Προσωρινή σύνταξη σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης

Όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης θα λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας. Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εργασίας μιλώντας στην τηλεόραση ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης και έχουν ηλικία πάνω από 62 έτη, θα λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη, η οποία θα είναι αντίστοιχη με το ποσό της εθνικής σύνταξης, που δικαιούνται με βάση τα χρόνια που έχουν εργαστεί.
Η Εθνική Σύνταξη καταβάλλεται από τον ΕΦΚΑ σε όλους, όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης εξ ιδίου δικαιώματος ή ανικανότητας ή κατά μεταβίβαση. Η Εθνική Σύνταξη ορίζεται σε τριακόσια ογδόντα τέσσερα (384) ευρώ μηνιαίως και καταβάλλεται ακέραια εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης. Το ποσό της εθνικής σύνταξης βαίνει μειούμενο κατά 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20 ετών, εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης

Δήλωση ΚΙΝΑΛ
Μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Εργασίας, σε δήλωση του Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για τις προσωρινές συντάξεις ανφέρονται τα εξής: « Χρειάστηκε η χθεσινή δημόσια παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, για να αναγκαστεί η Κυβέρνηση να εξαγγείλει άρον άρον την χορήγηση προσωρινής σύνταξης, για όλους όσους εκκρεμεί η έκδοση της σύνταξης τους. Όμως επιβάλλεται το μέτρο αυτό -που αποτελεί προσωρινή ανακούφιση -να εφαρμοστεί άμεσα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Όχι να αποτελέσει η εξαγγελία επικοινωνιακό τρικ για τα ΜΜΕ. Και φυσικά να επιταχυνθεί η οριστική έκδοση των συντάξεων. Αρκετά πια με τον κυβερνητικό εμπαιγμό σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους».