Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: η κυβέρνηση δεν προετοίμασε το ΕΣΥ, όπως έπρεπε

Η κυβέρνηση ΝΔ δεν προετοίμασε το ΕΣΥ, όπως έπρεπε, είπε σε συνέντευξη ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Θεσσαλίας και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, μιλώντας για την διαχείριση του δεύτερου κύματος Κορονοιού.
Στη δεύτερη φάση της πανδημίας, που ήταν ακόμα πιο απειλητική, υπάρχουν απανωτές οι αστοχίες και έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης και των στελεχών της. Οι παραλείψεις της μας φέρνουν στα όρια του καθολικού lockdown προκαλώντας, ταυτόχρονα, στο ΕΣΥ ασφυξία.

Αρχές άνοιξης και προς το καλοκαίρι, όταν η κυβέρνηση άνοιξε τον τουρισμό μετα βαΐων και κλάδων, θυσίασε τα όποια αποτελέσματα είχαμε με θυσίες κερδίσει μέχρι τότε και το πρόβλημα διογκώθηκε.
Χωρίς αυστηρά υγειονομικά πρωτοκόλλα και χωρίς τεστ τόσο στην ενδοχώρα όσο και στα σύνορα, τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται με γεωμετρική ταχύτητα.
Μέχρι και ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον πέρασε από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ανενόχλητος και έφτασε στον Βόλο σε μια περίοδο, τότε που υποτίθεται ότι ήταν κλειστά.
Πριν από ένα μήνα ο κ. Μητσοτάκης και μια σειρά υπουργών του έλεγαν ότι δεν υπάρχει σενάριο lockdown κατηγορηματικά είτε σε κεντρικό είτε σε περιφερειακό επίπεδο.

Δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο πορεύθηκε η κυβέρνηση άφησε τρύπες που οδήγησαν στο lockdown της Θες/νίκης και των Σερρών με ανοιχτό το ενδεχόμενο και για την Αττική πιά και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο για τους πολίτες υγειονομικά και οικονομικά.
Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως το Κίνημα Αλλαγής, από τις 119 κλίνες ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης οι 74 κλίνες είναι ΜΕΘ covid από αυτές οι 57 είναι ήδη κατειλημμένες ενώ υπάρχουν 297 διασωληνωμένοι λόγω covid.
Αυτό σημαίνει πως πολύ γρήγορα θα γεμίσουν.
Παράλληλα σε συναγερμό έχει τεθεί το νοσοκομείο “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη αλλά και του ΑΧΕΠΑ.

Πως προστατεύει η κυβέρνηση τους υγειονομικούς και το προσωπικό των νοσοκομείων; Πότε θα εντάξει το σύνολο των υγειονομικών στα βαρέα και στα ανθυγιεινά; Ερωτήματα που σωρεύονται και μένουν αναπάντητα.