Πρώτο κουδούνι στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας

Στο χώρο θα δημιουργηθεί νέο ΚΔΑΠΜΕΑ

Το πρώτο σχολικό κουδούνι χτύπησε και για το 1οΕιδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας, καθώς και για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Τα σχολεία επισκέφτηκαν κατά την ημέρα του αγιασμού ο Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Όπως σημειώνεται και σε σχετική ενημέρωση από το Δήμο, ειδικότερα, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας, ο Διευθυντής του σχολείου Χρήστος Γεώργος μαζί με τον Δήμαρχο κ. Τσιρογιάννη, είδαν από κοντά τις αίθουσες αλλά και τον αύλειο χώρο, όπου πρόσφατα τοποθετήθηκε ελασυνθετικός τάπητας. Ενώ εκτενής κουβέντα έγινε για το νέο κτίριο στο Γλυκόριζο που βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος «Είναι στα σχέδια μας στο χώρο που στεγάζεται τώρα το Ειδικό Σχολείο, να προχωρήσουμε στην δημιουργία νέου ΚΔΑΠ ΜΕΑ».

Ειδικότερα, ο Χρήστος Τσιρογιάννης είπε πως «Με συνεχείς προσπάθειες και με τη δημιουργία δομών επιδιώκουμε την ουσιαστική στήριξη όλων των παιδιών.Η κατασκευή του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Γλυκόριζο με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ, είναι από τα έργα που έχουμε ξεχωρίσει. Ως Δήμος καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε έως τον Μάρτιο να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες και να τοποθετηθεί ο εξοπλισμός. Πρόκειται ασφαλώς για μια μεγάλη υπόθεση για τα ίδια τα παιδιά, για τους γονείς αλλά και για την κοινωνία μας».

Πρώτο κουδούνι όμως είχαμε και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Μαζί με τον Δήμαρχο, στον αγιασμό παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Δημήτρης Σφήκας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας και σύσσωμη η οικογένεια των υπαλλήλων του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ανταλλάσσοντας ευχές για υγεία και καλή σχολική χρονιά.
Στο σημείο αυτό, αξίζει να γίνει ειδική μνεία στο έργο του Κέντρου, του Προέδρου και των εργαζομένων του, κάτι που ασφαλώς επεσήμανε και ο Δήμαρχος. Γιατί είναι αλήθεια πως οι άνθρωποι του Κέντρου παράγουν πραγματικό έργο, δικαιώνοντας τις προσδοκίες της κοινωνίας, των οικογενειών και του Δήμου. Οι εργαζόμενοι εκεί, «μάχονται» ώστε να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών, πάντα σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της Άρτας.

Όπως λένε και οι ίδιοι: «Θέλουμε τα παιδιά να βγουν από το σπίτι, να αναπτυχθούν και να κοινωνικοποιηθούν. Λύσαμε το πρόβλημα της μετακίνησης με ένα να σύγχρονο λεωφορείο (minibus). Έτσι, προχωράμε και στην δημιουργία δεύτερου ΚΔΑΠ ΜΕΑ ώστε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των παιδιών, ακόμη και από άλλους γειτονικούς Δήμους».