Πρώτα Θα γίνουν Οι δύο κόμβοι

Δρομολογείται το έργο της «δίδυμης γέφυρας» στον Άραχθο

Εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 35.960 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης

Ένας κόμβος στο «άγαλμα του Τσολιά» πριν τη γέφυρα

Ο άλλος κόμβος στη διασταύρωση για Κορωνησία-Νεοχώρι μετά

Η απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, να εγκρίνει 35.960 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή δύο κόμβων που θα συνδέουν τη νέα «δίδυμη γέφυρα» στον Άραχθο, δείχνει πως δρομολογείται η ανακατασκευή της παλιάς –και ξεπερασμένης τεχνικά- γέφυρας που συνδέει την πόλη της Άρτας με τον κάμπο και εκείθεν τους άλλους νομούς της Ηπείρου.
Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Ηπείρου να αναθέσει μελέτες για δύο κόμβους στην πόλη της Άρτας καταδεικνύει την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς η ανακατασκευή της υπάρχουσας γέφυρας και κατασκευή νέου κλάδου δίπλα στον παλιό, προφανώς είναι πρώτα να γίνουν οι δύο κόμβοι και να ακολουθήσει η γέφυρα.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκε μελέτη για κόμβο στο άγαλμα του Τσολιά και μελέτη για κόμβο στη διασταύρωση προς Κορωνησία – Νεοχώρι – Γραμμενίτσα – εθνική οδό προς Φιλοθέη.

Ανακοίνωση ΠΕ Άρτας
Σχετικά με το θέμα αυτό, αλλά και με τις άλλες αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνεδρίαση της Τρίτης, η ΠΕ Άρτας με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε την υλοποίηση των κάτωθι έργων:
• «Μελέτη κόμβων σύνδεσης του εθνικού οδικού δικτύου με την γέφυρα Άρτας».

Το εν λόγω έργο αφορά τον ανασχεδιασμού των δύο κόμβων (πριν και μετά τη νέα γέφυρα Αράχθου στην είσοδο της πόλης της Άρτας) και τη μετατροπή τους από ισόπεδους σηματοδοτούμενος σε κυκλικούς, ώστε αυτοί να προσαρμόζονται ασφαλώς και σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές – κανονισμούς με τη νέα γέφυρα και για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας.

Ειδικότερα,
α). μελέτη για κόμβο στο άγαλμα του Τσολιά
β). μελέτη για κόμβο στη διασταύρωση προς Κορωνησία – Νεοχώρι – Γραμμενίτσα – εθνική οδό προς Φιλοθέη.
Επίσης
• Εργασίες συντήρησης – βελτίωσης οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας συνολικού προϋπολογισμού 250.000 €.
• Καθαρισμό αποστραγγιστικών τάφρων που εκβάλλουν στον Αμβρακικό κόλπο.
• Καθαρισμό – διάνοιξη υφιστάμενης αντιπυρικής ζώνης στην Τ.Κ Παντάνασσας.
• Μεταφορά νερού για την κάλυψη αναγκών μετακινούμενων κτηνοτρόφων στον Ν. Άρτας (Κορφοβούνι, Σκουληκαριά, Μεγαλόχαρη, Πηγές).

Ανακοίνωση της Περιφέρειας
Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ηπείρου ενημερώνει πως δημοπρατείται το αρδευτικό έργο Μέσου Ρου Καλαμά.
Συγκεκριμένα στη δημοπράτηση ενός ακόμη αρδευτικού έργου προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου με απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής. Πρόκειται για το «Αρδευτικό έργο Μέσω Ρου Καλαμά», το οποίο με προϋπολογισμό 6.200.000 ευρώ, είναι το τελευταίο της σειράς που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Άλλες δημοπρατήσεις:

Η Π.Ε. ενέκρινε επίσης τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων:
• «Εργασίες συντήρησης – βελτίωσης οδικού δικτύου στα όρια της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024»,προϋπολογισμού € 100.000.
• «Βελτίωση – συντήρηση ορεινού οδικού δικτύου της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 150.000,
• «Επείγουσες εργασίες για την άμεση λειτουργία του έργου ‘’Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά’’», προϋπολογισμού 371.752€
• «Επείγουσες συμπληρωματικές εργασίες στο έργο «Βιοκλιματική Ανάπλαση και ενσωμάτωση τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία», προϋπολογισμού 171.000 ευρώ,

Ανάδειξη αναδόχων
Η Π.Ε. ανέδειξε:
• Τον προσωρινό ανάδοχο (Άγγελο Τσιμπίκη» του έργου: «Καθορισμός και προστασία όχθεων ρεμάτων, άρση προσχώσεων και αποκαταστάσεις αντιπλημμυρικών έργων Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
• Τον οριστικό ανάδοχο (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε. ) του έργου «Βελτίωση βατότητας της επαρχιακής οδού από Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης μέχρι Δροσοπηγή», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ»,
Επίσης με αποφάσεις της Π.Ε.:
• Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, για την υλοποίηση του έργου «Στερεωτικές εργασίες στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Δικόρφου Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 150.000.