Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Άρτας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Άρτας (Πάροδος Π. Αθηναγόρα 1) την Τέταρτη 13-04-2022 , από τις 17:00 μ.μ. έως τις 21:00μ.μ.
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
• Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας
• Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
• Τήρηση των αποστάσεων

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Πωγωνίου
Με ατζέντα συζήτησης που περιελάμβανε μεταξύ άλλων την επικαιροποίηση του χάρτη επικινδυνότητας και την καταγραφή των μέσων υποδομών πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Πωγωνίου υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη.
Όπως επισημάνθηκε, οι πυρκαγιές προκαλούνται κυρίως από ανθρώπινη αμέλεια λόγων της καύσης ξερών κλαδιών και χόρτων και τονίστηκε η ανάγκη οι πολίτες να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό των οικοπέδων και χωραφιών σε συνδυασμό με τις εργασίες αποψίλωσης από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκ μέρους του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων ο Αντιπυραγός Δελληγιάννης Φώτιος, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δελβινακίου Ανθυποπυραγός Δημήτριος Τάγκας, εκ μέρους της 8Ης ΕΑΝ ο Επίλαρχος Δαούτης Βασίλειος, εκ μέρους του Α.Τ. Πωγωνίου ο Υπαστυνόμος Α’ κ. Αλέξανδρος Κύρκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Συντονιστικού Οργάνου κ. Γρηγόριος Μποτίνης, και ο υπεύθυνος γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δημου Πωγωνίου κ. Ελευθέριος Λάμπρου.

Ενίσχυση υποδομών Συνδέσμου Ύδρευσης Νομού Άρτας
Με δυο σπουδαία έργα ενισχύονται οι υποδομές του Συνδέσμου Ύδρευσης Πεδινών & Ημιορεινών Περιοχών του Νομού Άρτας (Δήμος Αρταίων & Δήμος Νικολάου Σκουφά), μετά από υποβολή των προτάσεων του Συνδέσμου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αναφέρεται σε ενημέρωση από τον Σύνδεσμο.
Το πρώτο έργο αφορά στην επισκευή και συντήρηση υδατόπυργων, ενώ το δεύτερο έργο στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας στο δίκτυο ύδρευσης του συνδέσμου.
Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 2.316.202,52€
Με δήλωσή της, η κ. Ροζίνα Βαβέτση, πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Πεδινών & Ημιορεινών Περιοχών του Νομού Άρτας, και Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, ευχαριστεί τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ν. Σκουφά για τη σύνταξη των μελετών και την υποβολή των προτάσεων.

Επίδομα βενζίνης για την ακρίβεια
Ανοίγει η ειδική εφαρμογή (πλατφόρμα) για τους δικαιούχους
Με τις διατάξεις του νόμου 4916/2022 το επίδομα βενζίνης πιστώνεται στον δικαιούχο μέσω ειδικής εφαρμογής (πλατφόρμας) της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ):
α) σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, κατά την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 3 του ν. 4557/2018 (Α’ 139), αντίστοιχα, ή β) σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του.
Η ειδική αυτή εφαρμογή (πλατφόρμα) του επιδόματος βενζίνης αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες
Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του -διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν είτε την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό.
Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.