Πρόσκληση σε Ημερίδα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας

Η Δύναμη των 4

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα «Η Δύναμη των 4», της κοινής δράσης που διοργανώθηκε από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ηπείρου, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022.Η δράση αφορά στον αμοιβαίο δανεισμό αρχαιοτήτων από και προς τα τέσσερα Μουσεία, με σκοπό το κοινό να έρθει σε επαφή με τον πολιτιστικό πλούτο γειτονικών περιοχών.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ημερίδα, μετά τις αντίστοιχες διοργανώσεις που έλαβαν χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:30 π.μ. Αρχαιολόγοι από τις όμορες Εφορείες Αρχαιοτήτων θα παρουσιάσουν με σύντομες ομιλίες τα τρία αρχαιολογικά ευρήματα από τη Δωδώνη, τη Θεσπρωτία και τη Νικόπολη που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, στο πλαίσιο της δράσης αυτής.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί σύντομη ενημέρωση για τα έργα καινοτομίας που υλοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, μέσα από τα οποία και με εργαλείο τις νέες τεχνολογίες γνωρίζουμε το παρελθόν αλλιώς…
Την πρόσκληση υπογράφει η Προϊσταμένη της ΕΦΑ ΆρταςΒαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου, Δρ Αρχαιολόγος

Πρόγραμμα Ημερίδας…
11:30 – 11:45: Χαιρετισμός από την κ. Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου
Δρα Αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της ΕΦΑ Άρτας
Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της ΕΦΑ Ιωαννίνων
11:45 – 12:00: Σαρκοφάγος από τη Βόρεια Νεκρόπολη της Νικόπολης
Ανθή Αγγέλη,Δρ Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της ΕΦΑ Πρέβεζας
12:00 – 12:15: Λίθινη ταφική θήκη από το Κεφαλοχώρι. Ταφικές πρακτικές στη Θεσπρωτία των ελληνιστικών χρόνων
Γεωργία Πλιάκου,Δρ Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της ΕΦΑ Θεσπρωτίας
12:15 – 12:30: Όλα είναι δρόμος: από την Αμβρακία στη Δωδώνη και πίσωΙουλία Κατσαδήμα, Δρ Αρχαιολόγος της ΕΦΑ Ιωαννίνων
12:30 – 12:45: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας… καινοτομεί
Θεοδώρα Κοντογιάννη, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μνημείων της ΕΦΑ Άρτας.