Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων την 18η Νοεμβρίου 2020 ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα έναρξης 18,00 σε μια συνεδρίαση που θα διεξαχθεί με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ: Καθορισμός τελών έτους 2021 (αριθμ.546/2020 αποφ. Οικ. Επιτροπής)

Μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ 
Σύνταξη Σχεδίων και Μελετών για τις Λιμενικές Υποδομές του Δήμου Αρταίων
Στην βελτίωση και συντήρηση των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων προχωρά ο Δήμος Αρταίων, μετά την ένταξη της πράξης στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 250.000 ευρώ.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, υπέβαλλε πρόταση η οποία και εγκρίθηκε για χρηματοδότηση με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία χωρίζεται στα εξής υποέργα:
-Σύνταξη σχεδίων και Μελετών για το Λιμάνι Κορωνησίας.
-Σύνταξη Σχεδίων και Μελετών για το Λιμάνι Σαλαώρας.
-Παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου.
Με την υποβληθείσα πρόταση θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων.
Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Αρταίων, προχωρά στην υλοποίηση έργων, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και ιδίους πόρους του Δήμου και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους ΟΤΑ.

Πρόγραμμα Κινητών Μονάδων Ε.Ο.Δ.Υ.
Θα πραγματοποιηθεί rapidtests σε προσωπικό υπηρεσιών
Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και την 6η ΥΠΕ θα πραγματοποιήσει από σήμερα και τις επόμενες ημέρες rapidtests σε προσωπικό των παρακάτω φορέων/υπηρεσιών:
Στα Ιωάννινα: Δικαστικό Μέγαρο (Διοικητικούς υπαλλήλους, Δικαστικούς Επιμελητές, Δικηγόροι), Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, ΚΤΕΟ, Τελωνείο Ιωαννίνων, Δήμος Πωγωνίου (προσωπικό), Πυροσβεστικές υπηρεσίες, ΕΚΑΒ.
Στην Άρτα: 4ΟΔημ. Σχολείο Άρτας, Δημ. Σχολ. Γραμμενίτσας, Δημ. Σχολείο και νηπιαγωγείο Κομποτίου, Υπηρεσίες Π.Ε. Άρτας, Υπηρεσίες Δήμου Αρταίων, Δημ. Σχολείο Καλαμιάς. Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Στην Πρέβεζα: Ειδικό Σχολείο Πρέβεζας, Δημοτικό Σχολείου Καναλίου, Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (Σαμψούντα)- Ιερείς και Ιεροψάλτες Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρέβεζας.
Το πρόγραμμα θα ανανεώνεται βάσει του προγραμματισμού.
Για την προσέλευση των εργαζομένων κ.α. τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κορονοϊός. Υποχρεωτική μείωση ενοικίου για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2020
Για το μήνα Οκτώβριο 2020 υποχρεωτική μείωση ενοικίου 40% δικαιούνται:
α) Μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, η οποία εδρεύει ή έχει υποκατάστημα σε Περιφερειακή Ενότητα που εντάχθηκε για τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες κατά τον μήνα Οκτώβριο σε επιδημιολογικό επίπεδο «πολύ υψηλό»
β) Συμβάσεις μίσθωσης κύριας κατοικίας, για εργαζόμενους ή συζύγους ή τα έτερα μέρη συμφώνου συμβίωσης εργαζόμενων σε επιχειρήσεις οι οποίες κηρύχθηκαν κατά το μήνα Οκτώβριο 2020, για τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες, σε επιδημιολογικό επίπεδο «πολύ υψηλό» και των οποίων έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας.
γ) Συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τέκνου – εξαρτώμενου μέλους που φοιτά σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση που εδρεύει ή έχει υποκατάστημα σε Περιφερειακή Ενότητα που εντάχθηκε, εντός του μήνα Οκτωβρίου 2020, για τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες, σε επιδημιολογικό επίπεδο «πολύ υψηλό», και του οποίου έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας.

Με το όπλο παρά πόδας οι κυνηγοί
Δεν αλλάζουν οι κυβερνητικές αποφάσεις
Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς σε ερώτηση του βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Β. Κεγκέρογλου σχετικά με την εξαίρεση της κυνηγετικής δραστηριότητας και της αλιείας από τις απαγορεύσεις που ισχύουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Ο κ. Χαρδαλιάς επικαλέστηκε τις θέσεις των μελών της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που επέμειναν αρνητικά για λόγους που σχετίζονται με τη μετακίνηση, όπως ανέφερε και όχι για κάτι άλλο που να έχει σχέση με την ίδια τη δραστηριότητα και οι κυνηγοί παραμένουν με το όπλο παρά πόδας, μέχρι νεωτέρας.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία και να πειθαρχήσουμε. Η Αστυνομία έχει ήδη επιβάλει πρόστιμα και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και το διάστημα μέχρι να λήξει η απαγόρευση. Θα εφαρμόσουμε το νόμο και ταυτόχρονα θα αγωνιστούμε για να αποδείξουμε, ότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας. Είμαστε σωματεία συνεργαζόμενα με την Πολιτεία και δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι κραυγές από κανέναν. Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι στην κυβέρνηση που μας ακούνε και έχουν διάθεση να συζητήσουν και να βρούμε κοινά αποδεκτή λύση. Εμείς δε ζητάμε την επιστροφή των χρημάτων που έχουμε δώσει, ζητάμε την επιστροφή του κυνηγίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ευάγγελος Λύτρας.