Πρόεδρος Δημοκρατίας και Πρόεδρος Βουλής στον εορτασμό Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα γιορτάσουν τα Γιάννενα την 110η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης, ενώ επίσημες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους όπου εκτυλίχθηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα του πολέμου του 1912 – 13.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα είναι «παρών» και ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, θα ξεκινήσει στις 18 Φεβρουαρίου, ενώ οι εορτασμοί θα κορυφωθούν με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων ανήμερα της Επετείου.
Το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου και από τον Δήμο Δωδώνης ξεκινούν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια» με επιμνημόσυνη δέηση στον Ναό Αγίου Νικολάου Τσεριτσάνων (12.00) και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των «Αγωνιστριών Γυναικών των Τσεριτσάνων».

Την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 θα διεξαχθεί ο «24ος Μπιζάνιος Δρόμος». Η εκκίνησή του θα γίνει από το Μπιζάνι (Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως και σήμερα, Δευτέρα).
Την ίδια ημέρα, στις 11.15 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στον τύμβο Μπιζανομάχων, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφιών από τις μάχες του πολέμου 1912-1913 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπιζανίου. Στις 12.15 θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές του Μπιζανίου Δρόμου στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων.
Παραμονή της επετείου, τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου και ώρα 09.30 θα τελεστεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Στρατηγείο του πολέμου 1912-13 στο Χάνι Εμίν Αγά. Στις 11.00 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων στα Γιάννενα και στις 12.15 θα ακολουθήσει η καθιερωμένη τελετή στη μνήμη των «έξι παλληκαριών, που έπεσαν στο Λόφο της Δουρούτη», την παραμονή της απελευθέρωσης της πόλης και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Ανήμερα της Επετείου απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, στις 10.30 θα τελεστεί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στις 11.10 θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12.00 με την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.