«Προσφορά Αγάπης από το Τμήμα Άρτας του Ε.Ε.Σ. σε άπορους συμπολίτες τις ημέρες του Πάσχα.»

Διακόσια εβδομήντα (270) μεγάλα δέματα με είδη διατροφής και διακόσια είκοσι (220) δέματα με είδη ατομικής υγιεινής και γενικής καθαριότητας διένειμε τις παραμονές του Πάσχα το Τμήμα Άρτας του Ε.Ε.Σ. σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Νομού μας.
Η μεγάλη αυτή προσπάθεια ευοδώθηκε χάρις στην μεγάλη κοινωνική ευαισθησία πολλών συμπολιτών μας και Φορέων, οι οποίοι με τις προσφορές τους έδωσαν την δυνατότητα να συγκεντρωθεί και διανεμηθεί αυτή η μεγάλη βοήθεια, μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη φορά.
Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε σε όλους τους συμπολίτες μας που συνεισέφεραν κατά τις δυνατότητές τους σ΄αυτή την προσπάθεια, την Κεντρική Διοίκηση του Ε.Ε.Σ η οποία πρόθυμα ενέκρινε σχετικό αίτημά μας για αποστολή τροφίμων καθώς και τους:
1.Τα S/M ΑΓΓΕΛΗΣ Α.Ε.
2.Τα S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.
3.Τα S/M Lidle.
4.Το Τοπικό Εργοστάσιο της ΙΟΝ ΑΕ.
5.Τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας.
6.Την εταιρεία ΕΛΑΙΣ-HELLAS AE.

Το Τμήμα μας και αυτή τη φορά κατέβαλε την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε να διαχειρισθεί την προσφορά τους με τον απαραίτητο «σεβασμό» και να διανεμηθεί με τον πιο προσεκτικό και δίκαιο τρόπο σε κείνους τους συμπολίτες μας που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.
Πιστεύουμε ότι κανένας απ΄αυτούς τους συμπολίτες μας δεν έμεινε, και αυτή τη φορά, με το παράπονο ότι τις Άγιες αυτές ημέρες κανείς δεν τον σκέφθηκε.
Και αυτό οφείλεται στην κοινή προσπάθεια όλων μας και για αυτό απευθύνοντας σε όλους τον Αναστάσιμο Χαιρετισμό ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ευχόμεθα το Φως της Αναστάσεως να φωτίζει και καθοδηγεί πάντα τις ενέργειές μας σε έργα αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης που χαρίζουν την μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη χαρά στη ζωή μας.

Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Άρτας “Ανακοίνωση” 
Η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του Γ.Α.Σ Αναγέννηση Άρτας, καλεί όλους του Αρτινούς φιλάθλους να συμπαρασταθούν στη τελική προσπάθεια της ομάδας μας, αυτό το Σάββατο στις 16:30 στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας, απέναντι στο Σκουφά Κομποτίου, στον αγώνα που θα κρίνει την πρωταθλήτρια ομάδα.
Όλοι μαζί για να πανηγυρίσουμε την επιστροφή της ιστορικής μας Αναγέννησης στις εθνικές κατηγορίες.

Κεντρική προεκλογική ομιλία Σπύρου Ριζόπουλου στην Άρτα
O υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά» Σπύρος Ριζόπουλος θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Άρτα, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, στις 20.00, στο εκθεσιακό κέντρο Άρτας, αίθουσα «Διώνη».

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΤΑΣ
41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
& ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΑΝΙΑΤΣΑ “ΑΡΑΧΘΟΣ”
Το 41ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και 24ο Διεθνές ταξιδεύει σε όλη τη χώρα και το διήμερο 12 και 13 Μαΐου 2019 επισκέπτεται και την πόλη μας, την Άρτα. Η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ, θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 16:00.
Τιμή εισιτηρίου ημέρας: 5€
Τιμή εισιτηρίου διημέρου: 8€
Τιμή εισιτηρίου διημέρου για τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης Άρτας: 5€
Επίσης, την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 17:30 το απόγευμα και με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του φωτογράφου-κινηματογραφιστή Βασίλη Γκανιάτσα, “Ο Άραχθος” συμπληρώνοντας έτσι ένα κινηματογραφικό τριήμερο-επίλογο στη φετινή χειμερινή μας σεζόν, λίγο πριν ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το καλοκαίρι.
Σας περιμένουμε όλους!!!!

Μουσικό Σχολείο Άρτας
Αιτήσεις για την εισαγωγή μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου σχολικού έτους 2019-2020
Στην Α΄ τάξη του Μουσικού Σχολείου Άρτας εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν στις εξετάσεις που διενεργούνται.
Για το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς ή κηδεμόνες που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, έως και την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 και ώρες 08.30 – 14.30. Το έντυπο της αίτησης βρίσκεται στα γραφεία του Μουσικού Σχολείου Άρτας καθώς και αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου. Οι εξετάσεις για την επιλογή μαθητών, που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου, το σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, στο Μουσικό Σχολείο Άρτας στη Φιλοθέη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Φιλοθέη Άρτας
Τηλ. 2681085364
Email: mail@gym-mous-artas.art.sch.gr
Ιστοσελίδα: http://gym-mous-artas.art.sch.gr

Σχόλιο της Όλγας Γεροβασίλη
Σχόλιο της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, για τις πολιτικές απρέπειες του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: “Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν – η άκρως αποστομωτική απάντηση, με τον πλούτο της ποίησης του Μανώλη Αναγνωστάκη, από τον Αλέξη Τσίπρα στις πολιτικές απρέπειες του Κυριάκου Μητσοτάκη”

«Τσάμηδες, διεκδικήσεις και η αλήθεια»…
Παρουσιάζεται στα Γιάννενα το βιβλίο του Αντώνη Μπέζα
Ομιλητές Μ. Σπυράκη, Γ. Βαληνάκης, Αθ. Γκότοβος
To ιδιαίτερα επίκαιρο βιβλίο του πρ. Υπουργού από τη Θεσπρωτία Αντώνη Μπέζα με τίτλο «Τσάμηδες, διεκδικήσεις και η αλήθεια» θα παρουσιαστεί από την εφημερίδα «Πρωϊνός Λόγος» Ιωαννίνων αύριο, Παρασκευή, 10 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ., στο Ξενοδοχείο «Grand Serai».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. (και εκ νέου υποψήφια) Μαρία Σπυράκη, πρ. Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών και Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Βαληνάκης και ο τ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθανάσιος Γκότοβος.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρ. Υπουργός και βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο πρ. Υπουργός και βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών Νίκος Υφαντής. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Εκδότης του «Πρωϊνού Λόγου» Γιάννης Κουτσολιόντος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
***
Μέσα από το βιβλίο του Αντώνη Μπέζα αναδεικνύεται, με αδιάσειστα επιχειρήματα, η αλήθεια σχετικά με τους «Τσάμηδες» της Θεσπρωτίας, παρουσιάζονται οι επινοήσεις, οι στρεβλώσεις και οι μεθοδευμένες εγκληματικές ενέργειές τους σε βάρος του Θεσπρωτικού λαού κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής και καταρρίπτεται με ντοκουμέντα η σχετική προπαγάνδα των Αλβανικών σοβινιστικών κύκλων.