Πρώτη Γενική Συνέλευση του νεοσύστατου Συλλόγου «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALZHEIMER ΑΡΤΑΣ»

Η προσωρινή διοίκηση του νεοσύστατου Συλλόγου με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALZHEIMER
ΑΡΤΑΣ» γνωστοποιεί ότι πραγματοποιεί την πρώτη του Γενική Συνέλευση στις 6.11.2021 και
ώρα 18.00 στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας.
Στην Γενική Συνέλευση θα λάβει μέρος η Εθνική Συντονίστρια για την Άνοια, Πρόεδρος της
Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALZHEIMER
ΑΡΤΑΣ» κ. Παρασκευή Σακκά.
«Καλωσορίζουμε την συμμετοχή οποιουδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση και
στην υλοποίηση των στόχων του Συλλόγου» σημειώνεται σε ανακοίνωση που υπογράφει η Βίλμα Βήχα
Πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALZHEIMER ΑΡΤΑΣ».

 

Ευχαριστήριο από την Ελπίδα Γιώτη

30/10/2021. Ωρα 2:00μμ εκκίνηση του αγώνα ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ 142 χλμ ενός αγώνα που αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα πέρασαν οι αθλητές:
-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Ένας αγώνας του οποίου το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του κινήθηκε στον ορεινό όγκο του όρους Ταΰγετου και μάλιστα τις νυχτερινές ώρες.
Η συμμετοχή στον αγώνα με χρονικό όριο 24ων ωρών και ο τερματισμός μου σε 21:14:27 64η σε 80 οι οποίοι κατάφεραν να τερματίσουν από τους 100 που πήραν εκκίνηση είναι αφιερωμένος σε αυτούς που πίστεψαν σ΄εμένα και με υποστήριξαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς αυτής μου της προσπάθειας ELS Maria Tzouvaras και ΜΠΕΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
Με τον τερματισμό μου στον αγώνα στέφθηκε με επιτυχία η μοναδική γυναικεία εκπροσώπηση της Ηπείρου και της Άρτας σε αυτές τις υπεραποστάσεις.
Ευχαριστώ όλους αυτούς που με συνόδευσαν με την θετική τους ενάργεια.
Ελπίδα Γιώτη
Αθλήτρια υπεραποστάσεων

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη μείωση του clawback (ΕΟΠΥΥ)
«Να τροποποιηθεί ή να αποσυρθεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για την προείσπραξη της επικειμένης υπέρβασης δαπάνης (clawback) στις εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων» ζητούν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έπειτα από πρωτοβουλία της Μερόπης Τζούφη. Την ερώτηση συνυπογράφει και η βουλευτής ‘Αρτας και Γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη.
Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, οι βουλευτές τονίζουν πως οι νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης οδηγούν τις συγκεκριμένες εταιρείες σε οικονομική ασφυξία, μετακυλούν τη δαπάνη στους ασθενείς -κυρίως σε αυτούς που χρειάζονται αναπνευστικές συσκευές, ενώ επιβαρύνουν περαιτέρω το ΕΣΥ.
Πιο συγκεκριμένα, οι διατάξεις που θεσπίστηκαν το Μάρτιο του 2021 προβλέπουν την παρακράτηση του 46% των αποζημιώσεων με τη μορφή clawback, τη στιγμή που εκκρεμεί η αποπληρωμή των επιστροφών του 2020 και του 1ου εξαμήνου του 2021.
Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταφέρουν στη Βουλή την αγωνία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παρόχων Υγείας, ζητώντας από τον υπουργό Υγείας να αποσύρει ή να τροποποιήσει την απόφαση για την προκαταβολική είσπραξη του clawback, ώστε να μη διαταραχθεί η δραστηριότητα των εταιρειών ιατροτεχνολογικών προϊόντων και να διασφαλιστεί η πλήρης κάλυψη των ασθενών.

Στη Βουλή των Ελλήνων ο Καραϊσκάκης και οι ναύαρχοι του Ναυαρίνου 
Η Βουλή των Ελλήνων φιλοξενεί, εδώ και λίγες μέρες, τέσσερις σημαντικούς πίνακες ζωγραφικής, με ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Στην Αίθουσα των Υπασπιστών, στον πρώτο όροφο του Μεγάρου της Βουλής, όπου αναπτύσσεται το κυρίως τμήμα της επετειακής έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά», προστέθηκαν τα πορτραίτα των τριών ναυάρχων της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827). Οι προσωπογραφίες των Codrington (Κόδριγκτον), de Rigny (Δεριγνύ) και Heyden (Χέυδεν) συνεκτίθενται πλέον στο «Ηρώον του Αγώνα» μαζί με τους πρωταγωνιστές του ’21 που αποδίδονται στα ζωγραφικά μετάλλια, ως τοιχογραφικός διάκοσμος του χώρου.
Στον χώρο υποδοχής του Προέδρου της Βουλής, όπου λαμβάνουν χώρα οι επίσημες συναντήσεις, έχει τοποθετηθεί ο μνημειακών διαστάσεων πίνακας του Κωνσταντίνου Βολανάκη «Η αποβίβαση του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Φάληρο (1827)». Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του Δασκάλου της νεοελληνικής τέχνης, Κ. Βολανάκη, ελαιογραφία εξαιρετικής καλλιτεχνικής ποιότητας.
Και τα τέσσερα ζωγραφικά έργα αποτελούν ευγενικό δάνειο προς τη Βουλή των Ελλήνων από ιδιώτη, στην εξαιρετική συλλογή του οποίου ανήκουν, με την ευκαιρία των εορτασμών της ιστορικής επετείου των 200 χρόνων από την κήρυξη του Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Covid-19 & Εμβολιασμός – Οι πολίτες ρωτούν, οι Ειδικοί Ιατροί απαντούν
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί να συμμετέχετε στη νέα Καμπάνια Ενημέρωσης του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) με τίτλο: “Covid-19 & Εμβολιασμός – Οι πολίτες ρωτούν, οι Ειδικοί Ιατροί απαντούν”, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 – 19:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Σύνδεσμος Παρακολούθησης (link): https://us06web.zoom.us/j/86757115060
(Webinar ID: 867 5711 5060)
Όσοι πολίτες συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν επιπλέον ερωτήσεις στους ειδικούς, σχετικές με το θέμα.
Η συμμετοχή για όλους είναι ΔΩΡΕΑΝ