγραμματικής περιόδου. Η μελέτη περιλαμβάνει και έργα Β’ Φάσης, προϋπολογισμού 50 εκατομ. € περίπου.

– Στον σχεδιασμό του Υπ. Υποδομών είναι η δημοπράτηση για την επικαιροποίηση των μελετών για τα εγγειοβελτιωτικά έργα του κάμπου Άρτας και του κάμπου Πέτα – Κομποτίου, όπου υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις.
– Στις προθέσεις του Υπ. Υποδομών είναι και η δημοπράτηση ενός έργου «σκούπα» για τα εγγειοβελτιωτικά έργα του κάμπου της Άρτας και του κάμπου Πέτα – Κομποτίου, προϋπολογισμού 8,5 εκατομ. €, το οποίο βρίσκεται σε φάση ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων από το Υπ. Περιβάλλοντος.
– Συζητήθηκε τέλος, το χιονοδρομικό κέντρο Θεοδωριάνων, όπου υπήρξε η διαβεβαίωση από το Υπ. Υποδομών ότι το έργο θα προχωρήσει άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθεί η συνεργασία με τεχνικό σύμβουλο για τη σύνταξη των απαραίτητων τεχνικών μελετών.