Πρόγραμμα «Από τον Αμβρακικό Κόλπο στο πιάτο σας» από το Επιμελητήριο Άρτας

Την υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο «Από τον Αμβρακικό Κόλπο στο πιάτο σας “Έργο αλιΑμβρα”, ξεκινά το Επιμελητήριο Άρτας, του οποίου φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με προϋπολογισμό 366.711 ευρώ το έργο αποσκοπεί στην στοχευμένη προώθηση της υψηλής ποιότητας αλιευτικών προϊόντων από τον Αμβρακικό Κόλπο και την ευρύτερη περιοχή της Άρτας. Αποτελεί την πρώτη συντονισμένη και καλά οργανωμένη προσπάθεια για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων με σκοπό την διαμόρφωση μιας επιχειρηματικής ταυτότητας υψηλής προστιθέμενης αξίας προσαρμοσμένης στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.
Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 παραχωρείται η πρώτη συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Άρτας, στην οποία θα γίνει η παρουσίασή του από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή του νομού της ΝΔ Γεώργιο Στύλιο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννη Γκολομάζο.
Παρακαλείσθε όπως παρευρεθείτε για την κάλυψη των Μέσων Ενημέρωσης που εκπροσωπείτε.

Την Μ. Δευτέρα στην Κορωνησία, συνεδριάζουν οι Επιτροπές Έργου για το Σχέδιο Δράσης
Σε συνέχεια της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και των Δήμων που «βρέχονται» από τον πολύτιμο Αμβρακικό Κόλπο, την Μεγάλη Δευτέρα στο Κάστρο της Κορωνησίας (Κούλια) στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κοινή συνεδρίαση των Μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης και της Ομάδας Σχεδιασμού, προκειμένου να υπάρξει η παρουσίαση της στρατηγικής και το αναλυτικό σχέδιο δράσης για τον Αμβρακικό Κόλπο για την ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ).
Στόχος της προσπάθειας, είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Αμβρακικού Κόλπου μέσα από την ορθολογική και αειφόρο προώθηση των αλιευτικών και λοιπών τοπικών προϊόντων. Ακόμη, οι κοινές επιτροπές θα εξετάσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας αλλά και υποδομών με σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον της περιοχής.

246 αδέσποτα ζώα συντροφιάς περιέθαλψε ο Δήμος Ν. Σκουφά την περίοδο 2020-2022
Στα 246 ανέρχονται τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που περιέθαλψε, στείρωσε και κατέγραψε με ηλεκτρονική σήμανση ο Δήμος Νικολάου Σκουφά την περίοδο 2020-2022.
Από αυτά, συνολικά 32 δόθηκαν προς υιοθεσία μόνο το 2022.
Ταυτόχρονα, μέσα στο προηγούμενο έτος, τοποθετήθηκαν 9 ταΐστρες σε διάφορα σημεία, σε όλες τις δημοτικές μας ενότητες.
Ο δήμος μας συνεχίζει να προστατεύει και να μεριμνά για την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά και τη δημόσια υγεία, με στόχο στο μέλλον να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό ο αριθμός των ζώων που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια.
Σε αυτή μας την προσπάθεια, καλούμε τους συμπολίτες μας να σταθούν δίπλα μας.
Οι ενδιαφερόμενοι δημότες μας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να γίνουν μέλη της ομάδας εθελοντών του Δήμου Νικολάου Σκουφά καλώντας στο 26813 60423. Πληροφορίες θα βρείτε επίσης στην ιστοσελίδα του δήμου https://nskoufas.gr/ και συγκεκριμένα στο https://nskoufas.gr/oi-koinonikes-draseis-tou-dimou-mas/dimotiko-katafygio-adespoton-zoon/
Θυμίζουμε ότι είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του δημοτικού καταφυγίου ζώων συντροφιάς το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλει στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων.