Ράνια Γκίζα στη συζήτηση για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Οι Αρτινοί έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε

«Οι Αρτινοί έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε ότι η ενοποίηση δεν προχώρησε ικανοποιητικά και το Πανεπιστήμιο μας δεν έχει να παρουσιάσει σημαντικές παρεμβάσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα στα Τμήματα και τις Σχολές που έχουν έδρα την Άρτα» τόνισε στην παρέμβαση της στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων, της 1ης Φεβρουαρίου 2021, για το θέμα «Λήψη απόφασης επί του “Στρατηγικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων”», η κ. ΡΑΝΙΑ ΓΚΙΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Άρτας, με την Παράταξη «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
Στην παρέμβασή της η κ. Γκίζα είπε: «Επικεντρώνω την παρέμβαση μου σε πέντε βασικά σημεία – υπό τύπον παρατηρήσεων, όπως αυτά συζητούνται στον δημόσιο χώρο της πόλης και απασχόλησαν επανειλημμένως το Δημοτικό μας Συμβούλιο, μετά την ψήφιση του νόμου για την ενοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα.

1ο. Σωστά ο Δήμος Αρταίων ενεργοποιήθηκε και βάζει στη συζήτηση το σχέδιο «Στρατηγικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», διότι αφορά ευθέως την πόλη και τον νομό μας, παρά το γεγονός ότι η Πρυτανεία στην πρόσκληση της αναφέρει ότι: «Το σχέδιο αυτό αποτελεί στοιχείο διαβούλευσης σε επίπεδο Τμημάτων, Σχολών και υπηρεσιών του Πανεπιστημίου», μόνο!

2ο. Οι Αρτινοί έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε ότι η ενοποίηση δεν προχώρησε ικανοποιητικά και το Πανεπιστήμιο μας δεν έχει να παρουσιάσει σημαντικές παρεμβάσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα στα Τμήματα και τις Σχολές που έχουν έδρα την Άρτα.

3ο. Το ιστορικό των καθυστερήσεων σύστασης, συγκρότησης και έναρξης λειτουργίας του Π.Α.ΤΕ.Π.Η (Πρότυπο Αγροδιατροφικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου), αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα άστοχων χειρισμών, αν όχι έλλειψη ενδιαφέροντος ενίσχυσης της Γεωπονικής Σχολής και θα πρέπει το Πανεπιστήμιο να διαψεύσει αυτήν την πραγματικότητα με πρωτοβουλίες και έργα που θα αναλάβει το γρηγορότερο δυνατόν. Η Παράταξη μου κατήγγειλε τους χειρισμούς και τις καθυστερήσεις στην λειτουργία του Π.Α.ΤΕ.Π.Η. και το γεγονός ότι η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για χρηματοδότηση όμοιου στον Κατσικά Ιωαννίνων υποθηκεύει το μέλλον του.

4ο. Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών αντιμετωπίζει προβλήματα ύπαρξης. Είναι γνωστό ότι απευθύνθηκε στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση.

5ο. Η θλιβερή κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου στην Άρτα επιβεβαιώνουν την γενικότερη αντίληψη που έχουν οι Αρτινοί για την εγκατάλειψη των σχολών της Άρτας

Τέλος, είμαστε σταθερά στο πλευρό του Δήμου και της Αρτινής κοινωνίας για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο και για να προστατέψουμε το μέλλον των σχολών που λειτουργούν στην πόλη της Άρτας. Υπήρξε ιστορική η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για την ενοποίηση του ΤΕΙ και του Πανεπιστήμιου και συμφωνήσαμε σ’ αυτή όχι για να διαλύσουμε τις υπάρχουσες σχολές αλλά για να αναβαθμιστούν. Θα στηρίξουμε το Δήμο και τους φορείς της πόλης στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν προς την κατεύθυνση αναβάθμισης των υποδομών της Πανεπιστημιούπολης και την λειτουργία των πανεπιστημιακών σχολών στην Άρτα».