Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας με ανακοίνωση που υπογράφει ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας Ευάγγελος Ντάκουλας, ενημερώνουν ότι διοργανώνεται από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Άρτας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Άρτας (Πάροδος Αθηναγόρα 1)την Τετάρτη 23-03-2022 Άρτας, από τις 17:00 μμ έως τις 21.00μμ.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης: «Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
• Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας
• Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
• Τήρηση των αποστάσεων»

80 μαστογραφίες σε γυναίκες του Δήμου Ηγουμενίτσας

Με 80 μαστογραφίες σε γυναίκες του Δήμου Ηγουμενίτσας από 40 έως 70 ετών, ολοκληρώθηκαν οι δράσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Την δράση, που υλοποιήθηκε στο διήμερο 13-14 Μαρτίου 2022, διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, σε συνεργασία με το παράρτημα Καναλλακίου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και χορηγό την «ESTEE LAUDER».
Είναι η 2η φορά, από την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, που ο κινητός μαστογράφος της Αντικαρκινικής Εταιρείας επισκέπτεται τον Δήμο μας και η ανταπόκριση των γυναικών υπήρξε ιδιαίτερα ενθαρρυντική.
Το ΚΕΠ Υγείας θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις πρόληψης νοσημάτων, προαγωγής της υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου με στόχο την ευαισθητοποίηση και την έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών.

Περιφέρεια Ηπείρου
Σύμφωνη γνώμη για την προμήθεια εξοπλισμού στους Δήμους Ζηρού και Νικ. Σκουφά
Τη σύμφωνη γνώμη της για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης τριών υποέργων προμήθειας εξοπλισμού για τη διαχείριση βιοαποβλήτων στους Δήμους Ζηρού και Νικολάου Σκουφά, εκφράζει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου.
Ειδικότερα, με έγγραφό της προς το Δήμο Ζηρού διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης των έργων «Προμήθεια εξοπλισμού κάδων βιοαποβλήτων Δήμου Ζηρού» και «Προμήθεια εξοπλισμού απορριμματοφόρου οχήματος βιοαποβλήτων Δήμου Ζηρού» συνολικού προϋπολογισμού 282.930 ευρώ. Τα δύο έργα εντάσσονται στην πράξη «Διαχείριση βιοαποβλήτων Δήμου Ζηρού».
Επίσης, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη για το έργο «Προμήθεια εξοπλισμού απορριμματοφόρου οχήματος βιοαποβλήτων Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 173.600 ευρώ, της πράξης «Διαχείρισης βιοαποβλήτων στο Δήμο Νικολάου Σκουφά».

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Ηπείρου
«Στον αέρα» κρίσιμα έργα της Περιφέρειας Ηπείρου μέσω του ΠΔΕ
Για προβλήματα στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) Περιφέρειας Ηπείρου κάνουν λόγοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη, Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης και Κώστας Μπάρκας.
Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, αναφέρουν πως μια σειρά από υλοποιημένα έργα έχουν μείνει απλήρωτα. Παράλληλα, έχει σταματήσει η χρηματοδότηση νέων έργων λόγω της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια Ηπείρου. Όπως τονίζουν, πρόκειται για έργα που υλοποιήθηκαν ή επρόκειτο να υλοποιηθούν από Δήμους, Νοσοκομεία, Ιερές Μητροπόλεις, όπως και από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Ηπείρου ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποπληρωθούν τα υλοποιημένα έργα, επιλύοντας το πρόβλημα χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια Ηπείρου. Επίσης, ζητούν την άμεση έναρξη των νέων έργων που έχουν ήδη εγκριθεί.