Πυρκαγιά στα Τζουμέρκα

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή στο Αθαμάνιο των Κεντρικών Τζουμέρκων. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν δύο αεροσκάφη πετζετέλ και ένα ελικόπτερο ενώ παραμένουν στο σημείο επίγειες δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα για την επιτήρηση και την πλήρη κατάσβεση.
Από την φωτιά κάηκαν δύο περίπου στρέμματα δασικής έκτασης.

Πιο συγκεκριμένα η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι 24/6 σε ορεινή και χορτολιβαδική περιοχή του Αθαμάνιου Άρτας, προκαλώντας συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξεκίνησε σε απομακρυσμένο και δύσβατο σημείο, καθιστώντας το έργο της κατάσβεσης εξαιρετικά δύσκολο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντέδρασαν άμεσα στην έκτακτη κατάσταση. Τρία πυροσβεστικά οχήματα κατευθύνθηκαν γρήγορα προς την περιοχή, συνοδευόμενα από μια ομάδα πεζοπόρου της ΕΜΟΔΕ, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες. Η επιχείρηση κατάσβεσης ήταν επείγουσα λόγω της γεωγραφικής δυσκολίας και του κινδύνου εξάπλωσης της φωτιάς.

Λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας και της δύσβατης φύσης του εδάφους, κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή εναέριων μέσων. Ένα αεροσκάφος PZL από το Άκτιο και ένα ελικόπτερο από το αεροδρόμιο Αράξου ενεργοποιήθηκαν άμεσα, προσφέροντας κρίσιμη υποστήριξη από τον αέρα. Τα εναέρια μέσα αναμένεται να ρίξουν νερό και επιβραδυντικό υλικό, ενισχύοντας τις επίγειες προσπάθειες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες σε ένα περιβάλλον με πυκνή βλάστηση και απότομες κλίσεις, που δυσχεραίνουν την πρόσβαση και την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων. Οι πεζοπόροι της ΕΜΟΔΕ, εξοπλισμένοι με ειδικό εξοπλισμό, επιχειρούσαν να φτάσουν στα πιο δύσβατα σημεία για να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.