Πρώτη επίσημη παρουσία του Χριστόφορου Σιαφάκα σε πολυπληθές ακροατήριο

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων με την παράταξη « Άρτα, υπεύθυνα μαζί »

«ΥΠΕΥΘΥΝΑ και ΜΑΖΙ θα πορευτούμε, για ένα Δήμο αξιών»

«Καλούμε όλους όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες με εμάς, όσους πιστεύουν ότι ο Δήμος Αρταίων πρέπει να αλλάξει σελίδα, όσους θέλουν να σχεδιάσουν μαζί μας το « αύριο », και όσους ονειρεύονται μια καλύτερη Άρτα για όλους μας, να συμπορευτούν μαζί μας, να πλαισιώσουν τον συνδυασμό μας, να συμμετάσχουν στον ωραίο μας αγώνα, « υπεύθυνα και μαζί », ήταν τα λόγια με τα οποία ο Χριστόφορος Σιαφάκας, δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Αρταίων, έκλεισε την ομιλία του στην πρώτη επίσημη παρουσία του ως υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων.
Σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, που είχε γεμίσει από άκρο εις άκρον την μεγάλη αίθουσα του καφέ ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ αλλά και έξω από αυτήν, ο υποψήφιος Δήμαρχος, παρουσίασε το όνομα, το λογότυπο και τη Διακήρυξη Αρχών, θέσεων και στόχων του συνδυασμού.

«Μαζί με τους συνεργάτες μας έχουμε θέσει τους στόχους, ξέρουμε τον τρόπο, έχουμε τη θέληση και την εμπειρία και προχωράμε μπροστά! Γι αυτό δημιουργήσαμε την παράταξη « Άρτα, υπεύθυνα και μαζί. Ελάτε μαζί μας, σε μια διαδρομή που ξεκινά σήμερα!» τόνισε ο Χριστόφορος Σιαφάκας.
«Πριν από λίγους μήνες πήραμε την πρωτοβουλία και την απόφαση, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Άρτα μας, να βγούμε μπροστά και να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα Δήμο Αρταίων για τον οποίο θα είμαστε περήφανοι. Οι κοινοί προβληματισμοί μας για το Δήμο μας, η αγάπη, η αγωνία για το αύριο και το όραμά μας για τον τόπο μας, μας έφεραν εδώ σήμερα» είπε ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων, επισημαίνοντας πως «Εμείς όλοι που πιστεύουμε στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης σαν αρχέγονο κύτταρο της δημοκρατίας που βάζει στο επίκεντρο τον πολίτη, θεωρούμε υποχρέωσή μας να συστρατευτούμε συμμετέχοντας σ΄ αυτές. Συγκροτούμε λοιπόν έναν σύγχρονο , δυναμικό δημοτικό συνδυασμό και στελεχώνουμε καθημερινά το ψηφοδέλτιό μας με δραστήριους, δυναμικούς, ευαίσθητους και αποφασισμένους πολίτες από όλο το κοινωνικό, παραγωγικό, πολιτιστικό, οικονομικό, πολιτικό και συλλογικό φάσμα».

Επιτροπές
Όπως ενημέρωσε ο κ. Σιαφάκας, θα συγκροτηθούν τρεις επιτροπές με τα παρακάτω αντικείμενα:
1. Επιτροπή Συγκρότησης Ψηφοδελτίου
2. Επιτροπή σύνταξης του Δημοτικού μας Προγράμματος και
3. Επιτροπή σχεδιασμού του Εκλογικού μας Αγώνα
Άμεσα θα παρουσιαστούν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, του ψηφοδελτίου μας.

Παρουσίαση
Τον Χριστόφορο Σιαφάκα προλόγισε η κα Αγγέλα Τσώλα, η οποία, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του στον Δήμο Αρταίων, είπε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας!
Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας! Σήμερα γεννιέται μια νέα δημοτική παράταξη για το Δήμο Αρταίων με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Αρταίων ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΣΙΑΦΑΚΑ.
Μια πρωτοβουλία που θα κινείται στις σημερινές ανάγκες και απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μακριά από συνταγές και πρακτικές του παρελθόντος.
Μία κίνηση που ξεπερνά κομματικές, ιδεολογικές και προσωπικές φιλοδοξίες, για μια νέα Δημοτική Αρχή κι έναν δήμαρχο που θα διεκδικούν αποφασιστικά και δυναμικά, ξεπερνώντας τις όποιες διαφορές και διαφωνίες μας, για έναν δήμο ανθρώπινο, φιλόξενο και ελκυστικό στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Με τη συνύπαρξη νέων ιδεών, με θέληση, με γνώμονα την εμπειρία και τη γνώση, μια κίνηση που πιστεύει ουσιαστικά στη συνεργασία και το διάλογο, και όχι στο αποφασίζω και διατάζω. Όπου οφείλει να αφουγκράζεται συνεχώς τον κοινωνικό παλμό και να δίνει άμεσες και εφικτές λύσεις στον πολίτη της.
Με αυτές τις σκέψεις ας καλωσορίσουμε τον αυριανό μας δήμαρχο Αρταίων ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΣΙΑΦΑΚΑ,

Χαιρετισμός
Μετά το καλωσόρισμα ακολούθησε ο χαιρετισμός του κ. Σιαφάκα και η παρουσίαση του ονόματος και του λογότυπου της παράταξης.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Σιαφάκας μεταξύ άλλων τόνισε:
«Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι καλησπέρα σας
Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου που σήμερα είστε εδώ, μαζί μου, δίπλα μου για να ξεκινήσουμε ΜΑΖΙ, με αποφασιστικότητα, αυτήν την προσπάθεια για το δήμο μας!
Θέλω όμως να ευχαριστήσω και όσους δεν μπόρεσαν να βρεθούν κοντά μας, αλλά γνωρίζω ότι μας στηρίζουν και συμπορεύονται μαζί μας!
Πριν από λίγους μήνες πήραμε την πρωτοβουλία και την απόφαση, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Άρτα μας, να βγούμε μπροστά και να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα Δήμο Αρταίων για τον οποίο θα είμαστε περήφανοι. Οι κοινοί προβληματισμοί μας για το Δήμο μας, η αγάπη, η αγωνία για το αύριο και το όραμά μας για τον τόπο μας, μας έφεραν εδώ σήμερα.
Δεν είναι όμως μόνον αυτό!

Η αλαζονεία δυστυχώς κάποιων είναι διαβρωτική και οπισθοδρομεί την κοινωνία μας! Είναι αιτία απαξίωσης της πολιτικής! Είναι τροχοπέδη κάθε αξιόλογης πρωτοβουλίας, ατομικής ή συλλογικής και δεν βοηθάει τον τόπο μας να ανακάμψει και να προοδεύσει. Κλασική βέβαια συμπτωματολογία είναι η άρνηση του αλαζόνα στην κριτική αντιπαράθεση. Ενεργούν χωρίς να λογοδοτούν, γιατί για αυτούς φταίνε πάντα οι άλλοι! Μοιάζει σαν να ακολουθούν έναν δικό τους δρόμο, παραμιλώντας μάλιστα…..
Πιστεύοντας, όπως άλλωστε έχω ξαναπεί, πρωτίστως στη συνεργασία, τη σύνθεση, την ομαδικότητα, τη συστηματική δουλειά και τη σταθερή παρουσία δίπλα στο δημότη και με εφόδιο την εμπειρία της πρότερης θητείας μου στην αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος, μέσα από θέσεις ευθύνης διαφορετικών αντικειμένων, έχοντας συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια με αξιόλογους συναδέλφους και αξιοποιώντας πάντα και την τεχνογνωσία των ειδικών, είμαστε έτοιμοι και σε θέση, υπεύθυνα να προτείνουμε ρεαλιστικές και εφικτές λύσεις για τα προβλήματα του τόπου μας, ώστε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο.
Η ομάδα μας εμπλουτίζεται συνεχώς με ανθρώπους που οραματίζονται έναν ξεχωριστό Δήμο Αρταίων, που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά σε μια προσπάθεια που εξελίσσεται, συμβάλλοντας στον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα.
Γι΄ αυτό και θέλω να σας ευχαριστήσω ξανά από καρδιάς, όλους εσάς που από την πρώτη στιγμή ήρθατε κοντά μου, στέκεστε δίπλα μου, στηρίζετε αυτή την προσπάθεια και με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας και πραγματικά χαίρομαι γιατί είστε πολλοί, ΕΙΜΑΣΤΕ πολλοί!

Το όνομα

Σήμερα παρουσιάζουμε το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού μας. Η επιλογή μας δεν είναι βέβαια τυχαία, έχοντας πολλαπλούς και ιδιαίτερους συμβολισμούς. Το εμπνευστήκαμε από τις βασικές μας αρχές και τους στόχους που έχουμε θέσει, το εμπνευστήκαμε από τον όμορφο τόπο μας! Το όνομα λοιπόν του συνδυασμού μας είναι:
Άρτα, υπεύθυνα μαζί !
Αυτό που ζητάμε όλες και όλοι μας. Μια δημοτική αρχή που θα έχει άμεση και ουσιαστική σχέση με τους δημότες και θα αναλάβει με ευθύνη να περάσει την Άρτα στη νέα εποχή.
Στο κέντρο το ιστορικό μας γεφύρι με το ποτάμι μας, τον Άραχθο, που διασχίζει τον ορεινό όγκο του Δήμου μας, αγκαλιάζει την πόλη μας, τρέφει την πεδιάδα μας και δίνει ζωή στη θάλασσά μας, τον Αμβρακικό. Κοινή θέληση όλων μας είναι να δώσουμε ζωή σ’ αυτόν τον τόπο, όπως μας την δίνει η φύση και η μορφολογία του, με ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων. Θα το κάνουμε πράξη ΜΑΖΙ. Είναι ΕΥΘΥΝΗ όλων μας και μπορούμε να το κάνουμε!…….
ΜΑΖΙ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ θα λειτουργούμε για μια ανεξάρτητη και αδέσμευτη Δημοτική Αρχή.
ΥΠΕΥΘΥΝΑ και ΜΑΖΙ θα ιεραρχούμε τα προβλήματά μας και τους στόχους μας, ΥΠΕΥΘΥΝΑ και ΜΑΖΙ θα πορευτούμε, για ένα Δήμο αξιών, για έναν τόπο που θέλεις να ζεις!
Θα κινηθούμε ανοιχτά και στο φως της ημέρας, μακριά από παρασκήνια, πιέσεις και εκβιασμούς, μικροπολιτικές και αλαζονικές συμπεριφορές.
Προχωράμε για μια Άρτα για όλους, για μια Άρτα προοπτικής και ελπίδας και σας καλούμε, ΥΠΕΥΘΥΝΑ και ΜΑΖΙ, σε αυτόν τον όμορφο αγώνα, ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ….

Η διακήρυξη

Για την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Αρχών, Θέσεων και Στόχων του συνδυασμού « Άρτα, υπεύθυνα μαζί»
ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ, είπε μεταξύ άλλων:
Συνδημότισσες και συνδημότες,
Έχουμε κάτι κοινό…..
Είμαστε ενεργοί πολίτες, είμαστε συνειδητοποιημένοι πολίτες, που γνωρίζουμε καλά ότι τίποτε δε θα αλλάξει, αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς.
Είμαστε μία πολυσυλλεκτική ομάδα ανθρώπων, που το κοινό μας « πιστεύω » αποτελεί η πόλη μας!
Ο συνδυασμός μας « Άρτα, υπεύθυνα μαζί », έρχεται να λειτουργήσει, με όρους ανεξαρτησίας κι όχι με όρους μικροπολιτικής αντιπαράθεσης με τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Οι αρχές και οι θέσεις του συνδυασμού μας, είναι ίδιες με αυτές όλων των συνδημοτών μας, που αγαπούν και νοιάζονται τον τόπο μας.
Αρχές, που πρέπει να διακρίνουν τη Δημοτική Αρχή: η απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση, ο σεβασμός των ανθρώπινων αξιών, η δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση και αντιμετώπιση του συνόλου των δημοτών και των πολιτών του δήμου μας.

ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ
– Δημοκρατική λειτουργία, χρηστή και διάφανη διοίκηση, ειλικρίνεια και αξιοπιστία σε κάθε μας ενέργεια, πράξη και εξαγγελία.
– Διεκδικήσεις χωρίς ανέξοδους λαϊκισμούς και επικοινωνιακούς ακροβατισμούς
– Εγκαταλείπουμε τη λογική της διαχείρισης και υιοθετούμε πορεία ανάπτυξης.
– Με συμμετοχική αντίληψη στο σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την υλοποίηση και τη λειτουργία του Δήμου.
– Με ενεργό ρόλο των δημοτών μας!
– Με αξιοποίηση της επαγγελματικής, κοινωνικής και εθελοντικής εμπειρίας όλων, γιατί όλοι ΜΑΖΙ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ μπορούμε!
– Με εργασιακή ειρήνη στη λειτουργία του Δήμου μας.
Ως Βασικούς μας στόχους θέτουμε :
– Την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας με σχεδιασμό και υλοποίηση Έργων που πρωτίστως φέρνουν εισόδημα και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
– Την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Δήμο μας, με ίσες ευκαιρίες για όλους τους κατοίκους στην πόλη, αλλά και στα χωριά του κάμπου μας και του ορεινού μας όγκου.
– Την Αξιοποίηση όλης της δημοτικής περιουσίας, υπέρ των αδύναμων οικονομικά συνδημοτών μας.
– Την άμεση ιεράρχηση όλων των ζητημάτων και προβλημάτων των δημοτικών διαμερισμάτων -που τα γνωρίζουμε – με ταχεία προώθηση εκείνων που θα φέρουν και την ισόρροπη ανάπτυξή
τους.

– Την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που θα καταστήσουν το Δήμο μας ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης.
– Τη διαμόρφωση και το σχεδιασμό της ατζέντας του αύριο, ΜΑΖΙ με τους συμπολίτες μας, έχοντας ανοιχτά τα αυτιά, τα μάτια, την καρδιά μας και κυρίως τις πόρτες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.
– Την καθιέρωση της «ΩΡΑΣ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ», σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάθε 6 μήνες, για απαντήσεις σε επίκαιρες ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.
– Την διεύρυνση και λειτουργική αξιοποίηση όλων των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων.
– Την τουριστική αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, όπως παλιά.
– Την τουριστική αξιοποίηση της ενότητας Φράγμα Πουρναρίου, Άραχθος και Αμβρακικός.
– Τη στήριξη και ενίσχυση καινοτόμων ιδεών και πρωτοβουλιών, ατομικών και συλλογικών.
Ο συνδυασμός μας « Άρτα, υπεύθυνα μαζί » με αυτή τη διακήρυξή του,
δίνει το στίγμα του και σας καλεί να συμπορευτείτε μαζί μας, ισότιμα,
χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Ο Δήμος έχει ανάγκη από τη
συμμετοχή όλων μας!».