ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΤΗΣ .

Γράφει :ο 
Ο Π Ρ Ω Τ Ο Π Ρ Ε Σ Β Υ Τ Ε Ρ Ο Σ
Ι Ω Α Ν Ν Η Σ Λ Α Κ Κ Α Σ.

-Εξομολογήσομαί σοι, Κύριε, εν’ όλη καρδία μου εν βουλή ευθέων και συναγωγήψαλμ. (ΙΙΙ,ι).
-Μεγάλα τα έργα Κυρίου, εξεζητημένα εις πάντα τα θελήματα αυτού (ΨαλμΙΙΙ,2).
-Μνείαν εποιήσατο των θαυμασίων αυτού, ελεήμων και οικτήρμων ο Κύριος(Ψαλμ.(ΙΙΙ,3)
-Λύτρωσιν απέστειλε τω λαώ Αυτού, ενετείλατο εις τον αιώνα διαθήκην αυτού (Ψαλμ.ΙΙΣεβασμιώτατε Μητρπολίτα της ιστορικής και βυζαντινής Μητροπόλεως ‘Αρτης κ.κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΕ.Φέρεται το όνομα του αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης και Πέλλης, μετά του οποίου συλλειτούργησα το 1969.

Κυρίες και κύριοι! Μ’αυτά τα λόγια του Πρφήτη Δαβίδ σας χαιρετώ και σας αποχαιρετώ .
Αποχωρώ από την Εκκλησιαστκή και εφημεριακή μου διακνία. Πορεύομαι στο ογδηκοστό δεύτερο έτος της ηλικίας μου και διακονώ την Εκκλησίαν του Χριστού πεντήκοντα έξη(56) έτη. Αλλά θέλω να επισημάνω τούτο, ότι ένας δραστήριος άνθρωπος δεν θεωρεί ποτέ, ότι έχει ολοκληρώσει την αποστολή του. Πιστεύω ότι, στην πράξη, κάθε μέρα που περνάει συλλαμβάνει νέους οραματισμούς, όλο και πιο υψηλούς και δυσπρόσιτους. Αυτή την ώρα σκέπτομαι όλους τους ανθρώπους που θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τον ίδιο τους τον εαυτό, και αφιέρωσαν όλη τη δύναμη του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής στην υπηρεσία της Εκκλησίας του Χριστού. Στην πρώτη θέση βρίσκονται αυτοί, τους οποίους κάλεσε ο Θεός κοντά του. Τα πεντήκοντα έξη χρόνια της Εκκλησιαστικής διακονίας μου είναι μια μικρή χρονική σπιθαμή στην ιστορία του Θεού με τον άνθρωπο, κι’όμως έχει σπουδαιότατη σημασία για την ορθόδοξη Εκκλησία μας.

Εκείνο το οποίο πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, ότι κάποτε θα φύγουμε απ’αυτόν τον πρόσκαιρο κόσμο και ν’αφήσουμε πίσω μας την καλή ανάμνηση. Για να γίνει αυτό, πρέπει, να βάλουμε μέσα μας τη μεγάλη αγάπη που είναι ο Χριστός.

Επίσης δούλεψα και ως εκπ/κός στην β/θμια εκπαίδευση. Ο εκπ/κός κληρικός μπορεί να προσφέρει πολλά. Υπηρέτησα στον Πύργο Ηλείας ως εκπ/κός και Εφημέριος. Αρκετοί μαθητές – που ήρθαν σε ηλικία γάμου – με καλούσαν να τους παντρέψω και πήγαινα. Οι ενέργειες αυτές των παλαιών μαθητών μου, μου έδωσαν μεγάλη χαρά και ζωή. Υπηρέτησα σε τέσσαρες Μητροπόλεις και άφησα την καλή ανάμνηση. Έχω την αίσθηση, φεύγοντας από την ενορία του Αγίου Γεωργίου Άρτης, θα αφήσω την καλή ανάμνηση. Θα ζητήσω ταπεινά συγγνώμη, αν κάποιους στενοχώρησα. Ένα τελευταίο και μεγάλο ευχαριστώ στον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην μας κ.κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΝ, ο οποίος παρευρέθη στα τελευταία ονομαστήριά μου ως Εφημέριος του Αγίου Γεωργίου.

Τελειώνω με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, τα οποία απευθύνει με τη Δευτέρα επιστολή του προς Τιμόθεο λέγοντας: «Τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι, τον δρόμον τετέλεκα, την πίστην τετήρηκα. Λοιπόν απόκειταί μοι ο της δικαιοσύνης στέφανος, ον αποδώσει μοι ο Κύριος εν εκείνη τη ημέρα, ο δίκαιος κριτής, ου μόνον εν εμοί, αλλά και πάσι τοις αγαπηκόσι την επιφάνειαν αυτού». ( Β΄τιμ. Δ,7-8).

Ο θεός να ευλογεί την Εκκλησίαν Του! Η θεία χάρις και το έλεός Του ας είναι μαζί μας.-