ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Aπό τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 17/08/2019 ημέρα Σάββατο στις 9π.μ.-1,00μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία στη Κυψέλη Άρτας.
Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στη Κυψέλη Άρτας από την Αδελφότητα Κυψελιωτών «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
•Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.Ο εθελοντής αιμοδότης δίνοντας αίμα:Αισθάνεται ως άνθρωπος την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του σώζοντας μια ζωή και ως πολίτης ότι συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του λαού.Δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.Συμβάλει ανεκτίμητα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Ο Δήμος Αρταίων διακηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την σίτιση μαθητών μουσικού σχολείου 2019 – 2020,με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει της τιμής (χαμηλότερη τιμή), συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας 126.503,33€(59.036,29€ για το 2019 και 67.470,04€ για το 2020) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την Δευτέρα 19–08-2019 ώρα 15:00 μ.μ.

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
«Ενίσχυση των επιχειρήσεων ΤΠΕ της Δυτικής Ελλάδας»
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με γενικό σκοπό τη δημιουργία και παροχή ενός ευέλικτου εργαλείου στήριξης για τις ΜμΕ, προχώρησε στην προδημοσίευση της δράσης: «Ενίσχυση των επιχειρήσεων ΤΠΕ της Δυτικής Ελλάδας».
Δράση η οποία θα υλοποιηθεί με Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης τον ΕΦΕΠΑΕ και πιο συγκεκριμένα την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος Πελοποννήσου Ηπείρου και Ιονίων Νήσων (ΔΕΠ).

Η παρούσα Δράση αφορά τη στήριξη Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα του τομέα των τεχνολογιών Πληροφορικής και των Επικοινωνιών για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με έμφαση την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών σε δυναμικούς παραγωγικούς τομείς της περιφερειακής οικονομίας με προτεραιότητα στις αρχές του Ανοικτού Λογισμικού (μεταποίηση, πολιτισμός, τουρισμός, αγροτική οικονομία κλπ.)
Στόχοι της δράσης είναι :• Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων ΤΠΕ της Δυτικής Ελλάδας, μέσω της στήριξής τους για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

• Η συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων θέσεων εργασίας υψηλών προσόντων, εξειδίκευσης και προστιθέμενης αξίας.
• Η στήριξη της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
• Η ενίσχυση της Εξωστρέφειας και της Διεθνοποίησης των επιχειρήσεων ΤΠΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Με δεδομένο ότι ήδη από την Τετάρτη 31/07/2019 βρισκόμαστε, κατά την διάρκεια της Προδημοσίευσης της Δράσης, στα πλαίσια της διαβούλευσης για τον σχεδιασμό του Οδηγού του Προγράμματος, σας καλούμε να ενημερωθείτε για την παρούσα δράση και να υποβάλετε τυχόν παρατηρήσεις σας.