Π.Σ.Ε.-Κατάθεση στεφάνου στον Ιερό χώρο του Σουλίου

*Ολιγομελής αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρυσόστομο (Μάκη) Χήτο – Κιάμο κατεθέσε την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 στεφάνι στον ιερό χώρο του Σουλίου, στο μνημείο όπου απεικονίζεται η ακατάβλητη – ηρωική ψυχή των Σουλιωτών.
Οι τελετές μπορεί, λόγω της πανδημίας να αναβάλλονται ή και να περιορίζουν τον αριθμό των συμμετεχόντων, η εθνική συνείδηση όμως λειτουργεί ως «άκαυτη βάτος». Ελάχιστος φόρος τιμής και ύψιστο εθνικό καθήκον.

Συνεδριάζει ο Σύνδεσμος Απορριμμάτων
Ο προϋπολογισμός και η τιμολογιακή πολιτική στα θέματα
Συνεδριάζει την Τρίτη 1 Ιουνίου και σε δύο συνεχείς, αλλά ξεχωριστές διαδικασίες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου όπου θα εγκρίνει τεχνικό πρόγραμμα, τιμολογιακή πολιτική και προϋπολογισμό.
Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Ιουνίου και ώρα 13:00 με τηλεδιάσκεψη. Στις 14:00 σε ειδική συνεδρίαση, θα ακολουθήσει η έγκριση του Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Α̟ποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, οικονομικού έτους 2021.
Η συνεδρίαση του ΑΣΔΣΑ για πρώτη φορά θα προβληθεί online από το κανάλι του Φορέα στο youtube και το σχετικό σύνδεσμο: https://youtu.be/c71EQe2ccIE

Συλλυπητήρια του «ΣΚΟΥΦΑ»
Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης “Ο ΣΚΟΥΦΑΣ” εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του τελευταίου Αρτινού Έλληνα επιζώντα του Ολοκαυτώματος και επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας Ισαάκ Μιζάν.
Θα τον θυμόμαστε για την ευγένεια και την ανθρωπιά του.
Χρέος μας να μην αφήσουμε την μνήμη να χαθεί.
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Συνάντηση Καψάλη με Σκρέκα
Σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Πωγωνίου και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης κατά τη διάρκεια συνάντησης, παρουσία της Βουλευτού Ιωαννίνων κ. Μαρίας Κεφάλα.
Ο κ. Καψάλης έθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος μια σειρά ενεργειακών και περιβαλλοντικών θεμάτων που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με το Αιολικό Πάρκο και την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτίρια ενώ ενημερώθηκε για τις προσκλήσεις που θα ανοίξουν προσεχώς και αφορούν τις επενδύσεις στον τομέων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η γνώμη της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τα ενεργειακά έργα και έλαβε την διαβεβαίωση ότι όλα τα ζητήματα θα εξεταστούν με τη δέουσα προσοχή.

ΔΕΕΠ ΝΔ ΑΡΤΑΣ: επισπεύδει την 7η τακτική αιμοδοσία των μελών της
Η Διοικούσα Επιτροπή της Εκλογικής Περιφέρειας της Νέας Δημοκρατίας Άρτας ανταποκρινόμενη στην επείγουσα έκκληση των φορέων Υγείας της χώρας για αίμα επισπεύδει την 7η τακτική αιμοδοσία των μελών της η οποία θα γίνει την Δευτέρα 7 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Δημητρίου.
Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΕΠ ΝΔ ΑΡΤΑΣ, αναφέρεται: «Ευχαριστούμε το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της αιμοδοσίας και φυσικά την Ιερά Μητρόπολη Άρτης για την παραχώρηση του χώρου.Καλούμε όλα τα μέλη μας να προσέλθουν, έχοντας λάβει όλα τα μέσα ατομικής προστασίας και προφύλαξης κατά της διασποράς της πανδημίας και καλώντας στο τηλέφωνο 6974783030 σχετικά με πληροφορίες για την τηρηθείσα διαδικασία. Ώρες προσέλευσης 9:00-13:00».

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων για την απώλεια του Ισαάκ Μιζάν
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων πληροφορούμενο το θάνατο του τελευταίου Έλληνα επιζώντα του Ολοκαυτώματος, από την (πρώην) Ισραηλιτική Κοινότητα Άρτας Ισαάκ Μιζάν, αλλά και εις μνήμη όλων των μελών της Εβραϊκής κοινότητας της Άρτας που έχουν αποβιώσει αποφάσισε ομόφωνα :
1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Την ονοματοδοσία μιας οδού ή ενός κοινόχρηστου χώρου, όπου θα φέρει το όνομά του, ως τον τελευταίο επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος από την (πρώην) Ισραηλιτική Κοινότητα Άρτας, αλλά και εις μνήμη όλων των μελών της Εβραϊκής κοινότητας της Άρτας που έχουν αποβιώσει, μετά από σχετική πρόταση και πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.
3. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Aρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, στην εξόδιο ακολουθία τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, στις 14:00, στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Νίκαιας στην Αθήνα.

Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη 
Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” πρόταση ανάπλασης πλατειών της Σκουληκαριάς
Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” υποβλήθηκε πρόταση ανάπλασης στη βάση παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των επετειακών πλατειών της Σκουληκαριάς γενέτειράς του Καραϊσκάκη και των Πηγών ιστορικής έδρας του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη .
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμαρχο Περικλή Μίγδο, κατατέθηκε ώριμη πρόταση χρηματοδότησης στην Πρόσκληση ” Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021″ του “Αντώνης Τρίτσης” με προϋπολογισμό 281.000 ευρώ η οποία αφορά την βιοκληματική ανάπλαση των πλατειών της Σκουληκαριάς και των Πηγών.
Για την κατάθεση της πρότασης ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη εξασφάλισε την απαιτούμενη βεβαίωση από την Επιτροπή “Ελλάδα 21” ότι η Πρόταση εμπίπτει στη σκοπιμότητα της Πρόσκλησης δεδομένου ότι συνάδει με το Άξονα Προτεραιότητας “Παιδεία , Πολιτισμός , Τουρισμός και Αθλητισμός.

Π.Ε. Άρτας: Βεβαίωση ασκήσεως επαγγέλματος Φαρμακοποιού
Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ανακοινώνεται ότι, η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την χορήγηση βεβαίωσης ασκήσεως επαγγέλματος Φαρμακοποιού, της εξεταστικής περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, λήγει την Παρασκευή 18-06-2021.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα γραφεία της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Άρτας, Κοσμά Αιτωλού 10, Α΄ όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2681363511-512.