Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Ο ιστορικός συμβολισμός του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ δεν έχει καμιά σχέση με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών

«Τι σχέση έχει αυτό που είδαμε εκ μέρους της κυβέρνησης με τον αυταρχικό τρόπο που αντιμετώπισε την κατάσταση αλλά και τη στάση που κράτησε ο κ. Κουτσούμπας και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον ηρωικό αγώνα που έδωσαν οι νέοι πριν από 47 χρόνια;», ήταν η απορία και το ερώτημα, στη συνέντευξη του Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο «TheCaller WEB TV» και τον δημοσιογράφο Κωστή Μοσχολιό

Ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε, πως «στην παγίδα που έστησε η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανέβασε τους τόνους παράλογα την προηγούμενη Πέμπτη έπεσε ένα τμήμα της αντιπολίτευσης, κάτι που παραπέμπει σε ένα κακοστημένο σόου μόνο για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, μπλε και κόκκινα». «Το μόνο που ήθελαν είναι να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα. Τρεις μέρες τώρα παλεύουν μαθητές, γονείς και δάσκαλοι να κάνουν τηλεκπαίδευση χωρίς αποτέλεσμα. Ο ορισμός της ελλιπούς προετοιμασίας και του επιτελικού φιάσκου». Ο ίδιος είπε πως «ήταν αυτονόητη η στάση του ΚΙΝΑΛ» και ότι «σεβαστήκαμε την επέτειο εν μέσω πανδημίας, για λογούς προστασίας του κοινωνικού συνόλου».

Στο μέτωπο του κορονοϊού , ο κ. Χρηστίδης, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «οι επιστήμονες το λένε πολύ καιρό. Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Κολλάει πολίτες κάθε αξιώματος, κάθε οικονομικής δυνατότητας, κάθε εθνικότητας, κάθε φυλής και χρώματος.Είμαστε μέλη της ίδιας κοινότητας και πρέπει να προστατέψουμε ο ένας τον άλλον». Σχολίασε επίσης πως «ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και τη Λάρισα η καθυστέρηση στοιχίζει ανθρώπινες ζωές» και τόνισε πως καλό θα ήταν να μάθουμε πότε οι επιστήμονες εισηγήθηκαν το lockdown στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χρηστίδης είπε πως «δεν είμαστε εδώ για να αποτελούμε ένα κόμμα που αρκείται στο 8%, είμαστε εδώ για να είμαστε πρωταγωνιστές με προτάσεις. Το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι παρακμιακό που δεν προσφέρει τίποτα».