Ρόλο στους Δήμους για τη συγκράτηση της πανδημίας ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣYΡΙΖΑ σε τηλεδιάσκεψη με την ΚΕΔΚΕ

«Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει έναν καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση της προσπάθειας να πείσουμε τους συμπολίτες μας να προχωρήσουν μαζικά στην εμβολιαστική διαδικασία, τόσο για την πρώτη και δεύτερη αλλά και για την τρίτη δόση… Θα είχαμε πετύχει πολύ περισσότερα στον εμβολιασμό εάν δίνονταν κονδύλια όχι σε περίεργες λίστες και ψεύτικες καμπάνιες αλλά στην αυτοδιοίκηση για να συγκροτηθούν κλιμάκια που θα πάνε πόρτα-πόρτα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στο πλαίσιο επαφών του με φορείς «για τα απαιτούμενα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «σφάλμα» ότι «η κυβέρνηση δεν θέλησε να αξιοποιήσει και να συμπορευθεί στην καμπάνια για την εμβολιασμό και την πειθώ στους πολίτες με την αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα με τους δήμους».

Αναφορικά με το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού με το πρόστιμο των 100 ευρώ για όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν εμβολιαστεί, είπε πως «δεν φαίνεται να αποδίδει, καθώς μόλις ένα 15% όσων είναι ανεμβολίαστοι άνω των 60 έχουν προσέλθει να κλείσουν ραντεβού». «Κατά την άποψή μας έχει προβλήματα, αφού οι έχοντες την οικονομική δυνατότητα μπορούν να το αποφύγουν», σχολίασε για την εν λόγω κυβερνητική απόφαση.

Σκληρή δήλωση
«Να τον πω ψεύτη; Πολιτικό απατεώνα; Με 19.475 νεκρούς, τα λόγια χάνουν το νόημά τους…», είναι η σκληρή κριτική που ασκεί στον πρωθυπουργό ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των ΜΕΘ, επικαλούμενος μελέτη των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα με σχετική ανάρτηση του στο Twitter.
Η ανάρτηση του Α. Τσίπρα:
«Μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα από 5/21: 87% αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, 38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν είχε θωρακιστεί το ΕΣΥ. Προφανώς τα γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης όταν μου απαντούσε στη Βουλή. Να τον πω ψεύτη; Πολιτικό απατεώνα; Με 19.475 νεκρούς, τα λόγια χάνουν το νόημά τους…».