Πρόσληψη Γαστρεντερολόγου στο Νοσοκομείο Άρτας

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ανακοινώνει ότι μετά από απόφαση του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. προσλήφθηκε στο Γ.Ν. Άρτας η Ιωάννα Μουσαβερέ, επικουρικός ιατρός, ειδικότητας Γαστρεντερολογίας. Η προσλαμβανόμενη θα παρέχει τις υπηρεσίες της μέχρι την 12η Μαρτίου 2024.

Έναρξη αιτήσεων για την Πρόσκληση Σχεδίων βελτίωσης έτους 2023
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι εκδόθηκε η υπ’ αρ. 534/13-3-2023 Πρόσκληση της Δράσης 4.1.5 : «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων” του ΠΑΑ της Ελλάδας 2014-2022.
Οι βασικές προϋποθέσεις επιλεξιμότητας, οι επιλέξιμες δαπάνες και το ύψος της Οικονομικής στήριξης αναφέρονται στην ανωτέρω Πρόσκληση.
Η Πρόσκληση και η Υπουργική Απόφαση της Δράσης 4.1.5 είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου (www.php.gov.gr) στις «Ανακοινώσεις» και στην «Ενημέρωση αγροτών» και στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΑΤ (www.agrotikianaptixi.gr/Μέτρο 4).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν μία αίτηση στήριξης, ηλεκτρονικά, στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr από 15/03/2023 έως 16/05/2023 και ώρα 13:00.

Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – Η Νέα Εποχή
«Κλειδί της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης είναι η διαβούλευση τοπικών φορέων και πολιτών»
Το νέο εργαλείο της εκπόνησης ενός σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο οι πόλεις να αναπτύξουν νέες υποδομές, οι οποίες θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή και θα ενισχύσουν ενεργά την οικονομική και κοινωνική συνοχή τους συζητήθηκε στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου RGC που διοργάνωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος. Κατά τη διάρκεια της περιόδου προγραμματισμού 2014-2020, παρουσιάστηκαν διάφορα εμπόδια και δυσλειτουργίες στην εφαρμογή αυτών των στρατηγικών, τα οποία αποτελούν παράδειγμα για να επιτύχουμε τους στόχους μας κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027», επισήμανε το Εκτελεστικό Μέρος της Διαχειριστικής Αρχής , Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Γλυκερία Κατηφόρη. Ωστόσο, σημαντική χαρακτήρισαν την προσπάθεια, που έγινε το προηγούμενο διάστημα, δεδομένων των πολλαπλών κρίσεων, τόσο η προϊσταμένη της Μονάδας Συντονισμού των ΠΕΠ, Υπουργείο Ανάπτυξης Μαρίνα Κουτσουρή όσο και η Συντονίστρια του Κύκλου Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάλυσης ΕΝΑ Ευγενία Φωτονιάτα. Στη συζήτηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην έλλειψη χρηματοδότησης και στην ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών. Το συντονισμό ανέλαβε η Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακής Αχαΐας Ηρώ Τσιμπρή.

Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»
Συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού
Από την Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ για τη ΛΕΥΚΑΔΑ» κατατέθηκε αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας να συζητηθεί στην 1η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το νομοσχέδιο που αφορά την ιδιωτικοποίηση του νερού.
Στην επιστολή αναφέρονται:
«κ. Πρόεδρε,
Είμαστε σίγουροι πως γνωρίζετε ότι το τελευταίο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με fast truck διαδικασίες, αφορά την ιδιωτικοποίηση του νερού, παρά τις αλλεπάλληλες και αντίθετες αποφάσεις του ΣτΕ, την σαφή θέση που έχει υιοθετήσει η ΚΕΔΕ εναντίον αυτού του εκτρώματος αλλά και τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις στην συγκεκριμένη απόπειρα.
Είναι προφανές και επιβαλλόμενο το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα και να τοποθετηθεί σχετικά με την επιχειρούμενη εγκληματική ενέργεια ιδιωτικοποίησης ενός βασικού δημόσιου αγαθού, όπως είναι το νερό.
Δεδομένης λοιπόν της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος, θεωρούμε ότι επιβάλλεται να συζητηθεί στην 1η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και γι’ αυτό ζητάμε να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη.
Η σχετική εισήγηση και ο ορισμός του εισηγητή θα σας σταλούν έγκαιρα».

Η Ελλάδα που δεν αλλάζει
Διαδικτυακή εκδήλωση της ΑΚΤΙΔΑΣ
Ο όμιλος πολιτικής σκέψης και δράσης ΑΚΤΙΔΑ διοργανώνει την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, από ώρα 19.00, διαδικτυακή (μέσω της πλατφόρμας Zoom) εκδήλωση, με διάλεξη του Κώστα Μελά, αντιπροέδρου του ΔΣ της ΑΚΤΙΔΑΣ, Οικονομολόγου, καθηγητής Πανεπιστημίου. Το θέμα της διάλεξης, μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη θα είναι:
«Η Ελλάδα που δεν αλλάζει»
Τον ομιλητή θα παρουσιάσει και θα συντονίσει την εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας της ΑΚΤΙΔΑΣ, Μάκης Γιομπαζολιάς, δημοσιογράφος.
Τη διάλεξη μπορείτε να παρακολουθήσετε, μέσω Zoom, όπου μπορείτε να μπείτε, χρησιμοποιώντας το παρακάτω ειδικό link: https://us02web.zoom.us/j/85654290319?pwd=QVdHM3ZjUmpoWSs0TThrMTAxdkVVdz09, που αναφέρεται και στην πρόσκληση που σας αποστέλλουμε συνημμένα.
Οι εισερχόμενοι στην πλατφόρμα θα έχουν τη δυνατότητα παρεμβάσεων – ερωτήσεων και οι υπόλοιποι θα μπορούν να την παρακολουθήσουν ελεύθερα στο Facebook και το YouTube.
Ολόκληρο το video της εκδήλωσης θα αναρτηθεί την επομένη ημέρα στην ιστοσελίδα της ΑΚΤΙΔΑΣ, που είναι επισκέψιμη στη διεύθυνση: www.aktida.net.