Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία από το Νοσοκομείο

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 09-03-22 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελισσουργιωτών Άρτας «Ο Αι Μάρκος» από τις 16.00πμ έως τις 20.30μμ. στην αίθουσα του Συλλόγου (Κουμουνδούρου 7).
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
• Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας
• Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
• Τήρηση των αποστάσεων
Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
• Να είσαι 18-65 ετών
• Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
• Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
• Να αισθάνεσαι ξεκούραστος
• Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Ο Ν.Ο.Ι. με 15 επίλεκτα «κουπιά» στον Πρώτο Αγώνα Αξιολόγησης!
Στη… μάχη της διεκδίκησης μίας θέσης στις Εθνικές Ομάδες της Κωπηλασίας θα ριχτούν συνολικά 15 επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου.
Το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί από την ΕΚΟΦΝΣ ο πρώτος Αγώνας Αξιολόγησης του 2022 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, οι καλές επιδόσεις στον οποίο αποτελούν κριτήριο για να λάβει ένας αθλητής πρόσκληση για την Εθνική Ομάδα ενόψει των φετινών διεθνών κωπηλατικών διοργανώσεων. Θα ακολουθήσουν και δεύτερες προκρίσεις στα τέλη Μαρτίου.
Από πλευράς Ν.Ο.Ι. θα βρεθούν στον Σχινιά για τον Αγώνα οι αθλητές Θανάσης Παλαιοπάνος, Παύλος Φαϊτάς, Λεωνίδας Παλαιοπάνος, Λεωνίδας Κοπίδης, Στέφανος Δημητρίου, Βασίλης Κωστούλας, Άγγελος Κολιός, Αριστοτέλης Λάππας, Δημήτρης Κούτρας, Κων/νος Καραγιάννης και οι αθλήτριες Κατερίνα Γκόγκου, Χριστίνα Παπαϊωάννου, Νεφέλη Ντάρα και Δήμητρα Παπαϊωάννου, ενώ την πρώτη της επίσημη αγωνιστική εμφάνιση με τη «φανέλα» του Ν.Ο.Ι. θα κάνει η Ολυμπιονίκης από τη Θεσσαλονίκη Μαρία Κυρίδου.
Την αποστολή του Ομίλου θα συνοδεύσουν η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου, ο Έφορος Κωπηλασίας Λάμπρος Ρίζος και οι προπονητές Φώτης Λιόντος και Γιάννης Τσίλης.

Τσικνοπέμπτη στο Καλπάκι
Μια μεγάλη οικογένεια πιγκουίνων υποδέχτηκε την Αποκριά στο Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό Καλπακίου! Οι μαθητές, οι παιδαγωγοί και το προσωπικό φόρεσαν τις χειροποίητες στολές τους, το πιο πλατύ χαμόγελο και με την καλύτερη διάθεση γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη με άφθονο χορό και παιχνίδι!

Διάκριση της ΔΩΔΩΝΗ στα Healthy Diet Awards 2022
Χρυσή και Bronze διάκριση για αγαπημένα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ
Τρείς σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η ΔΩΔΩΝΗ στο πλαίσιο των “Ηealthy diet Awards 2022”, έναν θεσμό που έχει ως στόχο την επιβράβευση εταιρειών για την αριστεία και την καινοτομία τους σε προϊόντα που προάγουν την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, αποδεικνύοντάς για ακόμα μια χρονιά την υψηλή ποιότητα και μοναδική διατροφική αξία των προϊόντων της.
Αναλυτικότερα, και ύστερα από την αξιολόγηση, τα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ που αναδείχτηκαν είναι:
• Το Γαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ με GOLD, στην κατηγορία “Dairy Products”.
• Tο ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 2% χωρίς λακτόζη με BRONZE, στην κατηγορία “Free from or Low Food Products”.
• Το ΔΩΔΩΝΗ Ελαφρύ με ΒRONZE, στην κατηγορία “Light Dairy Products”.
Συνεχίζοντας δυναμικά την ανοδική πορεία που καταγράφει για περισσότερο από μισό αιώνα, η ΔΩΔΩΝΗ παραμένει πιστή στις αξίες της για τη δημιουργία αυθεντικών και ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων, με κύριο μέλημα την άριστη ποιότητα και μοναδική γεύση, ξεχωρίζοντας τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.