Προσφορά Τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο Δήμου Πωγωνίου

Σημαντική ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προσέφερε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο Δήμου Πωγωνίου το «Όλοι μαζί μπορούμε» μέσω δωροκάρτας αξίας 2.000€ για αγορές σε μεγάλο Super Market.
Η μεγάλη αυτή προσφορά αποτελεί σημαντική στήριξη στην λειτουργία της Κοινωνικής Δομής που εξυπηρετεί 170 περίπου οικογένειες και 240 δημότες.
Τα είδη παρελήφθησαν σήμερα το πρωί από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γαλίτση Νικόλαο και Σιούτη Μιχάλη και εργαζομένους της δομής.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας και είναι ανοιχτό σε κάθε προσφορά που θα συνδράμει στο σημαντικό αυτό έργο.
Ο Δήμος ευχαριστεί ιδιαίτερα το «Όλοι μαζί μπορούμε» και ελπίζει αυτή η κίνηση να βρει κι άλλους μιμητές.

Παράταση 25 ημερών για τους δασικούς χάρτες
Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, δίνεται παράταση είκοσι πέντε (25) ημερών – στην καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων αναμόρφωσης δασικών χαρτών, ανά οικεία Διεύθυνση Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στεγαστική συνδρομή σε πληγέντες από το σεισμό της 21ης Μαρτίου
Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή (ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/οικ.5419/Α321), καθορίστηκαν οι προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτηρίων πληγέντων από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις ανωτέρω Περιφερειακές Ενότητες και στους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας, Ζηρού, Σουλίου και Δωδώνης.

Κινητές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στου Δήμους
Και στους Δήμους δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούν Κινητές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με το νόμο Ν. 4715/20 (ΦΕΚ 149/01.08.2020 τεύχος Α’):Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας – Ίδρυση και καταστατικό του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.), άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις»
Η ρύθμιση έχει σκοπό να αποκεντρώσει τους μηχανισμούς για την εξέταση κρουσμάτων και την αντιμετώπιση του κορονοϊού.